Porsche 924

Porsche 924

De 924 die vanaf modeljaar 1976 leverbaar was, werd in opdracht van Volkswagen ontworpen door Porsche als de opvolger van de 914 en uiteindelijk intern geproduceerd. Het nieuwe instapmodel werd gebouwd bij Audi in Neckarsulm.

Goede aerodynamica was een prioriteit bij het ontwerpen van de carrosserie van de 924. Hiermee werd in het bijzonder rekening gehouden door middel van de vlakke motorkap en de opklapkoplampen. Vanaf modeljaar 1983 zorgde een zwarte achterspoiler voor een verdere verbetering van de cW-waarde.

Bij het ontwerpen van de aandrijving van de 924 sloeg Porsche een hele nieuwe richting in. Voor de eerste keer werd er een watergekoelde motor gebruikt die voorin werd geplaatst. Hierbij werd er een lijnmotor gebruikt. De 125 pk motor werd overgenomen van de Audi 100 en door Porsche gemodificeerd. Het vermogen werd overgebracht via het transaxleprincipe.

Alleen voor de 924 S, die werd geproduceerd vanaf modeljaar 1986, werd er een door Porsche gebouwde motor gebruikt, de 2,5-liter 4-cilinder lijnmotor van de 944.
De Porsche 924 S, die vanaf modeljaar 1986 leverbaar was, zorgde voor een uitzonderlijke technische verbetering van het 924 modelprogramma. Veel componenten van dit model waren voor het eerst in de 944 gebruikt. Zoals de aandrijfeenheid, het remsysteem, onderstelcomponenten alsmede interieurdelen. De standaard aluminium velgen met het 'telefoonkiesschijf''-design brachten de 924 S ook dichter bij de 944.
De 2,5-liter motor van de 924 S had hetzelfde ontwerp als de 944 en leverde in eerste instantie 150 pk, opgevolgd door 160 pk vanaf modeljaar 1988.

Modelversies

924 (1976 - 1985)

Kenmerken
Opklapkoplampen // glazen achterklep; met zwarte PU-achterspoiler vanaf modeljaar 1983 // bumpers geïntegreerd in carrosserievorm // zijknipperlichten vanaf modeljaar 1981

924 S (1986 - 1988)

Kenmerken
Opklapkoplampen // glazen achterklep; met zwarte PU-achterspoiler // bumpers geïntegreerd in carrosserievorm // zijknipperlichten

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie

Product highlights