Porsche E-Performance

Porsche E-Performance

Verbruik/emissie* Panamera 4 E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 2,5; CO2-emissie in g/km 56; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 15,9.
Verbruik/emissie* Cayenne S E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 3,3; CO2-emissie in g/km 75 g/km; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 20,8 - 18,6.

Het autorijden van morgen. Iedereen praat erover. Iedereen denkt erover na. Bovenal gaat het ons na aan het hart. Precies daarom doen we wat we doen ook zo goed. Wij gaan onze eigen weg. En geven de wereld van e-mobiliteit een boost met Porsche E-Performance.

Efficiëntie, connectiviteit, adrenaline. Daar staat Porsche E-Performance voor. En nog zoveel meer... zoals meer vermogen, dat spreekt voor zich. Het innovatieve aandrijfconcept maakt onze zeven E-Hybrid-modellen nog krachtiger. En maakt de Panamera Turbo S E-Hybrid tot de allerkrachtigste Panamera ooit.

Daarom werken we vandaag aan een nieuwe maatstaf, voor onze standaard productiemodellen. En voor de mobiliteit van de toekomst. Een verrassing is dat niet want al onze ervaring en successen in de racerij, zoals de 919 Hybrid – ons technologisch meest vooruitstrevende racewagen die tot drie keer toe eindwinnaar werd in Le Mans –, hebben een invloed op de ontwikkeling. Van het ogenblik dat de hybride aandrijving – de optimale combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor – de bestuurder diep in zijn stoel drukt, wordt meteen duidelijk voor welk gevoel Porsche E-Performance wil staan. Voor dagelijks gebruik. Voor onversneden rijplezier. Voor de toekomst van de sportauto.

[+]

Iedere zege is een overwinning voor onze standaard productiemodellen.

Wij stappen niet in de racerij omdat we ons verplicht voelen. Maar eenvoudigweg om we niet anders kunnen. In de racerij testen we het E-Performanceconcept voortdurend. We bestuderen ieder idee, ieder detail. Want in de racerij ontstaan ideeën die dan worden ontwikkeld, getest en onder de zwaarste omstandigheden worden beproefd tot ze ons aan de overwinning helpen en geschikt zijn voor de openbare weg.

Voor de 919 Hybrid en diens vooruitstrevend hybride concept zijn we exact op die manier te werk gegaan. De prestaties van het concept brachten de wereldtitel voor merken in het FIA World Endurance Championship voor de 13de (in 2015) en 14de (2016) naar Zuffenhaussen en leidde tegelijkertijd in 2017 tot de 19de eindzege op Le Mans: de derde Le Mans-zegen op rij voor de 919 Hybrid. Zijn aandrijfconcept werd naar de openbare weg vertaald onder de vorm van de 918 Spyder.

Een supersportauto met de kwaliteiten van een rasechte racebolide: topprestaties, efficiëntie, lichtgewichtconstructie. Geen wonder dat hij het ronderecord voor straatlegale sportauto’s op de Nordschleife in 2013 scherper stelde met een indrukwekkende tijd van 6:57 minuten. Een duidelijke aanzet om ook in de toekomst nieuwe maatstaven te blijven uitzetten met E-Hybridmodellen zoals de Panamera Turbo S E-Hybrid.

En al helemaal geen wonder dat wij niet op onze lauweren hebben gerust. Maar blijvend investeren in de toekomst van onze sportauto’s. En de innovatieve E-Performancetechnologieën overhevelen naar onze seriemodellen. Zo is er ons hybride concept dat maximale prestaties weet te bieden. En onze keuzeschakelaar voor de rijmodi: voor een rijervaring die wel heel veel wegheeft van die in de cockpit van een racewagen. Wij zijn trots dat wij met onze Porsche E-Hybridmodellen vandaag een nieuw realiteit op onze wegen zetten.

Porsche Concept
Concept
Porsche Rijmodi
Rijmodi
Porsche 3,4 seconden
3,4 seconden
Porsche Het zit hem in de mix: een successtory
Het zit hem in de mix: een successtory