Porsche 911 Turbo (type 993)

Porsche 911 Turbo (type 993)

In de 911 Turbo van de 993 modellijn werd voor de eerste keer een dubbele uitlaatgasturbo gebruikt, met voor elke cilinderrij een kleinere uitlaatgasturbo. Het was ook het eerste turbomodel dat werd voorzien van 4-wielaandrijving.

Het front van de Turbo had drie afzonderlijke luchtopeningen en luchtsleuven voor het koelen van de remmen, laag aan de zijkant. De achterspoiler was volledig in de kleur van de carrosserie gespoten. Net zoals de Carrera 4 modellen had de 911 Turbo ook witte knipperlichten voor en rode achter.

De 3,6-liter biturbomotor leverde standaard een vermogen van 408 pk. Vanaf modeljaar 1996 was er een powerkit voor een groter vermogen tot 430 pk leverbaar, met 450 pk vanaf modeljaar 1998.

In modeljaar 1995 produceerde Porsche Exclusive een gelimiteerde productieserie (14 exemplaren) met de naam 911 Cabriolet Turbo, die als kenmerk een bijzonder grote achterspoiler had.

Modelversies

911 Turbo (1995 - 1998)

Kenmerken
Voor- en achterbumper van vervormbare kunststof // voorbumper inclusief 3 luchtinlaten // motorkap met geïntegreerde achterspoiler, volledig in carrosseriekleur // zilverkleurig 'turbo' logo // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo // witte knipperlichten vooraan, rode achteraan // buitenspiegels in Cup design // rood gespoten remklauwen // uitlaatsysteem met twee ovale eindpijpen

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie

Product highlights

Porsche - Het elixer van een lange levensduur voor uw verzamelauto.

Het elixer van een lange levensduur voor uw verzamelauto.

Of het nu gaat om vier- of zescilinder luchtgekoelde Boxer-motoren, vier of acht watergekoelde cilinders of zescilinder watergekoelde motoren, Porsche Classic biedt perfecte bescherming voor uw klassieke voertuig. Porsche Classic-motoroliën. Exclusieve samenstelling voor Porsche-inzamelingsvoertuigen. Ontworpen in Weissach. Gemaakt in Duitsland.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie