Press Releases Porsche Cyprus

Press Releases Porsche Cyprus

Πενήντα χρόνια Porsche 911Πενήντα χρόνια Porsche 911

Πενήντα χρόνια Porsche 911

Πρόκειται για ένα μοντέλο / σταθμός στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που εδώ και πέντε δεκαετίες βρίσκεται στη γκάμα της θρυλικής Porsche. Ο λόγος για την 911, ένα μοντέλο που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του αυτοκινήτου ανά τον κόσμο. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση το Σεπτέμβριο του 1963 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ως 901 και ακόμα και μετά από πενήντα χρόνια αποτελεί τον ορισμό του σπορ αυτοκινήτου και συνάμα το σημείο αναφοράς όλων των υπολοίπων. Η 911 αποτελεί επίσης πηγή έμπνευσης για όλες τις άλλες σειρές μοντέλων της Porsche. Από το Cayenne έως την Panamera αφού όλα ενσωματώνουν μέρος της φιλοσοφίας της 911.

Έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 820.000 Porsche 911, γεγονός που καθιστά το μοντέλο αυτό το πιο επιτυχημένο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο. Σε κάθε μία από επτά γενιές της, οι μηχανικοί της Porsche αποδεικνύουν ξανά και ξανά την πρωτοποριακή δύναμη της μάρκας. Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατορθώνει να συνδυάζει όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο το σπορ χαρακτήρα με την καθημερινή πρακτικότητα.
Ο ίδιος ο Ferry Porsche έχει περιγράψει τα μοναδικά της πλεονεκτήματα με τον καλύτερο τρόπο: «Η 911 είναι το μόνο αυτοκίνητο που θα μπορούσε κανείς να οδηγήσει σε ένα σαφάρι στην Αφρική ή στο Le Mans, ή για να πάει στο θέατρο ή για να κινηθεί στην έντονη κυκλοφορία της Νέας Υόρκης».

Εκτός από τις κλασσικές της αλλά ταυτόχρονα μοναδικές γραμμές, η Porsche 911 πάντα ξεχώριζε για την προηγμένη τεχνολογία της. Η σύλληψη πολλών από τις ιδέες και τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Porsche 911 έγιναν στις πίστες. Η 911 ήταν από την αρχή επικεντρωμένη στη φιλοσοφία των επιδόσεων, της οποίας το σημαντικότερο εργαστήριο δοκιμών είναι οι αγώνες αυτοκινήτου. Από τα πρώτα της κιόλας βήματα, κινήθηκε με απόλυτη άνεση σε αγώνες σε ολόκληρο τον  κόσμο, αποκτώντας τη φήμη του πολυτάλαντου και αξιόπιστου νικητή. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα από τις 30.000 αγωνιστικές νίκες της Porsche κερδήθηκαν με την 911.

Για την Porsche, η 50ή επέτειος αυτού του σπορ αυτοκινήτου είναι το κεντρικό θέμα του 2013. Ήδη ξεκίνησαν μια μεγάλη σειρά επετειακών εκδηλώσεων, αρχής γενομένης με την έκθεση "Retro Classic" στη Στουτγάρδη τον περασμένο μήνα. Παράλληλα, το Μουσείο Porsche γιορτάζει τη χρονιά αυτή με τέσσερα ειδικά εκθέματα, μια 911 Turbo Coupe των πρώτων χρόνων, ένα πρωτότυπο 911 Cabriolet από το 1981, μια έκδοση δρόμου της 911 GT1 του 1977 και την έκδοση προ παραγωγής Type 754 T7. Αυτό το πλαίσιο που κατασκεύασε ο καθηγητής Ferdinand Alexander Porsche αποτέλεσε ορόσημο για το δρόμο προς το σχεδιασμό της 911.

Η εταιρεία επίσης στέλνει μια κλασσική 911 του 1967 σε παγκόσμια περιοδεία. Στη διάρκεια του έτους, αυτή η αντίκα 911 θα ταξιδέψει σε πέντε ηπείρους, όπου θα παρουσιαστεί σε μέρη όπως το Pepple Beach της Καλιφόρνια, η Σαγκάη, το Goodwood στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. Ως πρέσβης της μάρκας, αυτή η κλασσική 911 θα λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς εκθέσεις, ιστορικά ράλι και εκδηλώσεις αγωνιστικής αυτοκίνησης.


ΤΕΛΟΣ

5/30/2013

Previous press releases

Previous press releases can be found here.