919 Tribute Tour

919 Tribute Tour: Timo Bernhard breekt het Nordschleife-record

Wederom een mijlpaal voor de 919 Tribute Tour! We hebben het over 29 juni 2018. De 919 Hybrid Evo stond in de startopstelling op de Nürburgring klaar om wederom geschiedenis te schrijven in de autosport. De missie: een nieuw record vestigen op het 20 kilometer lange Nordschleife-circuit. De coureur: Timo Bernhard. Het resultaat: 5:19.55 minuten.

Als het gaat om de materialen en de vaardigheden van de coureur zijn er maar weinig racecircuits die de lat zo hoog leggen als de Nürburgring in combinatie met de legendarische Nordschleife. Het uitdagende traject door het dichtbeboste en kronkelende terrein van de Vulkaan-Eifel is meedogenloos en vormt altijd weer een flinke uitdaging, zelfs voor de volleerde professionals.

Sinds jaar en dag is de Nürburgring de plaats waar records worden gevestigd, helden worden gehuldigd en legendes worden geboren. De 919 Hybrid heeft al een indrukwekkende reeks overwinningen achter de rug op het historische Eifel-circuit. Toen in 2015 het World Endurance Championship voor het eerst Duitsland aandeed, wisten de twee Porsche teams op indrukwekkende wijze als eerste en tweede te eindigen. De bovenste podiumplaats werd gepakt door Bernhard, Hartley en Webber. Tweede werden Dumas, Jani en Lieb. In 2016 was het opnieuw het succesvolle trio Bernhard, Hartley, Webber dat als eerste over de finish kwam, terwijl de zusterauto als vierde eindigde. In 2017 werden opnieuw de eerste en tweede plek gepakt. Wederom waren het Bernhard, Hartley en Bamber die voorop reden, nauw op de hielen gezeten door het Porsche trio Jani, Lotterer en Tandy.

The Porsche Taycan is coming
The Porsche Taycan is coming
Porsche Mission E wordt Taycan.
Mission E wordt Taycan.
Porsche Adam Levine discovers the new Mission E
Adam Levine discovers the new Mission E
Porsche The future within your reach.
The future within your reach.