Porsche 912

Porsche 912

Om het prijsverschil tussen de 356, die op dit moment nog steeds werd geproduceerd, en de 911 te overbruggen, introduceerde Porsche in 1965 de 912, een goedkopere en aanzienlijk minder krachtige variant van de 911.

Op het gebied van uitstraling en technologie was de 912 praktisch identiek aan de 911. Echter, anders dan de 911 werd hij achterin aangedreven door de 1,6-liter 4-cilinder boxermotor van de 356 SC. Zijn vermogen werd verlaagd van 95 tot 90 pk bij 5.800 1/min., voor gebruik in de 912 om de motor meer koppel onderin en meer stabiliteit te geven. Het overbrengen van het vermogen werd geregeld door een handgeschakelde transmissie met 4 versnellingen.

Modelversies

912 1.6 (1965 - 1969)

Kenmerken
Bumpers inclusief verchroomde bumperrozetten; bumperrozetten met stootrubbers vanaf modeljaar 1967 // motorkap met verchroomde grille // verchroomd claxonrooster // smalle instaplijsten; brede vanaf modeljaar 1967 // ronde, verchroomde buitenspiegels // zilvergekleurd Porsche logo // zilvergekleurd 912 embleem, schuin; recht en centraal gemonteerd vanaf modeljaar 1966 // ruitenwissers naar rechts gericht; naar links vanaf modeljaar 1968

912 1.6 Targa (1967 - 1969)

Kenmerken
Bumpers voorzien van verchroomde bumperrozetten inclusief stootrubbers // motorkap met verchroomde grille // verchroomd claxonrooster // brede instaplijsten // ronde, verchroomde buitenspiegels // zilvergekleurd Porsche logo // zilvergekleurd 912 embleem, recht en centraal gemonteerd // voorruitwissers naar rechts gericht; naar links vanaf modeljaar 1968 // Targa rollbar van geborsteld Nirostastaal // softtop // opvouwbare achterruit van kunststof

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kan nu eenvoudig en snel originele wisselstukken voor uw classic voertuig opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of modeljaar, u ontdekt in een paar muisklikken originele stukken voor het desbetreffende voertuig. Elk jaar worden ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen online gezet, vanzelfsprekend samen met alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s, vindt u een brede waaier aan nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u reeds kan vermoeden, er is een schat aan informatie te ontdekken. Waarom niet meteen aan je ontdekkingstocht beginnen en achterhalen welke opnieuw uitgebracht onderdelen beschikbaar zijn voor uw Classic voertuig. Het loont de moeite om regelmatig opnieuw een kijkje te komen nemen. Ons aanbod breidt zich tenslotte steeds verder uit. We kijken uit naar uw volgend bezoek.

Meer informatie

Product highlights

Porsche - Het elixer van een lange levensduur voor uw verzamelauto.

Het elixer van een lange levensduur voor uw verzamelauto.

Of het nu gaat om vier- of zescilinder luchtgekoelde Boxer-motoren, vier of acht watergekoelde cilinders of zescilinder watergekoelde motoren, Porsche Classic biedt perfecte bescherming voor uw klassieke voertuig. Porsche Classic-motoroliën. Exclusieve samenstelling voor Porsche-inzamelingsvoertuigen. Ontworpen in Weissach. Gemaakt in Duitsland.

Meer informatie
Porsche - Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Een perfecte vorm van de carrosserie van de wagen is een belangrijk aspect van de Porsche kwaliteitsstandaard. Per slot van rekening moet de tweede huid zitten als een op maat gemaakt pak. Deze moet tot op de millimeter nauwkeurig zijn. Door een serie van breed opgezette maatregelen, hebben de Porsche Classic experts aanzienlijke verbeteringen in de productiekwaliteit van de spatschermen en zijpanelen voor de Porsche 911 weten te realiseren (modeljaren 1965 tot en met 1994). Dit omvat ook het dunne plaatwerk van de legendarische 911 Carrera RS 2.7, waarvan er maar 1.580 zijn gebouwd in 1972 en 1973, dat voor de eerste keer weer beschikbaar wordt.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie