Hoofdnavigatie
Modellen
Hoofdnavigatie
Porsche - GT3 Cup Challenge Benelux

GT3 Cup Challenge Benelux

Experience the Action

De snelste Cup van de Benelux

In samenwerking met Pon Porsche Import (NL), D’Ieteren Porsche Import (B) en Continental kende de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux haar debuut in 2013 en wist daarbij direct menig fan voor zich te winnen. De reden voor deze ‘vliegende start’ is te vinden in de rijke wereldwijde historie van Porsche en haar beroemde merkencups.

De basis voor de huidige Porsche-kampioenschappen werd gelegd met de oprichting van de Porsche Carrera Cup Deutschland in 1990. Het succes van deze serie zorgde in 1993 voor de oprichting van de Porsche Supercup, verreden als voorprogramma van de Formule 1. Een status die anno 2015 nog altijd waar is, en daarmee is deze meest internationale variant van de Porsche merkencups al meer dan 21 jaar vertegenwoordigd op het allerhoogste niveau. In de woelige wereld van de autosport is dat een prestatie van formaat en tekenend voor de sportieve kwaliteiten en aspiraties van het merk Porsche.

Ook buiten Duitsland en de Formule 1 kon het concept van de merkencups op veel bijval rekenen. In de loop der jaren groeide het aantal cups wereldwijd gestaag en met de oprichting in 2013 was de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux de 20e merkencup in de wereld! De reden voor dit ongeëvenaarde succes is simpel; eerlijke, gelijke kansen én de beste sportwagen ter wereld.

De iconische Porsche 911, inmiddels meer dan 50 jaar oud, mag met recht die titel dragen. De 911 kent geen gelijke en is de meest succesvolle en meest gebouwde racewagen ter wereld. Die andere succesfactor, de eerlijke en gelijke kansen voor alle deelnemers, wordt gewaarborgd in de sportieve en technische reglementen van het kampioenschap dat maakt dat alle wagens technisch gelijk zijn. Dit zorgt niet alleen voor zeer spannende races waarbij de sportieve prestaties van rijder en team de doorslag geven.

Deze factoren en rijke traditie vormen de fundering van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

2017 Kalender

  1. FIA WEC Spa-Francorchamps: 4-6 mei
  2. Zandvoort Race Festival: 20-21 mei
  3. 24 Hours of Le Mans: 14-17 juni
  4. Porsche NL Days: 1-2 juli
  5. FIA Truck GP Zolder: 16-17 september
  6. FIA GT4 Series Barcelona: 29 september – 1 oktober

Omdat het circuit in de genen van je Porsche zit kan je makkelijk aan de Porsche Track Experience deelnemen zonder speciale voorbereidingen. Ready to go on track?

Ga naar www.gt3cupchallengebenelux.com of informeer bij uw Porsche dealer!