718 Spyder
Vanaf € 159.000,00 (consumentenadviesprijs) *
309 kW/420 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
300 km/h
Topsnelheid
Terug naar het begin
 
Perfectly irrational.
718 Spyder (WLTP)*
10,7
l/100 km
242
g/km
Onverschrokken. Durfal. Hemelbestormer. De 718 Spyder weet precies wat hij wil. Een roadster die zijn gelijke niet kent. Zonder compromissen. Zonder spijt. Zonder rationele argumenten.
Met een middenmotorconcept en een souplesse waarvan elke sportwagenliefhebber spontaan emotioneel wordt. Met een lichtgewicht cabrioletkap, een 6-cilinder motor, sportonderstel en lussen voor het openen van de portieren – eigenlijk alles wat u in het dagelijkse leven niet nodig heeft, maar uw hart des te meer.
Porsche - Nog dichter op de weg: de voorzijde met de markante frontspoilerrand en 'Spyder' logo.
Nog dichter op de weg: de voorzijde met de markante frontspoilerrand en 'Spyder' logo.
Porsche - Onmiskenbaar: de voor een middenmotor karakteristieke flyline.
Onmiskenbaar: de voor een middenmotor karakteristieke flyline.
Porsche - Lichtgewicht cabrioletkap en streamliners.
Lichtgewicht cabrioletkap en streamliners.
Porsche - Prestatiegericht: achterspoiler en diffusor.
Prestatiegericht: achterspoiler en diffusor.

360° Exterieur.

Porsche - Een open 718 met 4,0-liter motor. Dat klinkt waanzinnig. Waanzinnig sportief.
Een open 718 met 4,0-liter motor. Dat klinkt waanzinnig. Waanzinnig sportief.
718 Spyder (WLTP)*
10,7
l/100 km
242
g/km
Porsche - Adaptief GT sportonderstel met GT remsysteem.
Adaptief GT sportonderstel met GT remsysteem.
Uw endorfine zal zich snel thuis voelen: het interieur.
Interieurpakket Spyder Classic.

360° Interieur.

Ontdek de 718 Spyder in detail.

De highlights kent u al. Hier vindt u meer details over de afzonderlijke hoofdstukken.

Porsche - Ontdek de 718 Spyder in detail.
Porsche - Aerodynamica en design
Aerodynamica en design
Meer informatie
Aerodynamica en design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pure overmoed. In zijn mooiste vorm.
Kronkelige wegen. Haarspeldbochten. Hellingen. Bergraces vormen altijd een bijzondere uitdaging. Begin jaren ‘60 breidde Porsche met de 718 RS 60 Spyder het succesvolle concept – lichtgewicht constructie, lager zwaartepunt, middenmotor, grote wendbaarheid – van de legendarische 550 Spyder en zijn opvolgers verder uit en zorgde zo bij talrijke berg- en langeafstandsraces voor furore.
Porsche - Frontspoilerrand, luchtinlaten en uitstroomopening.
Frontspoilerrand, luchtinlaten en uitstroomopening.
De sterk geprononceerde frontspoilerrand met 'Spyder' logo zorgt met een extra spoiler voor de wielkuipen voor een vermindering van de aerodynamische opwaartse kracht op de vooras. De centrale luchtinlaat aan de voorzijde optimaliseert de aerodynamica en leidt de luchtstroom door de uitstroomopening voor de voorklep naar boven. De grote luchtinlaten met luchtinlaatroosters garanderen een groot koelvermogen.
Porsche - Streamliners.
Streamliners.
De karakteristieke streamliners aan de achterzijde zetten optisch de vorm van de zwarte rolbeugels voort. Een onmiskenbare look – en tegelijkertijd een herinnering aan het silhouet van enkele van zijn voorouders.
Porsche - Achterspoiler.
Achterspoiler.
De geprononceerde achterspoiler tussen de getinte achterlichten schuift bij snelheden boven 120 km/u automatisch uit – en zorgt zo voor minder opwaartse kracht en meer rijstabiliteit.
Porsche - Diffusor en sportuitlaatsysteem.
Diffusor en sportuitlaatsysteem.
De achterzijde wordt dynamisch afgesloten door de diffusor en het markante sportuitlaatsysteem. De 2 zwarte sporteindpijpen van dit systeem zijn ver uit elkaar geplaatst en produceren de ongefilterde sound waar zelfs een rationalist af en toe stil van wordt. De achterdiffusor zorgt voor een heel snelle luchtstroom achter aan de onderzijde van de auto en draagt bij aan de halvering van de totale opwaartse kracht ten opzichte van het voorgaande model. Supersportwagentechnologie die elke seconde voelbaar maakt.
Open voor alles. Behalve voor half werk.

Laten we wel wezen, u zult hem slechts bij hoge uitzondering willen sluiten: de deels elektrisch bedienbare en ook bij hoge snelheden bruikbare lichtgewicht cabrioletkap van de 718 Spyder. De kap kan eenvoudig worden geopend en gesloten en zorgt ook in gesloten toestand voor een sterkere uitstraling van de 718 Spyder.

Highlightfilm.

Velgen en banden.

Informatie over de banden vindt u hier.

Volgend hoofdstuk
Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Spyder (WLTP)*
10,7
l/100 km
242
g/km
Performance
Meer informatie
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6-cilinder, 4,0 liter cilinderinhoud, atmosferisch, toerengretig.
718 Spyder (WLTP)*
10,7
l/100 km
242
g/km
Een 718 Boxster met 6-cilinder boxermotor. Duidelijk. Maar met een cilinderinhoud van 4,0 liter? Gaat dat wel? Jazeker, als de brandweer.
Porsche - Motor.
Motor.
718 Spyder (WLTP)*
10,7
l/100 km
242
g/km
Boxermotor, 6-cilinder, 4,0 liter cilinderinhoud, maximumtoerental: 8.000 1/min en 309 kW (420 pk). Maximumkoppel in combinatie met schakelbak: 420 Nm tussen 5.000 1/min en 6.800 1/min. In combinatie met Porsche Doppelkupplung (PDK): 430 Nm bij 5.500 1/min. Daarmee versnelt de 718 Spyder met PDK en geactiveerde Launch Control in slechts 3,9 seconden naar 100 km/u. Zijn sprint eindigt pas bij 300 km/u.
Porsche - Geïntegreerde dry-sump-smering en adaptieve cilinderregeling.
Geïntegreerde dry-sump-smering en adaptieve cilinderregeling.
718 Spyder (WLTP)*
10,7
l/100 km
242
g/km
De 6-cilinder boxermotor beschikt over directe benzine-inspuiting (DFI), geïntegreerde dry-sump-smering en een adaptieve cilinderregeling. Bovendien garandeert een variabel aanzuigsysteem met schakelbare resonantieklep dat de motor optimaal wordt belucht. Dat klinkt erg technisch en droog, maar dat is het allerminst.
Porsche - Sportuitlaatsysteem.
Sportuitlaatsysteem.
Een akoestisch statement: de sound van de 718 Spyder. Dankzij het markante sportuitlaatsysteem met zijn 2 duidelijk van elkaar gescheiden zwarte eindpijpen, links en rechts van de achterdiffusor. Voor een nog krachtigere sportwagensound met één druk op de knop.
Porsche - Krachtoverbrenging.Porsche - Krachtoverbrenging.Porsche - Krachtoverbrenging.

Krachtoverbrenging.

6-versnellings schakelbak.

Voor de krachtoverbrenging in de 718 Spyder zorgt de precieze en optimaal op het hoge vermogen afgestemde 6-versnellings schakelbak met tweemassavliegwiel. De schakelwegen: sportief kort. De rijbeleving: bijzonder actief, intens en onvervalst. De dynamische tussengasfunctie doet desgewenst de rest, om u scherp te houden – en uw endorfinespiegel hoog.

Porsche Doppelkupplung (PDK).

Voor de 718 Spyder is de optioneel leverbare PDK nog sportiever afgestemd. De GT specifieke keuzehendel, korte schakeltijden en sportief korte schakelwegen bij de schakelpaddles, alsmede een 7e versnelling met een sportieve overbrenging, zorgen voor een optimale schakelperformance. De handmatige schakelrichting van de keuzehendel is net als die bij raceauto’s: naar achteren is opschakelen, naar voren terugschakelen.

Porsche Torque Vectoring (PTV) incl. achteras-sperdifferentieel.

De korte versie: PTV verbetert de rijdynamiek. Iets uitvoeriger: het geïntegreerde achteras-sperdifferentieel zorgt voor meer grip, een verhoging van de dwarsdynamiek en een duidelijk betere rijstabiliteit bij lastwisselingen in bochten en bij het wisselen van rijstrook. Bij een dynamische rijstijl wordt bovendien al bij het insturen van een bocht het achterwiel aan de binnenzijde van die bocht gericht afgeremd. Er komt dan meer aandrijfkracht vrij op het achterwiel in de buitenbocht, waardoor de auto als het ware de bocht in wordt getrokken. Het instuurgedrag wordt verbeterd, de souplesse neemt toe.

Onderstelsystemen.

GT sportonderstel.

Helemaal gericht op rijplezier: het adaptieve GT sportonderstel. De lichtgewicht onafhankelijke voorwielophanging heeft de specifieke GT constructie, de lichtgewicht onafhankelijke achterwielophanging is door extra verstevigingen en veren alsmede speciale draagarmen aan de hoge performance van de 718 Spyder aangepast. Kogelgewrichten zorgen voor een nog nauwkeurigere wielgeleiding.

Porsche Active Suspension Management (PASM, -30 mm).

De elektronische verstelling van het schokdempersysteem regelt actief en continu de schokdemperkracht per wiel – afhankelijk van het wegdek en de rijstijl. PASM heeft 2 instellingen: sportief-comfortabel en sportief-strak.

Dynamische versnellingsbaksteun.

Het elektronisch geregelde systeem minimaliseert de voelbare bewegingen en vibraties van de hele aandrijflijn, vooral die van de motor. Bovendien past het de schokdemperkracht en de stijfheid aan op de rijstijl en de wegdektoestand. Het resultaat: een gelijkmatigere en hogere aandrijfkracht, een betere grip en een betere acceleratie.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM is een automatisch regelsysteem voor de stabilisering in kritieke rijdynamische situaties. Naast het antiblokkeersysteem (ABS) bestaat het uit de regelsystemen Electronic Stability Control (ESC) en Traction Control (TC). Naast de sportieve afstelling met extreem gevoelige en nauwkeurig gedoseerde regelinterventies kunnen de systemen in 2 stappen volledig worden uitgeschakeld.

Remmen.

De 718 Spyder levert niet alleen topprestaties bij de acceleratie van 0 naar 100 km/u of meer, maar ook bij het afremmen terug naar 0. Daarvoor zorgen remmen met rood gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers op de vooras en identieke remzadels met 4 zuigers op de achteras. Voor een hoge vormstijfheid en een uitstekend drukpuntgedrag, ook bij hoge belasting. De composiet-remschijven hebben voor en achter een diameter van 380 mm, zijn geperforeerd en inwendig geventileerd – voor hoge remprestaties, zelfs bij slechte weersomstandigheden.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Uitgebreid getest in de autosport: de als meeruitvoering leverbare Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Door de extra grote remschijfdiameters, 410 mm voor en 390 mm achter, biedt PCCB een nog hoger remvermogen en een constante remdruk. Het doorslaggevende voordeel van het keramische remsysteem: het extreem lage gewicht. De remschijven wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en formaat. De remzadels zijn standaard in geel uitgevoerd en tegen meerprijs ook in zwart hoogglans leverbaar.

Naast het reguliere onderhoud binnen de standaard onderhoudsintervallen moet er bij gebruik op het circuit extra onderhoud worden uitgevoerd.

Volgend hoofdstuk
Interieur en infotainment.

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Spyder (WLTP)*
10,7
l/100 km
242
g/km
Interieur en infotainment.
Meer informatie
Interieur en infotainment.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Puristisch design – volledig afgestemd op dynamisch rijden.
Puristisch design – volledig afgestemd op dynamisch rijden.
Iets volmaakts bekoort door zijn eenvoud. Wat in de kunst en in de literatuur geldt, kan ook in de sportwagenbouw worden toegepast. Onze ingenieurs hebben zich bij het interieur van de 718 Spyder dan ook op de essentie geconcentreerd: de bestuurder – en zijn ongebreidelde rijplezier.
Porsche - Instrumentenpaneel.
Instrumentenpaneel.
Het instrumentenpaneel met de – typisch 718 – 3 ronde klokken en centraal geplaatste toerenteller voorziet de bestuurder snel van alle relevante informatie. De wijzerplaten zijn zwart, de naalden en de schaalverdeling wit, net als bij de analoge en digitale stopwatch van het Sport Chrono Pakket op het dashboard. In het midden van de toerenteller prijkt het 'Spyder' logo.
Porsche - Sierstrips in exterieurkleur.
Sierstrips in exterieurkleur.
De sierstrips op het dashboard en op de middenconsole zijn in de exterieurkleur gespoten. Tegen meerprijs is een Race-Tex uitrusting met aanvullende lederen details leverbaar. Optisch highlight: de in de exterieurkleur gespoten sierstrip op het dashboard loopt door over de portieren. Een interieurpakket met elementen van geborsteld aluminium in zwart is eveneens leverbaar.
Porsche - ‘Spyder’ logo op hoofdsteunen.
‘Spyder’ logo op hoofdsteunen.
In combinatie met de Race-Tex uitrusting met aanvullende lederen details zorgen de optionele sierstikselpakketten voor contrast in het interieur. Ze zijn naar keuze in zilver, rood of geel leverbaar en omvatten ook het standaard 'Spyder' logo op de hoofdsteunen, de sierstiksels alsmede de portierlussen.
Porsche - Interieurpakket Spyder Classic.
Interieurpakket Spyder Classic.
Geïnspireerd door de legendarische 718 RSK Spyder en 718 RS 60 Spyder: het interieurpakket Spyder Classic. De bi-colorlook in bordeauxrood-zwart – die desgewenst ook in de cabrioletkap wordt toegepast – wordt aangevuld met details in zwart Race-Tex zoals in de autosport. De GT zilver metallic gespoten sierlijsten vormen met hun natuurlijke elegantie een fraai contrast met de expressieve kleurencombinatie.

De sportstoelen Plus voelen sportief stevig aan en bieden met hun verhoogde zijwangen optimale steun. De rugleuning is elektrisch verstelbaar, de stoelhoogte en langspositie zijn mechanisch te verstellen. De middenbaan van de stoelen is bekleed met Race-Tex en op de hoofdsteunen is het 'Spyder' logo gestikt.

De adaptieve sportstoelen Plus beschikken over een 18-voudig elektrisch verstelmechanisme. Hiermee zijn de zithoogte, de schuine stand van zitkussen en rugleuning, de stoeldiepte, de langspositie, de 4-voudig verstelbare lendensteunen alsmede de zijwangen van zittingen en rugleuningen individueel verstelbaar. De middenbaan van de stoelen is bekleed met Race-Tex en op de hoofdsteunen is het 'Spyder' logo gestikt.

De volledige kuipstoelen zijn gemaakt van koolstofvezelversterkte kunststof in siercarbon. Ze bieden een zeer goede zij-ondersteuning bij een minimaal gewicht. De langsverstelling vindt handmatig plaats, de hoogteverstelling elektrisch. De middenbaan van de stoelen is bekleed met Race-Tex en op de hoofdsteunen is het 'Spyder' logo gestikt.

¹Op volledige kuipstoelen mogen geen kinderzitjes worden geplaatst.

Porsche Track Precision App.¹

In combinatie met het PCM en de optionele navigatiemodule inclusief Porsche Connect kunt u rondetijden meten en rijgegevens analyseren, om ze vervolgens op te slaan en te beheren op uw smartphone en ze vanuit daar te delen en vergelijken met andere rijders. De digitale rijcoach helpt u uw rempunten te optimaliseren, instuurmomenten aan te scherpen en fouten tijdens het rijden te herkennen. De app maakt gebruik van GPS- en andere preciziedata uit de boardcomputer. Grafische analyses én een video-analyse geven u tot op de miliseconde inzicht in uw verbeteringspotentieel. Ronde na ronde.

¹Gebruik de app uitsluitend op afgesloten trajecten, niet op de openbare weg. Het gebruik van dit product (met name de videoregistratie) is in sommige landen of tijdens evenementen mogelijk niet toegestaan. Controleer voor elk gebruik van het product of dit in lijn is met de wetgeving ter plaatse.

Porsche Connect.

Porsche Connect verbindt u met uw Porsche en uw Porsche met de buitenwereld. Het breidt het bestaande aanbod aan digitale functies van uw 718 model verder uit met tal van diensten en de My Porsche app. Navigeer op de best mogelijke manier naar uw bestemmingen, synchroniseer persoonlijke contacten en adressen en gebruik uw agenda rechtstreeks in het PCM. Porsche Connect is uw slimme co-piloot voor alledag en garandeert een unieke sportwagen-experience. Vóór, tijdens én na uw trip.

Porsche Communication Management (PCM) en AppleCar Play.

Het PCM is uw centrale regeleenheid voor audio en communicatie. Het beschikt over een mobiele-telefoonvoorbereiding, audio-ingangen en een 7-inch touchscreen met hoge resolutie waarmee veel wagenfuncties kunnen worden bediend. Daarnaast kunt u gebruikmaken van tal van Car Connect diensten, zoals de traceringsfunctie via uw smartphone. Met het tegen meerprijs leverbare Apple CarPlay verbindt u uw iPhone met uw Porsche en kunt u enkele apps via het centrale display van het PCM en de spraakherkenning Siri gebruiken. Desgewenst kunt u het audio- en communicatiesysteem ook achterwege laten. Wie de weg als bestemming heeft, heeft tenslotte geen navigatiesysteem nodig.

Navigatie inclusief Porsche Connect.

Dankzij Real-Time Traffic Information rijdt u altijd de snelste route. Als onderdeel van de navigatie- en infotainmentdiensten biedt online navigatie het voordeel dat u vertrouwt op navigatiekaarten die dagelijks worden geüpdatet. Tegelijkertijd maakt u in realtime gebruik van de meest actuele verkeersinformatie. Navigeren via het Porsche Communication Management (PCM) vereist geen dataverbinding en is altijd en overal beschikbaar.¹

¹De Porsche Connect diensten (met uitzondering van de Car Connect diensten) hebben een kosteloze gebruiksperiode die per dienstenpakket en land verschilt en voor Nederland 24 maanden bedraagt. In bepaalde landen zijn geen of niet alle Porsche Connect diensten beschikbaar. De diensten Pechhulp en Noodoproep in bepaalde modellen zijn in bepaalde landen en gedurende 10 jaar vanaf de productiedatum inbegrepen. De beschikbaarheid hangt ook af van de landspecifieke uitvoering van de auto. In bepaalde landen – waaronder Nederland – is bovendien een geïntegreerde simkaart inclusief databundel voor het gebruik van specifieke Porsche Connect diensten bij de prijs inbegrepen. Voor het gebruik van de wifi-hotspot en de andere Porsche Connect diensten zoals muziekstreaming via de geïntegreerde simkaart is in deze landen tegen betaling een wifi-databundel in de Porsche Connect Store verkrijgbaar. Ook kan een eigen simkaart worden gebruikt om een dataverbinding tot stand te brengen. Voor meer informatie over de kosteloze gebruiksperiodes en de kosten voor de verlenging alsmede de beschikbaarheid van de verschillende diensten in uw land kunt u kijken op www.porsche.com/connect of contact opnemen met uw Porsche dealer.

Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Volgend hoofdstuk
Model & data

718 Spyder model configureren.

Geselecteerd
718 Spyder
Porsche 718 Spyder
WLTP*
10,7
l/100 km
242
g/km
Vanaf € 159.000,00 (consumentenadviesprijs) *
309 kW/420 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
300 km/h
Topsnelheid
718 Spyder
Vanaf € 159.000,00 (consumentenadviesprijs) *
Prijs
309 kW/420 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
3,9 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u
300 km/h
Topsnelheid
WLTP*
10,7
l/100 km
242
g/km

Aantal cilinders 6
Octaan getal 98
Boring 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Inhoud 3.995 cm³
Vermogen (kW) 309 kW
Vermogen (pk) 420 pk
Maximaal vermogen 7.600 1/min
Maximum toerental 8.000 1/min
Maximaal koppel 430 Nm
Maximaal koppel 5.500 1/min
Vermogen per liter (kW/liter) 77,00 kW/l
Vermogen per liter (pk/liter) 105,00 pk/l

Topsnelheid 300 km/h
Acceleratie van 0 - 100 km/u 3,9 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u 8,5 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u 13,4 s
Acceleratie van 80-120km/u 2,5 s

Verbruik laag 16,8 - 16,8 l/100 km
Verbruik middel 10,7 - 10,7 l/100 km
Verbruik hoog 9,1 - 9,1 l/100 km
Verbruik extra-hoog 9,7 - 9,7 l/100 km
Verbruik gecombineerd 10,7 - 10,7 l/100 km
CO2-emissie laag (WLTP) 382 - 382 g/km
CO2-emissie middel (WLTP) 242 - 242 g/km
CO2-emissie hoog (WLTP) 207 - 207 g/km
CO2-emissie extra-hoog (WLTP) 220 - 220 g/km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 242 - 242 g/km

PDK Vanaf € 159.000,00 (consumentenadviesprijs) *

Configurator.

Porsche - Individualisering & afwerking.

Individualisering & afwerking.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden we tal van personalisatiemogelijkheden voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Interesse.

Interesse.

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Centrum.