Porsche - Banden

Banden

Het draagt allemaal bij aan de prestaties

Niet alleen de motor levert de dynamische sportwagenprestaties van uw Porsche. Ook de banden spelen een cruciale rol. Zij zijn immers het einige onderdeel van uw Porsche dat rechtstreeks in contact staat met de weg. Elke omwenteling van de motor, elke stuurbeweging en elke tik op het rempedaal kan slechts effect hebben dankzij de juiste banden.

Uiteraard verschillen de juiste banden afhankelijk van het Porsche model en het type velg. Een foute, niet goedgekeurde keuze kan een negatieve invloed hebben op de prestaties, de wendbaarheid en de veiligheid. Daarom zal uw persoonlijke service advisor u de juiste informatie geven die u nodig heeft in verband met de nieuwste door Porsche goedgekeurde banden met N-markering en u vertellen waarom un nooit andere banden onder uw porsche zou moeten plaatsen.

Porsche banden

Porsche - Zomerbanden

Zomerbanden

Porsche - Zomerbanden

Zomerbanden

Wist u dat de temperatuur van het wegdek in de zomer kan oplopen tot 60° C? Of dat uw Porsche in bochten G-krachten ondergaat tot 1.3 g? Door Porsche aanbevolen banden met N-markering maken gebuik van speciaal rubber dat zelfs bij hoge temperaturen stabiel blijft. Dankzij hun patroon dat geoptimaliseerd werd voor zomercondities bieden ze een betere grip, een verhoogde bochtenstabiliteit en kortere remafstanden. De geoptimaliseerde rolweerstand draagt bovendien

Porsche - Winterbanden

Winterbanden

Porsche - Winterbanden

Winterbanden

Meer dan 60% van de automobilisten vindt rijden op sneeuw een grote uitdaging. De door Porsche aanbevolen winterbanden - herkenbaar aan de N-markering - geven u meer houvast en vertrouwen in winterse rijomstandigheden. Het geheim zit hem in de samenstelling van het materiaal. Ze zijn gemaakt van een rubber dat niet verhardt bij koude, waardoor ze ook bij lage temperaturen meer grip bieden. Ze zijn ook voorzien van loopvlakprofielen die speciaal zijn ontworpen om water af te voeren, goede zijdelingse steun te bieden en sneeuw op te pikken voor extra grip.

Porsche - Sportbanden

Sportbanden

Porsche - Sportbanden

Sportbanden

Deze banden hebben een ondieper loopvlak, een speciaal loopvlakprofiel en een specifiek substructuur. Ze zijn ontworpen voor gebruik op racecircuits: voor veiligheidstrainingen voor bestuurders, rijvaardigheidstrainingen en autosport. Ze bieden een betere grip bij droog weer dan normale straatbanden en hebben ook geoptimaliseerde slijtagekenmerken.

‘N’ van veiligheid en plezier

Porsche banden met N-markering
Porsche banden met N-markering

Alle banden van uw Porsche Centre maken deel uit van het Porsche bandenprogramma op maat. Dit gamma is in de loop der jaren door Porsche in nauwe samenwerking met toonaangevende bandenfabrikanten tot stand gekomen. Porsche werkt samen met de bandenfabrikanten om voor elk model het ideale bandentype te ontwikkelen dat voldoet aan de speciale prestatie-eisen. Dat de banden door Porsche grondig zijn getest en goedgekeurd, blijkt uit de N-markering (de letter staat voor "Nürburgring", waar de banden worden getest).

Na de N volgt een tweede letter die de modellijn aangeeft. Verdere details zijn te vinden in de technische gegevens van elke band.

Bijvoorbeeld, de Porsche 992 band wordt aangeduid met NA, wat betekent dat hij:
N - goedgekeurd is door Porsche
A - ontwikkeld is voor de Porsche 992

Banden met Porsche N-markering verschillen vooral van andere banden op het gebied van geometrie, rubbersamenstelling en testmethoden. De tests bestrijken drie hoofdgebieden:
1. Subjectieve externe criteria, zoals rijgedrag en rijcomfort
2. Objectieve externe criteria, zoals remprestaties en levensduur
3. Interne criteria, zoals rolweerstand en prestaties bij hoge snelheden

Bij de ontwikkeling worden met name de geometrie van de banden en de rubbersamenstelling afgestemd op Porsche-voertuigen. Of het nu gaat om zomer-, winter- of sportbanden, Porsche N-banden zorgen voor een uitstekende rijstabiliteit en maximaal rijplezier. Ze zorgen er bovendien voor dat uw auto zijn oorspronkelijke rijprestaties en veiligheidsmarges behoudt, ook nadat hij van een nieuwe band is voorzien.

Bandenconstructie

Hielkern: is gemaakt van staaldraad. Zorgt ervoor dat de band stevig op de velg zit.Hielkern: is gemaakt van staaldraad. Zorgt ervoor dat de band stevig op de velg zit.
Karkas: verschillende lagen met rubber beklede textielvezels (hoofdzakelijk rayon) lopen radiaal (in een rechte hoek) ten opzichte van de rijrichting. Deze lagen bepalen het draagvermogen van de band.Karkas: verschillende lagen met rubber beklede textielvezels (hoofdzakelijk rayon) lopen radiaal (in een rechte hoek) ten opzichte van de rijrichting. Deze lagen bepalen het draagvermogen van de band.
Gordellagen: stabiliseren het contactoppervlak en zorgen voor richtingsstabiliteit. Ten minste twee gekruiste lagen van staalkoord.Gordellagen: stabiliseren het contactoppervlak en zorgen voor richtingsstabiliteit. Ten minste twee gekruiste lagen van staalkoord.
0° bekleding: deze laag, gemaakt van versterkte, met rubber beklede nylondraden, vermindert de warmte die door wrijving wordt opgewekt. Ze zorgt ervoor dat de band zijn vorm behoudt bij hoge snelheid.0° bekleding: deze laag, gemaakt van versterkte, met rubber beklede nylondraden, vermindert de warmte die door wrijving wordt opgewekt. Ze zorgt ervoor dat de band zijn vorm behoudt bij hoge snelheid.
Loopvlak: creëert contact met de weg. Een negatief profiel bevordert de waterafvoer; een positief profiel beïnvloedt de grip, de tractie, de stabiliteit en het geluid.Loopvlak: creëert contact met de weg. Een negatief profiel bevordert de waterafvoer; een positief profiel beïnvloedt de grip, de tractie, de stabiliteit en het geluid.
Bandenwand: beschermt de band tegen beschadiging. Heeft invloed op de rijeigenschappen en het comfort. Ook de bandaanduidingen zijn hier gestempeld.Bandenwand: beschermt de band tegen beschadiging. Heeft invloed op de rijeigenschappen en het comfort. Ook de bandaanduidingen zijn hier gestempeld.
Binnenvoering: luchtdichte binnenlaag (butyllaag).Binnenvoering: luchtdichte binnenlaag (butyllaag).
Apex: bevindt zich boven de hielkern. Hij beïnvloedt de vervorming van de band in geval van zijwaartse krachten, de stuurrespons en het rijcomfort.Apex: bevindt zich boven de hielkern. Hij beïnvloedt de vervorming van de band in geval van zijwaartse krachten, de stuurrespons en het rijcomfort.

Bandenmarkering

Bandentype: geeft het bandenmodel aan. De LATITUDE Sport 3 met N-merk van Michelin is een band die voor de Macan is goedgekeurd.Bandentype: geeft het bandenmodel aan. De LATITUDE Sport 3 met N-merk van Michelin is een band die voor de Macan is goedgekeurd.
N-markering (N0): identificeert banden die speciaal zijn ontwikkeld voor de vereisten van Porsche-voertuigen. Het nummer beschrijft de technische status op het moment dat de goedkeuring werd verkregen.N-markering (N0): identificeert banden die speciaal zijn ontwikkeld voor de vereisten van Porsche-voertuigen. Het nummer beschrijft de technische status op het moment dat de goedkeuring werd verkregen.
Bandenmerk: geeft de bandenfabrikant aan. Michelin is de bandenpartner van Porsche. Gezamenlijk worden banden specifiek voor Porsche-voertuigen ontwikkeld.Bandenmerk: geeft de bandenfabrikant aan. Michelin is de bandenpartner van Porsche. Gezamenlijk worden banden specifiek voor Porsche-voertuigen ontwikkeld.
DOT-identificatie: geeft informatie over de fabrikant, maat, type en productiedatum van de band. DOT staat voor (US) Department of Transportation.DOT-identificatie: geeft informatie over de fabrikant, maat, type en productiedatum van de band. DOT staat voor (US) Department of Transportation.
Productiedatum: bestaat uit de week en het jaar van productie (4812 = week 48, 2012). Overigens wordt een band tot 5 jaar na productie als nieuw beschouwd.Productiedatum: bestaat uit de week en het jaar van productie (4812 = week 48, 2012). Overigens wordt een band tot 5 jaar na productie als nieuw beschouwd.
Belastingsindex en snelheidsindex: geven de maximumbelasting van de band in gecodeerde vorm (101) en de toegestane maximumsnelheid (Y) bij de voorgeschreven luchtdruk aan.Belastingsindex en snelheidsindex: geven de maximumbelasting van de band in gecodeerde vorm (101) en de toegestane maximumsnelheid (Y) bij de voorgeschreven luchtdruk aan.
Bandenmaat: wordt bepaald door de breedte in millimeter (265), de verhouding hoogte/breedte in procenten (40), de bandconstructie (R = radiaalband) en de velgdiameter in inch (21).Bandenmaat: wordt bepaald door de breedte in millimeter (265), de verhouding hoogte/breedte in procenten (40), de bandconstructie (R = radiaalband) en de velgdiameter in inch (21).

Drie goede redenen om eens goed te kijken

Porsche - EU bandenlabel
EU bandenlabel

De drie criteria van het EU label.

Sinds eind 2012 moeten alle verkochte banden voor personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen voorzien zijn van een EU-label. Landen buiten de EU - zoals Korea - hebben dit label ook ingevoerd of zullen dat in de toekomst doen. Op het label en/of de sticker worden de banden volgens drie criteria beoordeeld: brandstofverbruik, klasse grip op nat wegdek en geluidsclassificatie.

Verbruik.

Door de rolweerstand te verlagen, bespaart u brandstof en verlaagt u dus ook de CO2-uitstoot. De klassen lopen van A (meest efficiënt) tot G (minst efficiënt), waarbij D niet wordt gebruikt voor autobanden. Voor de meeste auto's betekent het verschil tussen de klassen een extra verbruik van ongeveer 0,1 l/100 km. De brandstofbesparing hangt in wezen af van zowel het betrokken voertuig als de rijomstandigheden. Een zuinige rijstijl kan het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen. Om een maximale brandstofefficiëntie en grip op nat wegdek te bereiken, moet ook de voorgeschreven bandenspanning in acht worden genomen.

Klasse grip op nat wegdek.

De klasse grip op nat wegdek geeft aan hoe goed de band remt op nat wegdek. De klassen lopen van A (kortste remweg) tot F (langste remweg), waarbij de klassen D en G niet van toepassing zijn op autobanden. Ook hier hangt de mate van efficiëntie in wezen af van zowel het voertuig als de rijomstandigheden. Als een voertuig een noodstop moet maken, kan de remweg van een volgeladen auto met A-klasse banden tot 30% korter zijn dan met F-klasse banden. Voor een 'normale' auto die 80 km/u rijdt, kan de remafstand tot 18 m korter zijn.

Geluidsclassificatie.

De geluidsclassificatie geeft informatie over het externe geluidsniveau van de band. Het volume wordt uitgedrukt als een absolute waarde in decibel (dB) en weergegeven door middel van een pictogram met maximaal drie geluidsgolven. In deze context wordt een geluidsniveau dat 10 dB luider is, subjectief waargenomen als twee keer zo luid. Zo komt 70 dB ongeveer overeen met het volume van een luid gesprek en 80 dB met dat van weglawaai in druk verkeer. Het externe rolgeluid is niet noodzakelijk hetzelfde als het geluidsniveau in de auto.

Het EU-label. Vervangt de Porsche N-markering niet.

Het nieuwe EU-bandenlabel bevat slechts drie gedefinieerde criteria voor banden van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen, en is geen vervanging voor het Porsche N-markering.

Bovendien zijn de criteria van het EU-label vaak een afweging: een band met een extreem lage rolweerstand heeft altijd een mindere grip op nat wegdek. Porsche sluit nooit compromissen als het om veiligheid gaat. In bandentests wordt grip - zowel op nat als op droog wegdek - hoger ingeschat dan brandstofefficiency. Het besparingspotentieel van een band met een geoptimaliseerde rolweerstand mag dan aantrekkelijk zijn, in geval van nood telt elke meter remweg.

Alleen met banden met het N-keurmerk weet u zeker dat u een hoogwaardige band koopt die speciaal voor uw Porsche-model is getest.

Meer informatie over het bandenlabel is verkrijgbaar bij de Tyre Association, of rechtstreeks bij de bandenfabrikant.

Porsche en Michelin banden

Porsche en Michelin werken al bijna een halve eeuw nauw samen. Sinds 2002 is Michelin ook de wereldwijde bandenpartner van Porsche. Dit betekent dat we lang voor de marktintroductie van een bepaald voertuig samenwerken aan het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van banden die specifiek zijn afgestemd op de eisen van het nieuwe model en die de veiligheid, wendbaarheid, controle en prestaties ervan verbeteren.

Bezoek de pagina