Pravne odredbe

PORSCHE BH d.o.o.
Bulevar Meše Selimovića 16
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Pravne odredbe

Porsche, Porsche grb, Carrera, Targa, Boxster, Tiptronic i Tequipment registrovane su marke Dr. Ing.h.c.F.Porsche AG-a. Prikazani modeli vozila sadrže opremu predviđenu za tržište Bosne i Hercegovine. Oni između ostalih sadrže i dodatnu opremu koja ne spada u serijski obim isporuke i koja se isporučuje samo uz nadoplatu. U različitim državama zbog odredbi specifičnih za dotičnu državu nisu raspoloživi svi modeli. Molimo da se kod vašeg ovlaštenog Porsche partnera informirate o isporučivim modelima i tačnom obimu opreme.

Proizvođač i ovlašteni Porsche partner zadržavaju pravo izmjena u pogledu konstrukcije, opreme, obima isporuke, kao i odstupanja u tonu boje. Sve navedene cijene su neobvezujuće i podložne su promjenama bez prethodne najave.

Za vozila treba koristiti isključivo originalne Porsche dijelove. Ti se dijelovi mogu nabaviti preko ugovornog Porsche partnera. Partner je informiran o obimu ispitanih i odobrenih dijelova i rado će Vas savjetovati s tim u vezi. Za odobrene dijelove Porsche u okviru važećih zakonskih odredbi preuzima svu odgovornost. U slučaju upotrebe drugih rezervnih dijelova ili opreme Porsche će odbiti svaku odgovornost za oštećenja uzrokovana tim dijelovima.

Čak i kada je ponuditelju za opremu ili dijelove dodijeljena "Opća upotrebna dozvola", sigurnost vozila ipak može biti ugrožena. Zbog velike ponude dijelova koji nisu odobreni od strane Porsche AG-a, provjera svih dijelova nije moguća. Nadalje valja obratiti pažnju na to da korištenje dijelova neodobrenih od strane Porsche AG-a može utjecati i na jamstvo vozila.

Napomene u pogledu autorskih prava

Svi tekstovi, slike, audio-datoteke i druge objavljene informacije sa izuzetkom označenih članaka vlasništvo su Dr.Ing.h.c.F.Porsche AG-a iz Njemačke i/ili kompanije Porsche BH d.o.o. Sarajevo, te Porsche Austria Gesellschaft m.b.H. & Co. iz Austrije. Reprodukcija ili prenošenje dijelova ili cijelih članaka nije dopušteno bez pismenog odobrenja Dr.Ing.h.c.F.Porsche AG-a. Porsche natpis i Porsche grb su zaštićeni znakovi Dr.Ing.h.c.F.Porsche AG-a.

Dr.Ing.h.c.F.Porsche AG prijavljen je kod registracijskog suda u Stuttgartu HRB-br. 730623. Dr.Ing.h.c.F.Porsche AG Porschestrasse 42 D-70435 Stuttgart