Porsche - Purisme & performance

Purisme & performance

[+]

Typisch T: de 718 Cayman T en de Boxster T zijn te herkennen aan de 20 inchvelgen in titaniumgrijs, de agaatgrijze spiegelkappen en de striping.

Haarzuivere sportwagens zijn het allebei, alleen wat ze moeten kunnen verschilt hemelsbreed. Aan de ene kant staat de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport met zijn grommende zescilindermotor – een spartaanse éénzitter, gemaakt voor de jacht op seconden in de racerij. Aan de andere kant de T-varianten van de 718 Boxster en Cayman – tweezits viercilinder-puristen die hun rijdynamiek vooral op bochtige trajecten bewijzen. Een vergelijkingstest bewijst het: de legende van de Porsche-middenmotor leeft.

[+]
[+]

Dynamisch afgesteld: lussen in plaats van portiergrepen, contrasten in rood – Sport Chrono-pakket en sportstoelen behoren tot de standaarduitrusting.

Cayman T en Boxster T: Puur rijplezier

De T staat voor ‘Touring’ – bij de Porsche 911 is het sinds het modeljaar 1968 de lettercode voor ‘Terug naar de kern’. En nu wordt de kunst om alles sportief af te stemmen op de basismotorisering ook populair voor de 718-serie. Zowel de Boxster als de Cayman heeft als T het sportonderstel met het Porsche Active Suspension Management (PASM) en de met 20 mm verlaagde carrosserie en Porsche Torque Vectoring (PTV). Items in het interieur: sportstoelen, verkorte pook en het Sport Chrono-pakket. De viercilinder-turboboxermotor met 220 kW (300 pk) is verkrijgbaar met de handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of met de optionele Porsche-Doppelkupplung (PDK). Vanbinnen geen portiergrepen meer, in plaats daarvan hangen er lussen – elk grammetje minder telt. Het resultaat: van 0 tot 100 km/u in 5,1 – met PDK in 4,7 – seconden. Topsnelheid: 275 km/u.

[+]

Nog steeds met zes cilinders: als GT4 Clubsport haalt de 718 Cayman uit een cilinderinhoud van 3,8 liter nu 313 kW (425 pk).

[+]

Biovezels in plaats van carbon: de achterspoiler en de portieren zijn vervaardigd van hernieuwbare grondstoffen.

[+]

Less is more
Geen stoelen achterin, minder isolatiemateriaal, in 2017 zelfs lichtgewicht glas: als Touring stond de 911 altijd al voor purisme in het detail.

De oorsprong
911 T, 1968

Onderweg is het eerste wat opvalt de lagere zitpositie in de 718 T. Het PASM-sportonderstel met sperdifferentieel zorgt in combinatie met de 20 inchvelgen – in titaniumgrijs, exclusief voor de 718 T – voor een merkbaar agieler weggedrag. De sportstoelen geven een goed comfort. Wat op papier de ‘basismotor’ heet, ontpopt zich op wegen met weinig verkeer en veel bochten als een discreet maar soeverein powerpakket dat op andere momenten superieur en compromisloos kan zijn als een topatleet.

Cayman GT4 Clubsport: Van de grond af ontworpen als racewagen

Op het circuit moet je heel andere troeven uitspelen. Met 313 kW (425 pk) levert de 3,8-liter zescilinder-boxermotor van de 718 Cayman GT4 Clubsport 40 pk meer dan zijn voorganger. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar: de ‘Trackday’ voor de debutant en de ‘Competition’ met veel wedstrijdtechnische details voor de ambitieuze coureur. Een rolkooi, een racekuipstoel en zespuntsgordels zijn standaard. Goed voor de ecologische balans: de portieren en de achterspoiler zijn niet van carbon, maar van biovezelcomposiet op basis van vlas en hennep.

In vergelijking met het voorgaande model biedt de nieuwe 718 Cayman GT4 Clubsport nog meer koppel voor extreem sportieve tractie vanuit de bocht en meer grip ondanks de ongewijzigde bandenmaten – het resultaat van verbeteringen aan het onderstel en meer downforce. De auto stuurt gewilliger in, de remmen reageren gevoelig en bijten nog gretiger bij het aantippen. Systemen die in fasen uitschakelbaar zijn, zorgen ervoor dat ook de minder ervaren coureur niet boven zijn kunnen hoeft te rijden.

Einde van een eerste testrit. Beide wagens zijn terug en komen langs de baan tot stilstand. Dan zwijgen de tien cilinders, die straks gescheiden van elkaar hun weg vervolgen – vier op de openbare weg en zes op het circuit. Het Porsche-idee zullen ze echter allebei doorgeven aan de rest van de wereld.

[+]

Met lange wielbasis
911 T 2.2 Coupé, 1969

Tekst
Thorsten Elbrigmann
Foto’s
Porsche, Markus Bolsinger

[+]

Vanboven open
911 T 2.4 Targa, 1973

[+]

Voorbeeld voor de 718 T
911 Carrera T, 2017