Menu
Models
Menu
Porsche - Macan GTS

Macan GTS

Élet, felfokozva. Az új Macan GTS.

Az élet soha nem áll meg. Minden nap újra és újra arra sarkall minket, hogy valami újat alkossunk. Nem elégszünk meg azzal, hogy eljussunk A-ból B-be, mi a határokat feszegetjük. Mindent beleadva és a kihívásokat leküzdve – minden egyes új nap 24 órájában. Sportautók gyártójaként ez a filozófia a vérünkben van.

Az új Macan GTS-t számos versenypályás tesztnek vetettük alá, hogy a menetdinamika új szintjét csempészhessük be a mindennapok közlekedésébe. Addig finomítottuk, hogy még több endorfint szabadít fel. Hangját még öblösebbé és intenzívebbé tettük, így az izgalmak nem csak érezhetőek, de hallhatóak is. Röviden: ez az autó nem a puhány sofőröknek készült. A forma és a teljesítmény egyértelműen egyesül.

A lényeg: erőteljes 360 lóerő (265 kW) és 500 Nm nyomaték. A 0-100 km/h-s sprintet a Macan GTS mindössze 5,2 másodperc alatt abszolválja, sőt, az opcionális Sport Chrono csomag rajtprogramjával 5,0 másodperc alatt. Csúcssebesség: 256 km/h. Ugye nem egy kompakt SUV tudásának hangzik? Valóban így van. Ugyanis mi sportautókat építünk.

Ezt igazolja a 15 mm-rel alacsonyabbra ültetett sportfutómű Porsche Active Suspension Management (PASM) állítható lengéscsillapítással. Az aktív összkerékhajtás révén az erő precízen, dinamikusan és hatékonyan vihető át az útra. A szériában járó 7-sebességes Porsche Doppelkupplung (PDK) váltó szintén sportos vezethetőséget szavatol, extrém gyors fokozatváltásokkal. A képességek magasabb szintjére pedig az élesebb formaterv hívja fel a figyelmet – például az új, opcionális LED első fényszórók révén.

A teljes értékű élethez nem szabad kompromisszumokat kötni – sem kívül, sem pedig belül: prémium anyagok, például bőr és Alcantara, kimagasló minőségű Porsche Communication Management (PCM) rendszer, opcionális navigációs modullal, online szolgáltatásokkal és Apple® CarPlay támogatással. A csomag, amely lekerekíti és fokozza a sportautó használati értékét. A lélegzetelállító élmény érdekében. Egy Porsche modellben, amelyet három betű jelöl: ‘GTS’.

Lehet-e még kifejezőbb, vagy kontrasztosabb? Igen, a kármin vörös vagy a ródium ezüst GTS belső csomaggal, ami az adott kontrasztszínnek megfelelő díszvarrásokat, biztonsági öveket, fordulatszámmérő számlapot, az ülésekben egyedi ‘GTS’ logókat, továbbá dekorációs varrással ellátott lábszőnyegeket tartalmaz.

A háromliteres biturbó V6-os erőforrás gazdag hangaláfestés szolgáltat, izgalommal telítve a hétköznapokat. Egy területen azonban visszafogott marad: fogyasztásban, amelyet az akár 8,8 literes gyári vegyes fogyasztási érték jelöl.

Az új Macan GTS már elérhető a budapesti Porsche Centrumban. A modell indulóára 25.273.966 forint, amely már bőséges alapfelszereltséget tartalmaz.