Porsche - Mission X. - The Call of Tomorrow.
Mission X.
The Call of Tomorrow.
Mission X
 

Een visionair kijkje in de toekomst van de hypercar.

Porsche - Mission XPorsche - Mission XPorsche - Mission X

Compromisloos Porsche.

Vele modellen van Porsche hebben geschiedenis geschreven. De Mission X staat nu op het punt om de toekomst te bepalen. Als spectaculaire herinterpretatie van een lichtgewicht hypercar met deuren in Le Mans-stijl en high-performance elektrische aandrijving biedt hij een innovatieve visie op de toekomst. Net als de iconische sportwagens uit het verleden – de 959, Carrera GT en 918 Spyder – gaat de Mission X nieuwe maatstaven bepalen voor de ontwikkeling van futuristische voertuigconcepten en een nieuwe invulling geven aan typische Porsche accenten. Zijn autosport-DNA is onmiskenbaar, net als zijn drang naar maximale e-performance. De Mission X is onze visie op de snelste straatlegale auto op de beroemde Nordschleife-sectie van de Nürburgring. Met als uitgangspunt een vermogen-gewichtsverhouding van 1:1, high-performance elektroaandrijving en extreme downforce-waarden.

Highlights Mission X.

Porsche - Lichtgewicht glazen koepel met exoskelet.
Lichtgewicht glazen koepel met exoskelet.
De looks van een vliegtuigcockpit: een lichtgewicht glazen koepel met een carbon exoskelet omhult beide inzittenden. De Daytona voorruit is nog zo’n opvallend detail: in historische raceauto’s creëerde die extra zicht in scherpe bochten, en nu geeft hij de Mission X een nog groter gevoel van ruimte.
Porsche - Systematische lichtgewicht structuur.
Systematische lichtgewicht structuur.
Lichtgewichtdesign van topklasse: met architectonische draagstructuren als inspiratie is er in de Mission X geen grammetje te veel te vinden.
Porsche - Iconische lichtsignatuur.
Iconische lichtsignatuur.
In de voetsporen van de raceauto’s van weleer: de opvallende 4-pits lichtsignatuur van de koplampen is herontworpen en nu verticaal vormgegeven.
Porsche - Rijbeleving van de toekomst.
Rijbeleving van de toekomst.
De rijbeleving van morgen: het interieur is gefocust op de bestuurder, tot in het allerkleinste detail – van de individueel instelbare schaalstoelen tot aan het gebogen, bestuurder-georiënteerde display en het kleurconcept.


The Call of Tomorrow.

Designvisie van morgen.

Lage carrosserie, hoekige styling, gesloten design – het exterieurontwerp van de Mission X is tegelijkertijd innovatief en herkenbaar Porsche. Van het lichtgewichtdesign en Le Mans-stijl deuren tot de geïntegreerde, verstelbare achtervleugel.

Carbon en lak in perfecte harmonie.

‘Rocket Metallic’: dat is de bodykleur van de Mission X, waarvan de bruine tint afhankelijk van de kijkhoek donkerder wordt. Een mooi samenspel: carbon oppervlakken afgewerkt in Rocket Metallic (zijdeglans). Dit waarborgt een homogene overgang van het exterieur naar het interieur en onderstreept het futuristische, sportieve design.

Verticale 4-pits lichtsignatuur.

Spotlight op de toekomst: de verticale 4-pits koplampen zijn rechtstreeks verbonden met de lichtgewicht structuur. De transparante lichtstrip achter is niet geïntegreerd in de body, maar is bevestigd op een brons- en goudkleurige draagconstructie.

Pulserend laden.

De toekomst geladen: naast de koplampen pulseert tijdens het laden ook de verlichting op de steunen, net als de letter ‘E’ op de achterzijde van de Porsche Mission X. In het interieur knipperen de LED-verlichtingstrips in de stoelschalen en de Start/Stop knip gezamenlijk in harmonie – geheel in het wit. Een fascinerend schouwspel dat echter niet lang duurt – dankzij het nieuwe hoogvoltage accupakket biedt de Mission X een laadervaring zoals geen ander e-model dat eerder deed.

Le Mans-stijl deuren.

De Le Mans-stijl deuren, die aan de voorkant omhoog scharnieren, zijn bevestigd aan de A-stijl en het dak, en bieden een comfortabele instap. Dit deurconcept werd ook gebruikt voor de iconische Porsche 917. Daarbij heeft de Mission X zijramen die in de Le Mans-stijl deuren zijn geïntegreerd.

Verstelbare vleugel.

Maximale downforce voor maximale emotie: de verstelbare, uitklapbare achtervleugel tussen de draagconstructie van de achterlichten verzekert optimale neerwaartse druk. Samen met de speciaal gevormde bodemplaat en gerichte luchtstroom creëert de Mission X extreem veel neerwaartse druk, aanzienlijk meer zelfs dan de 911 GT3 RS.

Porsche - Focus op wat echt belangrijk is: u.
Focus op wat echt belangrijk is: u.
Gepersonaliseerde schaalstoelen, bestuurder-georiënteerde displays, instelbare chassiscontrolesystemen: in het interieur van de Mission X draait alles om de bestuurder. Desgewenst kan de rijbeleving via een druk op de knop ook met de wereld worden gedeeld.

De perfecte stoel.

Aangepast aan de bestuurder via scans en geïntegreerd in de monocoque: de CFRP schaalstoelen met speciale bekleding, 6-punts veiligheidsgordels en geïntegreerde LED-verlichtingstrips. De bestuurdersstoel in Kalaharigrijs onderscheidt zich ook nadrukkelijk van de passagiersstoel, die in de contrasterende kleur Andaluzbruin is uitgevoerd. Een asymmetrisch design dat de bestuurder bewust tot het centrum van de aandacht maakt.

Performance op maat.

Optimale ergonomie voor razendsnelle rondetijden: de lederen oppervlakken op de stoelen van de Mission X zijn op maat gemaakt voor de bestuurder. Desgewenst kan het bovenste deel worden verwijderd wanneer met een helm op wordt gereden. De pedalen kunnen indien gewenst eveneens worden versteld. Een schaal in de voetenruim zorgt voor een optimale interactie.

Bestuurder-georiënteerde displays.

Duidelijke focus: het centrale scherm, het gebogen display en de digitale buitenspiegels zijn ontwikkeld met een focus op de bestuurder. Daarbij zijn alle belangrijke bedieningselementen geclusterd op de middenconsole. Ook geïntegreerd in de Mission X: een Track Mode schermweergave, waarop alle belangrijke performance-data duidelijk is af te lezen.

Optimale coördinatie.

Perfecte condities – voor uw condities: 4 extra rijstandenschakelaars op het autosport-geïnspireerde ‘yoke’ stuurwiel met lederen gripdelen bieden de bestuurder de mogelijkheid om de chassiscontrolesystemen naar persoonlijke wens aan te passen. Technologie die duidelijk zichtbaar is: dankzij het consistente lichtgewichtdesign heeft de Mission X een open stuurkolom waardoor de technische componenten voor eenieder zichtbaar zijn.

Gedeelde emoties.

Een druk op een knop op de multifunctionele controller volstaat: 6 camera’s brengen de circuitervaring tot leven en maken die voor iedereen zichtbaar. 3 exterieur- en 3 interieurcamera’s filmen het circuit, de bestuurder en de passagier. Vervolgens wordt automatisch een video met de hoogtepunten gecreëerd, die rechtstreeks op de sociale media gedeeld kan worden.

Porsche Design stopwatch.

Ondanks de focus op de bestuurder in de Mission X is er ook aan de passagierszijde van alles te beleven. Hier is een bajonetsysteem geïntegreerd in het dashboard, waarop een Porsche Design stopwatchmodule kan worden bevestigd. De stopwatch combineert digitale route- en voertuiginformatie met een analoge stopwatch. Dit zorgt ervoor dat de passagier onder alle omstandigheden ook altijd de belangrijkste informatie kan volgen.