Porsche 911 (type 993)

Porsche 911 (type 993)

In modeljaar 1994 werd de 964 modellijn vervangen door de 993 modellijn. Dit was een belangrijk voordeel, niet alleen technisch gezien, maar ook vanuit een visueel perspectief.

De spatschermen van de 993 Carrera waren breder en vlakker. Door de kortere voorkap kwam de zwarte rubber strip die bij het G model en de 964 voor de afdichting tussen de carrosserie en de voorbumper zorgde, te vervallen.
De zijpanelen werden tevens verbreed en liepen in een meer rechte lijn naar de achterzijde, waar de achterlichten hoger geplaatst werden.

De 993 was in eerste instantie leverbaar als Coupé en Cabriolet met achterwielaandrijving. Voor modeljaar 1995 volgde de 4-wielaangedreven Carrera 4 en 911 Turbo versies met een viscokoppeling met meerdere platen en in de modeljaren 1996 - 1997 de Carrera 4S en de Carrera S.

Het Targa model dat vanaf modeljaar 1996 werd geproduceerd, werd voor het eerst gekenmerkt door een groot, elektrisch bediend schuifdak van getint, gelamineerd glas, in plaats van de verwijderbare softtop. De bestaande rollbar kon daardoor achterwege blijven.

De Carrera en Targa modellen werden aangedreven door een nieuwe 3,6-liter motor die in eerste instantie 272 pk leverde en 285 pk vanaf modeljaar 1996.

Modelversies

911 Carrera, 911 Carrera Cabriolet (1994 - 1995)

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler // geanodiseerd, zwart 'Carrera' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // oranje voor- en achterknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // zwart gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee ovale eindpijpen aan zijkant

Cabriolet: Stoffen kap inclusief kunststof achterruit, volledig automatisch

911 Carrera 4, 911 Carrera 4 Cabriolet (1995)

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler // zilvergekleurd 'Carrera 4' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // witte voorknipperlichten, achteraan rood // buitenspiegels in Cup design // zilver gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee ovale eindpijpen aan zijkant

Cabriolet: Stoffen kap inclusief kunststof achterruit, volledig automatisch

911 Carrera, 911 Targa, 911 Carrera Cabriolet (1996 - 1997 Targa: - 1998.

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler // geanodiseerd, zwart 'Carrera' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // oranje voor- en achterknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // zwart gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee, iets rechthoekige eindpijpen aan zijkant

Cabriolet: Stoffen kap inclusief kunststof achterruit, volledig automatisch

Targa: Targa dak van getint, gelamineerd glas, elektrisch bediend

911 Carrera 4S (1996 - 1998)

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // carrosserie en voorkap van de 911 Turbo // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler // zilvergekleurd 'Carrera 4' logo, titaniumgekleurde 'S' // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // witte voorknipperlichten, achteraan rood // buitenspiegels in Cup design // rood gespoten remklauwen (remsysteem van de 911 Turbo) // uitlaatsysteem met twee ovale eindpijpen aan zijkant

911 Carrera S (1997 - 1998)

Kenmerken
Voor- en achterbumpers van vervormbare kunststof // carrosserie en voorkap van de 911 Turbo // motorkap met geïntegreerde, automatisch uitschuivende achterspoiler met luchtinlaatgrille in twee delen en in carrosseriekleur gespoten // geanodiseerd, zwart 'Carrera' logo, titaniumgekleurde 'S' // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // oranje voor- en achterknipperlichten // buitenspiegels in Cup design // zwart gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee, iets rechthoekige eindpijpen aan zijkant

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie

Product highlights

Porsche - Het elixer van een lange levensduur voor uw verzamelauto.

Het elixer van een lange levensduur voor uw verzamelauto.

Of het nu gaat om vier- of zescilinder luchtgekoelde Boxer-motoren, vier of acht watergekoelde cilinders of zescilinder watergekoelde motoren, Porsche Classic biedt perfecte bescherming voor uw klassieke voertuig. Porsche Classic-motoroliën. Exclusieve samenstelling voor Porsche-inzamelingsvoertuigen. Ontworpen in Weissach. Gemaakt in Duitsland.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie