Porsche - Garantietermijnen

Garantietermijnen

Extensie Porsche fabrieksgarantie met 3 maanden.

De huidige uitzonderlijke situatie bracht op vele vlakken uitdagingen en beperkingen. We streven er voortdurend naar om onze klanten waar mogelijk de beste service te bieden en uw dagelijkse leven een beetje gemakkelijker te maken, althans in termen van uw mobiliteit. Om dit te bereiken, bieden we alle klanten met een Porsche waarvan de fabrieksgarantie tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020 afloopt een gratis verlenging van 3 maanden op de Porsche fabrieksgarantie en Porsche Assistance. Heeft u een Porsche Approved Garantie die eindigt tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020? Ook deze wordt gratis drie maanden verlengd. De extensie wordt volledig automatisch uitgevoerd, dus u hoeft verder niets te doen. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op met uw Porsche Center.

Veelgestelde vragen over informatie voor klanten

1. Wat betekent de garantieverlenging precies?

Vanwege de wereldwijde beperkingen door COVID-19 krijgen alle Porsches waarvan de garantie op een nieuwe auto verloopt tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020 een gratis verlenging van deze garantie met drie maanden.
Voorbeeld: Als de laatste dag van uw garantie op een nieuwe auto 20 maart 2020 is, wordt de garantie verlengd met drie maanden tot 20 juni 2020. Een garantie die loopt tot 15 mei 2020 wordt verlengd tot 15 augustus enz.

2. Op welke auto´s is deze garantieverlenging van toepassing?

Alle Porsches waarvan de garantie op een nieuwe auto verloopt tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020 profiteren van deze gratis verlenging van de garantie op een nieuwe auto met drie maanden. Dit geldt ook als u al een op de garantie aansluitende Porsche Approved-garantie hebt afgesloten.

3. Ik heb al een op de garantie aansluitende Porsche Approved-garantie afgesloten. Deze overlapt nu de garantieverlenging. Verlies ik nu deze tijd in de Porsche Approved-garantie of wordt die aan het einde van de garantieperiode ingehaald?

U verliest geen tijd in de Porsche Approved-garantie. Voor de periode van overlapping bent u nu gedekt door de verlenging van de garantie op een nieuwe auto. Ook uw Porsche Approved-garantie wordt gratis met drie maanden verlengd als deze na de garantie op een nieuwe auto ingaat tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020.

4. Wat moet ik doen om hiervoor in aanmerking te komen?

U hoeft niets te doen. Als uw auto voor de garantieverlenging in aanmerking komt, wordt de verlenging automatisch geregeld door uw Porsche dealer.

De garantietermijn vangt aan op de dag dat de wagen wordt geleverd aan de klant. Ze omvat ook nog:

  • 2 jaar garantie op elk nieuw voertuig
  • 2 jaar garantie op onderdelen, wisselstukken en originele Porsche-accessoires gebruikt of verkocht tijdens werken niet gekoppeld aan de garantie. Voor Porsche-stukken gebruikt tijdens werken gekoppeld aan de garantie, loopt de termijn tegelijkertijd af als het onderdeel dat defect is geworden
  • 3 jaar garantie op de lak
  • 12 jaar antiroestgarantie

In sommige gevallen kan men een extra jaar garantie verkrijgen voor tweedehandswagens van Porsche.

De garantie geldt bij alle Porsche-partners in de hele wereld.