Porsche - Energie

Energie

Verbruik/emissie* Panamera 4 E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 2,5; CO2-emissie in g/km 56; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 15,9.
Verbruik/emissie* Panamera Turbo S E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 2,9; CO2-emissie in g/km 66; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 16,2.

Laad uw batterij op van zodra u dat nodig vindt.

Als het aan ons ligt, dan stopt een innovatief voertuigconcept niet bij het voertuig zelf. Daarom omvat Porsche E-Performance ook de infrastructuur: een optimaal geïntegreerd laadpunt, handige oplaaduitrusting en intelligente oplaadopties voor thuis en onderweg.

[+]

Porsche Universal Charger (AC) en voertuiglaadpoort.

Met de standaard Porsche Universal Charger (AC) sluit u uw Porsche op allerhande stekkers aan. Nadat het voertuig aan een laadpoort is gekoppeld, herkent de auto meteen de laadplug. De auto wordt vergrendeld om te vermijden dat iemand ermee zou wegrijden. Het opladen start meteen. Indien u in het dashboard een tijdstip opgaf waartegen de batterij moet opgeladen zijn, kan het laadproces mogelijk later starten op voorwaarde dat de laadtimertoets werd ingedrukt: een handige manier om uw auto op te laden tegen daltarief.

[+]
[+]

Thuis laden: het thuisvoordeel van uw sportwagen.

Om uw Porsche thuis snel en makkelijk op te laden, bevelen wij aan om een industriële elektriciteitsstekker te voorzien. De handige Porsche Universal Charger (AC) voor montage tegen een muur wordt standaard bij uw E-Hybridmodel voorzien.

Kunt u geen laadpunt tegen de wand monteren of wenst u een laadpunt voor uw carport, dan kunt u optioneel voor een laadpaal kiezen. Op aanraden van uw Porsche Centre kan een gecertificeerde elektricien u helpen met de installatie van de laaduitrusting indien u dat wenst.

Muurbevestiging voor de Porsche Universal Charger (AC) Om de lader makkelijk te kunnen gebruiken en opbergen kunt u optioneel kiezen voor het Charging Dock ontworpen door Porsche Design. Net als de lader zelf kan ook het Charging Dock tegen de muur bevestigd worden vlakbij waar u uw voertuig stalt.

Onderweg laden. Aangesloten op het netwerk. Zelfs wanneer u geparkeerd staat.

Op heel wat plaatsen vlakbij shoppingcenters, parkeergarages en zelfs aan de kant van de weg zijn al heel wat laadpalen te vinden waar u uw Porsche E-Hybrid kunt opladen. Daarvoor kunt u gebruik maken van de optionele Porsche Tequipment-laadkabel.

Met de Porsche Universal Charger (AC) kunt u uw auto bovendien opladen aan correct geïnstalleerde stekkers, bijvoorbeeld op het werk of wanneer u op bezoek bent bij vrienden. Hiervoor heeft Porsche speciale hoofdadapters in huis die makkelijk verwisseld kunnen worden.

De laaduitrusting laat zich handig opbergen in een transporttas in de kofferruimte. Indien u uw sportwagen in het buitenland wilt gebruiken, dan kunt u een aangepaste laadkabel bestellen die past op alle standaardstekkers over heel de wereld.

In de toekomst zult u via Porsche Connect nog sneller de laadinfrastructuur kunnen terugvinden want laadpalen in uw omgeving, langs uw route of op uw eindbestemming zullen worden aangegeven.

[+]

Elektriciteit. Het zal een van ons belangrijkste taken worden om stroom om te zetten in prestaties.

Elektriciteit is de energiebron van de mobiliteit van morgen. Het kan op een heel efficiënte manier en zonder CO2-uitstoot worden opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals water, wind en zon. Bovendien kan het met slechts minimaal verlies over lange afstanden worden vervoerd door gebruik te maken van efficiënte netwerken. Hoe dragen wij hiertoe bij? Wij wekken duurzaam rijplezier op met elektrisch vermogen. Door sportauto’s te bouwen met lithium-ionbatterijen en krachtige elektromotoren die deze energie op een efficiënte manier omzetten in meteen beschikbaar aandrijfkoppel. Voor een rijervaring die uw hartslag de hoogte injaagt.

Wij interpreteren elektriciteit op onze eigen manier. Het resultaat is zowel krachtig als efficiënt: Porsche E-Performance.

Porsche Porsche Connect
Porsche Connect
Porsche Rijmodi
Rijmodi
Porsche Concept
Concept
Porsche Porsche E-Performance
Porsche E-Performance