718 Cayman GT4
Vanaf 108.441,65 EUR incl. BTW
309 kW/420 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,4 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u
304 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Terug naar het begin
Perfectly irrational.
Verstandig. Zinnig. Waanzinnig. Volkomen. Volkomen irrationeel. De grens tussen deze eigenschappen is soms vaag. En soms vlijmscherp.
De 718 Cayman GT4 is de perfecte sportwagen voor iedereen die graag grenzen overschrijdt. Voor iedereen die liever vraagt "Waarom niet?" dan "Waarom?". Voor iedereen die plezier serieus neemt en liever in een sportstoel zit dan in een lederen fauteuil.
Porsche - Geeft richting aan de luchtstroom: het front met de markante frontspoilerrand inclusief 'GT4' logo.
Geeft richting aan de luchtstroom: het front met de markante frontspoilerrand inclusief 'GT4' logo.
Porsche - Luchtinlaten op de flanken met side blades en ingeperst 'GT4' logo.
Luchtinlaten op de flanken met side blades en ingeperst 'GT4' logo.
Porsche - Indrukwekkend: de vleugel met geïntegreerde side blades.
Indrukwekkend: de vleugel met geïntegreerde side blades.
Porsche - Sportieve afronding richting het asfalt: de onderzijde achteraan met diffusor.
Sportieve afronding richting het asfalt: de onderzijde achteraan met diffusor.

360° Exterieur.

Porsche - Puur technisch gezien is het slechts een motor. Maar maak dat uw emoties maar eens wijs.
Puur technisch gezien is het slechts een motor. Maar maak dat uw emoties maar eens wijs.
Porsche - Aanpasbaar GT sportonderstel met GT remsysteem.
Aanpasbaar GT sportonderstel met GT remsysteem.
Porsche - Gereduceerd tot het wezenlijke: het interieur.
Gereduceerd tot het wezenlijke: het interieur.
Porsche - Geïnspireerd door de autosport: de portierlussen.
Geïnspireerd door de autosport: de portierlussen.

360° Interieur.

Ontdek de 718 Cayman GT4 in detail.

De highlights kent u al. Hier vindt u meer details over de afzonderlijke hoofdstukken.

Porsche - Ontdek de 718 Cayman GT4 in detail.
Porsche - Aerodynamica en design
Aerodynamica en design
Meer informatie
Aerodynamica en design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Als de wind niet waait, maar stroomt.
Geen flauw windje. Geen zacht briesje. De barometer staat op storm. Eén blik op de 718 Cayman GT4 is voldoende om te realiseren dat luchtweerstand zinloos is.
Porsche - Strak gedefinieerd: de voorzijde.
Strak gedefinieerd: de voorzijde.
De sterk geprononceerde frontspoilerrand zorgt met een extra spoiler voor de wielkuipen voor aerodynamische downforce op de vooras. De centrale luchtinlaat aan de voorzijde optimaliseert de aerodynamica en leidt de luchtstroom door de uitstroomopening voor de voorklep naar boven. Zelfs de onderzijde van de frontspoilerrand is aerodynamisch geoptimaliseerd. Hier zorgt een bijzonder profiel – vergelijkbaar met het oppervlak van een golfbal – voor een zo laag mogelijke luchtweerstand.
Porsche - Luchtinlaten op de flanken.
Luchtinlaten op de flanken.
De luchtinlaten op de flanken achter de portieren zijn nog een voorbeeld van prestatiegericht design: de side blades met ingeperst 'GT4' logo creëren extra stuwdruk. Met als resultaat: er wordt meer lucht naar de motor geleid en de motor wordt beter gekoeld.
Porsche - Vleugel met geïntegreerde side blades.
Vleugel met geïntegreerde side blades.
Onmiskenbaar afkomstig van het circuit: de vaste vleugel die nu uit één deel bestaat en is voorzien van geïntegreerde side blades en aluminium steunen. De vleugel creëert downforce op de achteras, met een hoge tractie als gevolg.
Porsche - Onderzijde achter met diffusor.
Onderzijde achter met diffusor.
Geen optische tierelantijntjes, maar supersportwagentechnologie: de diffusor tussen de 2 zwarte eindpijpen van het sportuitlaatsysteem. Deze creëert aan de onderzijde een buitengewoon snelle luchtstroom, waardoor een nog hogere onderdruk ontstaat. Het resultaat: 40% meer downforce op de achteras dan bij het voorgaande model.

Highlightfilm.

Velgen en banden.

Meer informatie over de banden vindt u hier.

Volgend hoofdstuk
Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Performance
Meer informatie
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6-cilinder, 4,0 liter cilinderinhoud, atmosfeer, toerengretig.
718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Boxermotor, atmosferisch, in het midden geplaatst. 6-cilinder, 4,0 liter cilinderinhoud, 309 kW (420 pk). Dat klinkt waanzinnig. En dat is het ook. Uit de 4,0 liter cilinderinhoud haalt de motor maar liefst 309 kW (420 pk). Het maximumtoerental? 8.000 1/min. Het maximumkoppel van 420 Nm ligt met schakelbak tussen 5.000 1/min en 6.800 1/min.
Porsche - Van 0 naar 100 in 3,9 seconden.
Van 0 naar 100 in 3,9 seconden.
718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Met Porsche Doppelkupplung (PDK) is het maximumkoppel van 430 Nm bij 5.500 1/min beschikbaar. De 718 Cayman GT4 versnelt met PDK en geactiveerde Launch Control in slechts 3,9 seconden naar 100 km/u. Zijn topsnelheid: meer dan 300 km/u.
Porsche - Geïntegreerde dry-sump-smering en adaptieve cilinderregeling.
Geïntegreerde dry-sump-smering en adaptieve cilinderregeling.
718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
De 6-cilinder boxermotor beschikt over directe benzine-inspuiting (DFI), geïntegreerde dry-sump-smering en een adaptieve cilinderregeling. Bovendien garandeert een variabel aanzuigsysteem met schakelbare resonantieklep dat de motor optimaal wordt belucht. Dat klinkt erg technisch en droog, maar dat is het allerminst.
Porsche - Een statement op zich: de sound van de 718 Cayman GT4.
Een statement op zich: de sound van de 718 Cayman GT4.
Voor een nog krachtigere sportwagensound met één druk op de knop: het markante sportuitlaatsysteem met de 2 duidelijk van elkaar gescheiden zwarte eindpijpen links en rechts van de diffusor.
Porsche - Krachtoverbrenging.Porsche - Krachtoverbrenging.Porsche - Krachtoverbrenging.

Krachtoverbrenging.

6-versnellings schakelbak.

De nauwkeurige 6-versnellings schakelbak is uitgerust met een tweemassavliegwiel en brengt het hoge vermogen van de motor dankzij de optimaal afgestemde overbrenging direct over op de weg. Daarnaast zorgt het voor een buitengewoon sportieve rijbeleving. Scherpe bochten, terugschakelen, lange, rechte wegen, opschakelen: u heeft het letterlijk in de hand. Dat is performance die niet alleen aan de hand van prestatiewaarden wordt gemeten, maar ook aan de hand van rijplezier. De dynamische tussengasfunctie doet desgewenst de rest, om u scherp te houden – en uw endorfinespiegel hoog.

Porsche Doppelkupplung (PDK).

Voor de 718 Cayman GT4 is de optioneel leverbare PDK nog sportiever afgestemd. De GT specifieke keuzehendel, korte schakeltijden en sportief korte schakelwegen bij de schakelpaddles, alsmede een 7e versnelling met een sportieve overbrenging, zorgen voor een optimale performance – ook op het circuit. De handmatige schakelrichting van de keuzehendel is net als die bij raceauto’s: naar achteren is opschakelen, naar voren terugschakelen.

Porsche Torque Vectoring (PTV) incl. achteras-sperdifferentieel.

De korte versie: PTV verbetert de rijdynamiek. Iets uitvoeriger: het geïntegreerde achteras-sperdifferentieel zorgt voor meer grip, een verhoging van de dwarsdynamiek en een duidelijk betere rijstabiliteit bij lastwisselingen in bochten en bij het wisselen van rijstrook. Bij een dynamische rijstijl wordt bovendien al bij het insturen van een bocht het achterwiel aan de binnenzijde van die bocht gericht afgeremd. Er komt dan meer aandrijfkracht vrij op het achterwiel in de buitenbocht, waardoor de auto als het ware de bocht in wordt getrokken. Het instuurgedrag wordt verbeterd, de souplesse neemt toe.

Onderstelsystemen.

GT sportonderstel.

De lichtgewicht onafhankelijke voorwielophanging heeft de specifieke GT constructie. De lichtgewicht onafhankelijke achterwielophanging is door extra verstevigingen en veren alsmede speciale draagarmen aan de hoge performance van de 718 Cayman GT4 aangepast. Kogelgewrichten zorgen voor een nog nauwkeurigere wielgeleiding. De hoogte, wielvlucht, sporing en de stabilisatoren zijn afzonderlijk af te stellen.

Porsche Active Suspension Management (PASM, -30 mm).

De elektronische verstelling van het schokdempersysteem regelt actief en continu de schokdemperkracht per wiel – afhankelijk van het wegdek en de rijstijl. PASM heeft 2 instellingen: sportief-comfortabel en sportief-strak.

Dynamische versnellingsbaksteun.

Het elektronisch geregelde systeem minimaliseert de voelbare bewegingen en vibraties van de hele aandrijflijn, vooral die van de motor. Bovendien past het de schokdemperkracht en de stijfheid aan op de rijstijl en de wegdektoestand. Het resultaat: een gelijkmatigere en hogere aandrijfkracht, een betere grip en een betere acceleratie.

Porsche Stability Management (PSM).

PSM is een automatisch regelsysteem voor de stabilisering in kritieke rijdynamische situaties. Naast het antiblokkeersysteem (ABS) bestaat het uit de regelsystemen Electronic Stability Control (ESC) en Traction Control (TC). Naast de sportieve afstelling met extreem gevoelige en nauwkeurig gedoseerde regelinterventies kunnen de systemen in 2 stappen volledig worden uitgeschakeld.

Remmen.

De 718 Cayman GT4 levert niet alleen topprestaties bij de acceleratie van 0 naar 100 km/u of meer, maar ook bij het afremmen terug naar 0. Daarvoor zorgen remmen met rood gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 cilinderzuigers op de vooras en identieke remzadels met 4 cilinderzuigers op de achteras. Voor een hoge vormstijfheid en een uitstekend drukpuntgedrag, ook bij hoge belasting. De composiet-remschijven hebben voor en achter een diameter van 380 mm, zijn geperforeerd en inwendig geventileerd – voor hoge remprestaties, zelfs bij slechte weersomstandigheden.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Uitgebreid getest in de autosport: de als meeruitvoering leverbare Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Door de extra grote remschijfdiameters, 410 mm voor en 390 mm achter, biedt PCCB een nog hoger remvermogen en een constante remdruk. Het doorslaggevende voordeel van het keramische remsysteem: het extreem lage gewicht. De remschijven wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en formaat. De remzadels zijn standaard in geel uitgevoerd en tegen meerprijs ook in zwart hoogglans leverbaar.

Naast het reguliere onderhoud binnen de standaard onderhoudsintervallen moet er bij gebruik op het circuit extra onderhoud worden uitgevoerd.

Volgend hoofdstuk
Interieur en infotainment

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Interieur en infotainment
Meer informatie
Interieur en infotainment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Ziet er goed uit. Voelt goed aan. Sportief-strak purisme: het interieur.
Ziet er goed uit. Voelt goed aan. Sportief-strak purisme: het interieur.
Het interieur van de 718 Cayman GT4 is ontworpen voor sportieve ergonomie. Voor korte wegen, directe informatie, hoge functionaliteit. Gereduceerd tot het wezenlijke – en tot idioot veel rijplezier. Ook de details en de materialen hebben hun oorsprong in de autosport. De sportstoelen Plus met verhoogde zijwangen bieden optimale steun. Race-Tex-accenten zorgen voor veel grip.
Porsche - Centrum van alle aandacht: instrumentenpaneel en GT sportstuurwiel.
Centrum van alle aandacht: instrumentenpaneel en GT sportstuurwiel.
Typisch 718: het instrumentenpaneel met 3 ronde klokken en een centrale toerenteller. Typisch GT: de gele naalden van de meters. En het GT specifieke, met Race-Tex beklede sportstuurwiel met 12-uurmarkering en zwarte spaken. In het midden van de titaniumkleurige toerenteller prijkt het 'GT4' logo.
Porsche - Autosportkarakter in het interieur.
Autosportkarakter in het interieur.
De sierstiksels, het 'GT4' logo op de hoofdsteunen en de portierlussen zijn zilverkleurig uitgevoerd. De portierlussen zijn een verwijzing naar de autosport en onderstrepen het sportieve karakter van de sportwagen, net als de sierstrips van geborsteld aluminium.
Tegen meerprijs is een Race-Tex uitrusting met aanvullende lederen details leverbaar. In combinatie met deze uitrusting kunnen de sierstiksels en de portierlussen ook in de contrastkleur rood of geel worden uitgevoerd. De kleur van de gordels kan indien gewenst ook worden aangepast.
Porsche - Clubsport Pakket.
Clubsport Pakket.
Het Clubsport Pakket biedt, dankzij de op de professionele autosport geïnspireerde componenten, extra bescherming op het circuit. Het bestaat uit een aan de carrosserie vastgeschroefde, zwart gespoten stalen rolkooi achter de voorstoelen en een extra 6-punts veiligheidsgordel voor de bestuurderszijde, inclusief schoudergordels voor het gebruik met of zonder HANS®-veiligheidssysteem (Head And Neck Support). Bovendien is er een brandblusser met houder inbegrepen.

In de 718 Cayman GT4 voelen de sportstoelen Plus sportief stevig aan en ze bieden optimale steun met hun verhoogde zijwangen. De rugleuning is elektrisch verstelbaar, de stoelhoogte en langspositie zijn mechanisch te verstellen. De middenbaan van de stoelen is bekleed met Race-Tex en op de hoofdsteunen is het 'GT4' logo gestikt.

De aanpasbare sportstoelen Plus beschikken over een 18-voudig elektrisch verstelmechanisme. Hiermee zijn de zithoogte, de schuine stand van zitkussen en rugleuning, de stoeldiepte, de langspositie en de 4-voudig verstelbare lendensteunen heel comfortabel aan te passen. De middenbaan van de stoelen is bekleed met Race-Tex en op de hoofdsteunen is het 'GT4' logo gestikt.

De volledige kuipstoelen zijn gemaakt van koolstofvezelversterkte kunststof in siercarbon. Ze bieden een zeer goede zij-ondersteuning bij een minimaal gewicht. De langsverstelling vindt handmatig plaats, de hoogteverstelling elektrisch. De middenbaan van de stoelen is bekleed met Race-Tex en op de hoofdsteunen is het 'GT4' logo gestikt.

¹Op volledige kuipstoelen mogen geen kinderzitjes worden geplaatst.

Porsche - Chrono Pakket.
Chrono Pakket.
Het als meeruitvoering leverbare Chrono Pakket biedt niet alleen de analoge en digitale stopwatch op het dashboard. Voor de weergave, het opslaan en de analyse van gemeten rondetijden is het Porsche Communication Management (PCM) uitgebreid met de performance-indicatie. De bestuurder heeft daarmee toegang tot informatie over de tijd, gereden afstand van de actuele ronde alsmede het tot dusver aantal gereden rondes en de respectievelijk gehaalde tijden. Bovendien worden de snelste ronde en de resterende actieradius aangeduid. Elke willekeurige gereden afstand kan worden geregistreerd en referentieafstanden kunnen worden vastgelegd.
Porsche Track Precision App.¹

In combinatie met de PCM en de optionele navigatiemodule inclusief Porsche Connect kunt u rondetijden en rijgegevens meten, de resultaten opslaan en beheren op uw smartphone en deze delen en vergelijken met andere bestuurders. De digitale rijtrainer helpt u rempunten te optimaliseren, stuurpunten aan te geven en rijfouten te herkennen. De app heeft toegang tot GPS en zeer nauwkeurige gegevens van de boordcomputer. Grafische analyses en een videoanalyse tonen u elke milliseconde van uw verbeteringspotentieel aan. Ronde na ronde.

¹Gebruik de app uitsluitend op afgesloten trajecten, niet op de openbare weg. Het gebruik van dit product (met name de videoregistratie) is in sommige landen of tijdens evenementen mogelijk niet toegestaan. Controleer voor elk gebruik van het product of dit in lijn is met de wetgeving ter plaatse.

Porsche Connect.

Porsche Connect verbindt u met uw Porsche en uw Porsche met de wereld. Het voegt talrijke diensten toe aan de bestaande reeks digitale functies van uw 718 model. Navigeer op de best mogelijke manier naar uw bestemmingen, synchroniseer persoonlijke contacten en adressen en gebruik uw agenda rechtstreeks in de PCM. Porsche Connect is uw slimme copiloot voor het dagelijks leven en zorgt voor een unieke sportautobeleving. Voor, tijdens en na de reis.

Porsche Communication Management (PCM) en Apple CarPlay.

Het PCM is uw centrale regeleenheid voor audio en communicatie. Het beschikt over een mobiele-telefoonvoorbereiding, audio-ingangen en een 7-inch touchscreen met hoge resolutie waarmee veel wagenfuncties kunnen worden bediend. Daarnaast kunt u gebruikmaken van tal van Car Connect diensten, zoals de traceringsfunctie via uw smartphone. Met het tegen meerprijs leverbare Apple CarPlay verbindt u uw iPhone met uw Porsche en kunt u enkele apps via het centrale display van het PCM en de spraakherkenning Siri gebruiken. Desgewenst kunt u het audio- en communicatiesysteem ook achterwege laten. Wie de weg als bestemming heeft, heeft tenslotte geen navigatiesysteem nodig.

Navigatie inclusief Porsche Connect.

Dankzij Real-time Traffic Informatie zit u altijd op de snelste route. Als onderdeel van de navigatie- en infotainmentservices heeft online-navigatie het voordeel dat ze toegang heeft tot kaartmateriaal dat dagelijks wordt geactualiseerd, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met alle relevante verkeersmeldingen in real time. De routeplanning via Porsche Communication Management (PCM) vereist echter geen dataverbinding en is te allen tijde beschikbaar.¹

¹De Porsche Connect diensten (met uitzondering van de Car Connect diensten) hebben een kosteloze gebruiksperiode die per dienstenpakket en land verschilt en voor Nederland 24 maanden bedraagt. In bepaalde landen zijn geen of niet alle Porsche Connect diensten beschikbaar. De diensten Pechhulp en Noodoproep in bepaalde modellen zijn in bepaalde landen en gedurende 10 jaar vanaf de productiedatum inbegrepen. De beschikbaarheid hangt ook af van de landspecifieke uitvoering van de auto. In bepaalde landen – waaronder Nederland – is bovendien een geïntegreerde simkaart inclusief databundel voor het gebruik van specifieke Porsche Connect diensten bij de prijs inbegrepen. Voor het gebruik van de wifi-hotspot en de andere Porsche Connect diensten zoals muziekstreaming via de geïntegreerde simkaart is in deze landen tegen betaling een wifi-databundel in de Porsche Connect Store verkrijgbaar. Ook kan een eigen simkaart worden gebruikt om een dataverbinding tot stand te brengen. Voor meer informatie over de kosteloze gebruiksperiodes en de kosten voor de verlenging alsmede de beschikbaarheid van de verschillende diensten in uw land kunt u kijken op www.porsche.com/connect of contact opnemen met uw Porsche dealer.

Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Volgend hoofdstuk
Autosport

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Autosport
Meer informatie
Autosport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ooit een droom. Nu onze missie.
Porsche doet al sinds het begin aan autosport. Niet omdat we dat moeten. Maar omdat we niet anders kunnen. Steeds weer nemen we elk idee, elke technologie, elk detail onder de loep. Omdat in de autosport ideeën ontstaan die onder extreem zware omstandigheden worden ontwikkeld, getest en beproefd tot ze niet alleen op het circuit, maar ook op de openbare weg een succes zijn.
Porsche - 718 Cayman GT4 Clubsport.
718 Cayman GT4 Clubsport.
Het recept is bekend en beproefd. Een rijbeleving die u niet meer loslaat. Waarom? Omdat de 718 Cayman GT4 Clubsport met elke porie voor pure autosport staat. Hij voelt zich net zo thuis op trackdays en sprintraces, als op de lange afstanden.
Porsche - 718 Cayman GT4 Clubsport.

718 Cayman GT4 Clubsport.

Volgend hoofdstuk
Model & data

Brandstofverbruik en Uitstoot.

718 Cayman GT4 (WLTP)*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km

718 Cayman GT4 model configureren.

Geselecteerd
718 Cayman GT4
Porsche 718 Cayman GT4
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Vanaf 108.441,65 EUR incl. BTW
309 kW/420 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,4 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u
304 km/u
Topsnelheid op circuit
718 Cayman GT4
Vanaf 108.441,65 EUR incl. BTW
Prijs
309 kW/420 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
4,4 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u
304 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
11,1 – 10,7
l/100 km
251 – 242
g/km
Hoogte
1.269 mm
Breedte (zonder buitenspiegels)
1.801 mm
Lengte
4.456 mm
Wielbasis
2.484 mm
Technische gegevens

Aantal cilinders 6
Brandstofkwaliteit 98
Boring 102,0 mm
Slag 81,5 mm
Verplaatsing 3.995 cm³
Vermogen (kW) 309 kW
Vermogen (pk) 420 pk
RPM-punt maximaal vermogen 7.600 tr/min
Maximaal koppel (Manueel) 420 Nm
Maximaal koppel (PDK) 430 Nm
Maximaal koppel toerentalpunt (PDK) 5.500 tr/min
Maximaal koppel toerentalbereik (Manueel) 5.000 - 6.800 tr/min

Topsnelheid op circuit (Manueel) 304 km/u
Topsnelheid op circuit (PDK) 302 km/u
Acceleratie van 0 tot 60 mph (Manueel) 4,2 s
Acceleratie van 0 tot 60 mph (PDK) 3,7 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u (Manueel) 4,4 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u (PDK) 3,9 s
Acceleratie van 0 tot 160 km/u (Manueel) 9,0 s
Acceleratie van 0 tot 160 km/u (PDK) 8,5 s
Acceleratie van 0 tot 200 km/u (Manueel) 13,8 s
Acceleratie van 0 tot 200 km/u (PDK) 13,4 s
Tussenacceleratie in 5de versnelling (80-120 km/u) (Manueel) 6,0 s
Acceleratie in versnelling van 80 tot 120 km/u (PDK) 2,5 s

Lengte 4.456 mm
Breedte (zonder buitenspiegels) 1.801 mm
Breedte (met buitenspiegels) 1.994 mm
Hoogte 1.269 mm
Wielbasis 2.484 mm
Leeggewicht (DIN) (Manueel) 1.420 kg
Leeggewicht (DIN) (PDK) 1.450 kg
Leeggewicht (EG) (Manueel) 1.495 kg
Leeggewicht (EG) (PDK) 1.525 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht (Manueel) 1.750 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht (PDK) 1.780 kg
Max. laadvermogen 330 kg

Kofferruimtevolume vooraan 150 l
Open kofferruimte (achter de voorstoelen) 182 l
Koffervolume met gekantelde stoelen 270 l
Brandstoftankvolume 64 l

Garantieperiode 2 jaar zonder kilometerbeperking
Groot onderhoud interval 30.000 km
Lakgarantie 3 jaar
Anti-roestgarantie 12 jaar

Verbruik : laag (gemiddeld binnen model) (Manueel) 17,5 - 17,5 l/100 km
Verbruik : laag (gemiddeld binnen model) (PDK) 16,8 - 16,8 l/100 km
Verbruik : medium (gemiddeld binnen model) (Manueel) 11,0 - 11,0 l/100 km
Verbruik : medium (gemiddeld binnen model) (PDK) 10,7 - 10,7 l/100 km
Verbruik : hoog (gemiddeld binnen model) (Manueel) 9,3 - 9,3 l/100 km
Verbruik : hoog (gemiddeld binnen model) (PDK) 9,1 - 9,1 l/100 km
Verbruik : extra hoog (gemiddeld binnen model) (Manueel) 10,3 - 10,3 l/100 km
Verbruik : extra hoog (gemiddeld binnen model) (PDK) 9,7 - 9,7 l/100 km
Verbruik : gecombineerd (gemiddeld binnen model) (Manueel) 11,1 - 11,1 l/100 km
Verbruik : gecombineerd (gemiddeld binnen model) (PDK) 10,7 - 10,7 l/100 km
CO2-uitstoot : laag (gemiddeld binnen model) (Manueel) 397 - 397 g/km
CO2-uitstoot : laag (gemiddeld binnen model) (PDK) 382 - 382 g/km
CO2-uitstoot : medium (gemiddeld binnen model) (Manueel) 249 - 249 g/km
CO2-uitstoot : medium (gemiddeld binnen model) (PDK) 242 - 242 g/km
CO2-uitstoot : hoog (gemiddeld binnen model) (Manueel) 210 - 210 g/km
CO2-uitstoot : hoog (gemiddeld binnen model) (PDK) 207 - 207 g/km
CO2-uitstoot : extra hoog (gemiddeld binnen model) (Manueel) 233 - 233 g/km
CO2-uitstoot : extra hoog (gemiddeld binnen model) (PDK) 220 - 220 g/km
CO2-uitstoot : gecombineerd (gemiddeld binnen model) (Manueel) 251 - 251 g/km
CO2-uitstoot : gecombineerd (gemiddeld binnen model) (PDK) 242 - 242 g/km
Standaarduitrusting

6-cilinder Boxer motor, 4.0L atmosferisch, maximum vermogen van 309kW (420 cv), maximum koppel: 420Nm
Benzinetank 64L
Motorblok en cilinderkoppen in aluminium
Watergekoeld met thermomanagement
Centrale koeler
VarioCam Plus: variabele kleptiming en kleplichting
Geïntegreerde dry-sumpsmering en elektronisch geregelde oliepomp
Direct Fuel Injection (DFI) (directe benzine-inspuiting)
Twee-kanaal sportuitlaatsysteem met dubbele centrale sporteindpijp in Zwart (hoogglans) Twee katalysatoren 3-way, gasoline particle filter en interne diagnose voor het emissiecontrolesysteem
Variabel inlaatspruitstuk met 2 schakelbare smoorkleppen
Manuele schakelbak met 6 versnellingen
Achterwielaandrijving
Automatische start-stopfunctie (in comb. met PDK: zeilmodus)
Porsche Torque Vectoring (PTV) werkt met een geregelde remingreep op de achterwielen en met een mechanisch achterassperdifferentieel.
Verkorte versnellingspook "GT4"-logo op de versnellingspook
Vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers vooraan en 4 zuigers achteraan, inwendig geventileerde en geperforeerde remschijven met een diameter van 380 mm voor- en achteraan, rode remzadels
Elektrische parkeerrem
AUTO BLIP-knop voor automatische activatie van throttle-blipping voor terugschakeling
Prestatieweergave (enkel in combinatie met de PCM) Porsche Track Precision-app (enkel bruikbaar in combinatie met navigatiemodule inclusief Porsche Connect)

Motorblok en cilinderkoppen in aluminium
Watergekoeld met thermomanagement
Centrale koeler
VarioCam Plus: variabele kleptiming en kleplichting
Geïntegreerde dry-sumpsmering en elektronisch geregelde oliepomp
Twee katalysatoren 3-way, gasoline particle filter en interne diagnose voor het emissiecontrolesysteem
Variabel inlaatspruitstuk met 2 schakelbare smoorkleppen
Direct Fuel Injection (DFI) (directe benzine-inspuiting)
Twee-kanaal sportuitlaatsysteem met dubbele centrale sporteindpijp in Zwart (hoogglans)

20" 718 Cayman GT4 velgen in Platinum, zijdeglans met 245/35 ZR20 sportbanden vooraan en 295/30 ZR20 achteraan. Incl. wielnaven met "GT4" logo
Bandenspanningscontrolesysteem (TPM)

Coupe met 2 zitplaatsen en centrale motor
Intelligente lichtgewicht constructie in aluminium en staalcomposieten
Breed openend achterklep met verwarmbare achterruit
Vaste GT4-vleugel in buitenkleur met geïntegreerde zijplaten, vleugelstijlen in zwart aluminium
Vaste spoiler achteraan
Voorbumper met brede zijluchtinlaten met roosters en spoilerlip met "GT4" -logo en centrale luchtuitlaat
Zijdelingse luchtinlaten met sideblades in reliëf met 'GT4'-logo in buitenkleur
Onderste deel achterbumper in zwart met diffuser achteraan
Vlakke bodemplaat met twee extra ventilatieopeningen (NACA) voor het uitlaatsysteem
''PORSCHE''-logo op accentstrook in hoogglans gepolijste zilverkleur en type-aanduiding in Zwart, zijdeglans
Zijdelingse raamlijsten in Zwart

Bi-xenonkoplampen met LED daglicht
Getinte LED-hulplichteenheden vooraan met knipperlichten, dagrijverlichting en stadslicht
Getinte 3-dimensionele achterlichten in LED-techniek met 4-punts remlicht en achteruitrijlicht
Rijlichtassistent incl. 'Welcome Home'-functie
LED-techniek voor de leeslampjes, contactslot en sfeerverlichting. Extra verlichting voor bagageruimte en handschoenenkastje
Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels aan de deur, asferisch aan de bestuurderszijde

Airconditioning met geïntegreerd actieve koolstoffilter
Verstelbare luchtroosters met automatische recirculatie en defrost modi
Thermisch isolerende beglazing in het groen getint
Elektrische ramen met 'one-touch' functie
Verwamde achterruit
Fullsize airbags voor bestuurder en bijrijder
Porsche Side Impact Protection (POSIP), incl. beschermingselementen bij ongevallen van opzij in de portieren, thorax-airbag geïntegreerd in de zijwangen van de stoelen, hoofdairbag in de portierpanelen
Wegrijblokkering met transponderfunctie en centrale vergrendeling
Alarmsysteem
Instrumentenpaneel met centrale toerenteller en 4,6 inch kleurenscherm
Achtergrond wijzerplaten in zwart met gele accenten, toerenteller in titaankleur en "GT4"-logo
Digitale weergave van de voertuigsnelheid, versnelling, kilometerstand algemeen en van het traject en een klok
Bagageruimte voor- en achteraan .
2 bekerhouders (in het dashboard geïntegreerd)
In Zwart leder : Stoelsteunen, hoofdsteunen, airbagmodule aan stuur, zijkanten armsteun deurpaneel en zijkanten opbergvak middenconsole. In Zwart Race-Tex: Zitplaatsen, stuurwielrand, deurgrepen, armsteunen deurpaneel, opbergvak middenconsole, versnellingshendel en dakhemel incl. A-stijlen.
12-uur markering aan stuur en driepuntsveiligheidsgordels in Zwart. Stiksel, deuropeninglussen en ""GT4""-logo gestikt op hoofdsteunen in Zilverkleur
12-volt stopcontacten in de voetruimte van de passagier en in het opbergvak in de middenconsole.
GT4-sportstuurwiel, diameter: 360 mm, stuurwielrand in Zwart Race-Tex, zwarte spaaks inlays met handmatige voor / achter en hoogteafstelling.

Sport Plusstoelen (2-way, elektrish) met verhoogde zijsteunen, elektrische rugleuningverstelling en handmatige hoogte / voor / achter afstelling aan bestuurders- en passagierszijde. Rugleuningschelpen met zilvergrijze afwerking.
Zitplaatsen in Race-Tex, zijsteunen en hoofdsteunen in leder. Hoofdsteunen geborduurd met 'GT4'-logo in zwart.

Dashboardsierstrip en sierstrip middenconsole in geborsteld aluminium
Pedalen en voetrust in sportdesign
Deurdrempels met type-aanduiding.

Porsche Communication Management (PCM) incl. telefoonvoorbereiding en audio interface
Porsche Car Connect inclusief Porsche Vehicle Tracking System (PVTS) voor het ophalen van voertuiggegevens via een smartphone-app en voor afstandsbediening van geselecteerde voertuigfuncties. Inclusief een initiële 12 maanden gratis abonnementsperiode enkel voor Remote Services.
Sound Package Plus: geluidssysteem met 8 luidsprekers en een totale output van 150 Watt, met integrale versterker en digitale signaalverwerking.
Digitale radio

Standaardkleuren exterieur (uni): Wit, Racing Yellow, Guards Red, Zwart
Standaard interieur: zwart

Manueel Vanaf 108.441,65 EUR incl. BTW
PDK TBA

Configurator

Porsche - Individualisering & afwerking.

Individualisering & afwerking.

In de Porsche Exclusive Manufaktur bieden we tal van personalisatiemogelijkheden voor exterieur en interieur. Voor uw compleet gepersonaliseerde auto.

Porsche - Contact.

Contact.

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Center.