All
Coupé
Cabriolet
911 Turbo
Vanaf 200.823,70 EUR incl. BTW
427 kW/580 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,8 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
320 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
TBA
NEDC*
11,1
l/100km
254
g/km
911 Turbo Cabriolet
Vanaf 214.762,90 EUR incl. BTW
427 kW/580 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,9 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
320 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
12,5 – 12,1
l/100 km
TBA
NEDC*
11,3
l/100km
257
g/km
911 Turbo S
Vanaf 234.183,40 EUR incl. BTW
478 kW/650 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,7 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
330 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
TBA
NEDC*
11,1
l/100km
254
g/km
911 Turbo S Cabriolet
Vanaf 247.983,45 EUR incl. BTW
478 kW/650 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,8 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
330 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
12,5 – 12,1
l/100 km
284 – 275
g/km
NEDC*
11,3
l/100km
257
g/km
De 911 Turbo:
onze ingenieurs noemen hem graag de volmaakte sportwagen. Extreem sportief, tegelijkertijd comfortabel en onbeperkt geschikt voor dagelijks gebruik. Ook de 911 Turbo modellen volgen consequent deze weg.
Porsche Next.
Op uw eigen tempo, volgens uw wensen en uw behoeften. Wilt u graag dit model in detail raadplegen, wegdromen en de emoties ervaren die een Porsche met zich meebrengt? Neem dan nu deel aan de Interactieve experience op Porsche Next.

Performance.
911 Turbo Modellen (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284 – 275
g/km
911 Turbo Modellen (NEDC)*
11,3 – 11,1
l/100km
257 – 254
g/km
Voor onze ingenieurs is elke finishlijn slechts een tussenstop. Op de weg vooruit. In de eeuwige zoektocht meer uit zichzelf te halen.
  • Nieuwe motorgeneratie: 6-cilinder boxermotor met VTG bi-turbolader
  • Nieuwe 8-traps Porsche Doppelkupplung (PDK)
  • Optioneel sportuitlaatsysteem voor een sportiever motorgeluid
Ontdek de prestaties
Performance.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Laat velen verstommen. En anderen juichen.
Laat velen verstommen.
En anderen juichen.
De 911 Turbo modellen beschikken over een indrukwekkend prestatievermogen. Want ook al is de basismotorlay-out niet veranderd – elk detail is geoptimaliseerd, herhaaldelijk onder de loep genomen, afgewezen of opnieuw aangepast.

Er worden onder andere grotere uitlaatgasturbo's en voor het eerst piëzo-injectoren toegepast. De uitlaatspruitstukken, die gebaseerd zijn op die van de 911 GT2 RS, verbeteren door geoptimaliseerde stromingsverhoudingen de respons en de efficiëntie.

De inlaatluchtkoeling en de aanzuiging van de motorlucht zijn volledig opnieuw ontworpen. Tot dusver werd de koellucht voor de inlaatluchtkoelers via de luchtinlaten aan de zijkant van de achterste spatschermen geleid en de aangezogen motorlucht via het rooster op de achterklep. Deze principes zijn bij de huidige 911 Turbo modellen omgewisseld. Dat is ook te zien aan een extra dubbele luchtuitstroomopening voor de laadluchtkoelers tussen de eindpijpen in de onderzijde achter. Daardoor zijn een effectievere luchtstroom en betere laadluchtkoeling mogelijk – wat leidt tot meer vermogen.

911 Turbo Modellen (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284 – 275
g/km
911 Turbo Modellen (NEDC)*
11,3 – 11,1
l/100km
257 – 254
g/km

Het resultaat: indrukwekkend. En buitengewoon sportief. In de 911 Turbo levert de motor 427 kW (580 pk), in de 911 Turbo S maar liefst 478 kW (650 pk). Het sprintvermogen is uitstekend. De 911 Turbo bereikt met Launch Control in 2,8 seconden de 100 km/u en in 9,7 seconden de 200 km/u. De 911 Turbo S zit met Launch Control in 2,7 seconden op 100 km/u en in 8,9 seconden op 200 km/u. Topsnelheid: 320 km/u bij de 911 Turbo en 330 km/u bij de 911 Turbo S.

Met de volledig nieuw ontwikkelde 8-traps Porsche Doppelkupplung (PDK) kan zonder onderbreking van de trekkracht extreem snel worden geschakeld – binnen milliseconden. In vergelijking met de voorgaande generatie biedt de 8-traps PDK een voelbaar betere spreiding tussen comfort, performance en efficiëntie.

Porsche - Voor uw beste tijd. En uw mooiste tijd. Sport Chrono Pakket.
Voor uw beste tijd. En uw mooiste tijd. Sport Chrono Pakket.
Adrenaline en kippenvel met een druk op de knop: dat is het standaard Sport Chrono Pakket inclusief rijmodusschakelaar. Het onderstel, de motor en aandrijving kunnen nog sportiever worden afgestemd. Extra bij het pakket inbegrepen: de Porsche Track Precision App en een bandentemperatuurindicatie.
Met de rijmodus-schakelaar inclusief Sport Response knop op het stuurwiel kunt u kiezen uit 5 rijmodi: 'Normal’, 'Sport’, 'Sport Plus’ en 'Individual’ – waarmee u de auto nog beter kunt afstemmen op uw persoonlijke rijstijl – en de Wet modus.

Onderstel.

Porsche Active Suspension Management (PASM).

PASM is de elektronische verstelling van het schokdempersysteem. Afhankelijk van wegdek en rijstijl regelt dit systeem actief en continu de schokdemperkracht per wiel – voor een minder beweeglijke carrosserie en dus meer comfort bij meer dynamiek.

PASM sportonderstel.

Bij de 911 Turbo modellen wordt voor het eerst een buitengewoon krachtig PASM sportonderstel in combinatie met een 10 mm verlaagde carrosserie als optie aangeboden. Door de stugge veren, aangepaste stabilisatoren en een nieuwe afstemming van de PASM dempers biedt het PASM sportonderstel een nog betere rijdynamiek. Zonder in te boeten aan rijcomfort.

Porsche Traction Management (PTM).

Het systeem is continu doorontwikkeld. De robuustheid en aansturing zijn geoptimaliseerd. Met als resultaat: een betere nauwkeurigheid en belastbaarheid.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

Het systeem verbetert de rijdynamiek en stabiliteit. Het werkt met een geregelde remingreep op de achterwielen. Bij een dynamische rijstijl wordt het achterwiel aan de kant van de binnenbocht lichtjes afgeremd wanneer de stuurinrichting wordt gedraaid. Het achterwiel in de buitenbocht krijgt hierdoor een hogere aandrijfkracht, waarmee een extra draai-impuls in de ingeslagen richting mogelijk is.

Porsche Stability Management (PSM).

Porsche Stability Management (PSM) is een automatisch regelsysteem voor de stabilisering in kritieke rijdynamische situaties. Sensoren bepalen permanent de rijrichting, rij- en giersnelheid evenals de dwarsversnelling. Hieruit berekent PSM de werkelijke bewegingsrichting en stuurt het doelgerichte remcommando’s naar de afzonderlijke wielen om ervoor te zorgen dat de auto niet van de gewenste koers afwijkt.

Achterasbesturing.

De achterasbesturing verbetert zowel de performance als het praktisch gebruiksgemak. Het voordeel in het dagelijks leven: bij lage snelheden stuurt het systeem de achterwielen ten opzichte van de voorwielen in tegengestelde richting. Dat zorgt voor een virtuele verkorting van de wielbasis. Het voordeel bij een sportieve rijstijl: bij hogere snelheden stuurt het systeem de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen.

Liftsysteem vooras.

De verdere ontwikkeling van het liftsysteem op de vooras verhoogt de bodemvrijheid aan de voorzijde van de 911 Turbo. Om precies te zijn met 40 mm en tot een snelheid van ca. 35 km/u. Hierdoor vormen stoepranden, hellingen of garage-inritten geen sportieve uitdaging meer.

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).

PDCC is een actief stabilisatiesysteem dat dwarsrotaties tegengaat. De auto helt minder over in dynamische bochten. Door een permanent geregelde koppelverdeling bij een lengteasrotatie tussen de voor- en achteras wordt het rijgedrag voor elke rijmodus optimaal ingesteld. Voor een verbeterde rijdynamiek, een nog neutraler rijgedrag en meer comfort op de weg – bij elke snelheid.

Porsche - Remmen.
Remmen.
Remsysteem 911 Turbo.
Voor ons net zo belangrijk als goede rijprestaties: goede remprestaties. Bij de 911 Turbo Modellen beschikken de remmen over rood gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers voor en met 4 zuigers achter. De diameter van de remschijven: 408 mm voor en 380 mm achter. Als meeruitvoering zijn ook zwart gespoten remzadels leverbaar.
Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).
Uitgebreid getest in de autosport: de Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) van de nieuwe 911 Turbo S. De geperforeerde keramische remschijven van PCCB hebben een diameter van 420 mm voor en 390 mm achter: voor nog betere remprestaties. Ze. Ze zijn circa 50% lichter dan gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en formaat. Het gevolg: minder ongeveerde massa en daardoor een betere wegligging en meer rijcomfort, vooral op ongelijkmatig wegdek. Ook de souplesse en de handling van de auto nemen daarbij toe. PCCB is tegen meerprijs ook verkrijgbaar voor de 911 Turbo modellen.
U laat zich de wind nooit uit de zeilen nemen. Porsche Active Aerodynamics.
U laat zich de wind nooit uit de zeilen nemen. Porsche Active Aerodynamics.
Je kunt de wind niet ontwijken. Maar er wel gebruik van maken. Door het aerodynamica-systeem dat vergeleken met de voorgaande generaties nog geavanceerder is, kunnen de 911 Turbo modellen in elke rijsituatie nog aerodynamischer worden ingesteld. PAA zorgt voor een optimale rijperformance en levert voordelen bij het brandstofverbruik en de CO₂-emissie.

Verantwoordelijk hiervoor: de actieve koelluchtkleppen in de voorste luchtinlaten, de pneumatisch uitschuifbare frontspoiler van flexibel elastomeer alsmede de variabele achterspoiler. Zowel de front- als de achterspoiler kunnen in meerdere posities synchroon worden uit- en ingeschoven.

Bovendien inbegrepen: de airbrake-functie. Bij voluit remmen vanaf hoge snelheid heeft de functie, afhankelijk van het geselecteerde rijprogramma, een positieve invloed op de remweg doordat de frontspoiler automatisch (verder) wordt uitgeschoven.

Ontworpen voor een lager brandstofverbruik in het dagelijks leven en maximale prestaties in de autosport: de actieve koelluchtkleppen in de voorste luchtinlaten. De kleppen sluiten automatisch tijdens het rijden en verlagen zo de luchtweerstand. Indien nodig resp. in de Sport, Sport Plus of PSM Sport modus openen de kleppen en zorgen ze voor een optimale koeling van de motor. Koellucht wordt dus alleen toegevoerd in de hoeveelheid die werkelijk nodig is. Dat is efficiency op intelligente wijze.

Volgend hoofdstuk
Design

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 Turbo Modellen (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284 – 275
g/km
911 Turbo Modellen (NEDC)*
11,3 – 11,1
l/100km
257 – 254
g/km
Design.
Van de achterzijde naar de voorzijde via de flanken met hun klassieke, sportieve vorm: een tijdloos design dat met elk detail de weg vooruit wijst.
  • Doorlopende lichtunit
  • Variabele frontspoiler
Ontdek het ontwerp
Design.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De middenweg bewandelen?
Wat ons betreft niet.
Hoe perfectioneer je een design waarvan het eerste ontwerp meer dan 45 jaar geleden al nagenoeg perfect was? Dat is moeilijk. Maar onmogelijk? Wat ons betreft niet. Zowel onze ontwerpers als onze ingenieurs zoeken onophoudelijk door naar het volmaakte design voor de volmaakte sportwagen. Het goede nieuws: ze hebben het gevonden.

De doorlopende achterlichtunit inclusief 'PORSCHE' logo verbindt de driedimensionaal vormgegeven led-achterlichten met elkaar.

De variabele frontspoiler eronder kan in vergelijking met het voorgaande model verder worden uitgeschoven, wat voor een betere aerodynamica zorgt.

Wielen.

De 911 Turbo rijdt op 20/21 inch 911 Turbo wielen van gesmeed lichtmetaal. De wielen hebben een titaniumkleurige bi-colorlook en de wielnaafafdekkingen zijn voorzien van een Porsche embleem. De wielmaten: voor 255/35 ZR 20 en achter 315/30 ZR 21. Daardoor zijn een hoge tractie en dwarskrachten mogelijk. Dat geldt ook voor de 911 Turbo S met 20/21 inch 911 Turbo S wielen in zwarte bi-colorlook. Deze zijn eveneens vervaardigd van gesmeed lichtmetaal en uitgerust met in de autosport beproefde centrale wielmoeren en een wielnaafafdekking met gekleurd Porsche embleem. Tegen meerprijs zijn andere velgdesigns leverbaar.

Meer informatie over de banden vindt u hier.

Cabrioletkap.
Dat de luchttoevoer bij een 911 Turbo een doorslaggevende rol speelt, spreekt voor zich. Maar waarom zou je dat tot de motor beperken? Tenslotte kan ook de cabriolet-beleving rigoureus op de spits worden gedreven. De 911 Turbo Cabriolet modellen combineren het klassieke model van de 911 Turbo met de mogelijkheid het onmiskenbare geluid van de turbomotor bij een geopende cabrioletkap nog beter te kunnen horen. De modellen zijn uitgerust met een volautomatische stoffen kap. De kap heeft een vaste achterruit van glas en 3 geïntegreerde steunelementen van magnesium, waardoor de kap stabiel en buitengewoon licht is. Het openen en sluiten van de cabrioletkap duurt slechts 12 seconden – en is mogelijk bij een rijsnelheid tot 50 km/u. Als u dat wilt, kan de kap ook met de afstandsbediening worden geopend of gesloten.
De hemelbekleding bestaat uit warmte- en geluidwerend materiaal. Het gevolg: constante binnentemperaturen en een effectieve onderdrukking van windgeruis. Tenminste, als u dat wilt.
Bovendien is de klimaatregeling bij geopende kap nu aanzienlijk verbeterd. Zonder dat u handmatig hoeft in te grijpen, regelt de automatische airconditioning ook in dit geval automatisch het optimale comfort.
De 911 Turbo Cabriolet modellen beschikken bovendien over een elektrisch bedienbaar windscherm. Met een druk op de knop kan het in slechts 2 seconden worden uit- of ingeschoven. Dit zorgt ervoor dat u open en toch tochtvrij kunt rijden. Bij minimaal windgeruis.
Porsche - Alleen wat uit de diepste overtuiging komt, kan de hoogste emoties oproepen. Interieur.
Alleen wat uit de diepste overtuiging komt, kan de hoogste emoties oproepen. Interieur.
De hoge verwachtingen die het exterieur schept, komt het interieur helemaal na. Al bij de eerste blik op het interieur valt een van de grotere optische en digitale doorontwikkelingen van alle generaties op: compromisloze sportiviteit. In combinatie met veel comfort en een exclusief gevoel. Dat is typisch 911 Turbo.

360° Interieur.

Volgend hoofdstuk
Comfort

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 Turbo Modellen (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284 – 275
g/km
911 Turbo Modellen (NEDC)*
11,3 – 11,1
l/100km
257 – 254
g/km
Comfort.
Alles vernieuwd? Of alles bij het oude? Noch het een, noch het ander. Het interieur van de 911 Turbo combineert dat wat hem al meer dan 45 jaar kenmerkt met de mogelijkheden van vandaag.
  • 10,9 inch touchscreen
  • Porsche Connect
  • Wet modus
Ontdek het comfort
Comfort.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sportief comfort.

GT sportstuurwiel.

Autosportemotie binnen handbereik: de 911 Turbo is standaard uitgerust met het GT sportstuurwiel. Met duimsteunen, 12-uurmarkering en spaakafdekkingen met schroefapplicaties verwijst het GT sportstuurwiel duidelijk naar de autosportgenen.

Licht Design Pakket.

Functioneel en mooi: het optionele Licht Design Pakket. Het bestaat uit dimbare led-verlichting in de middenconsole, rond de portiergrepen, in de portieropbergvakken, in de voetenruimte voorin en in het achtercompartiment. U heeft de keuze uit 7 verschillende lichtkleuren.

De volledig elektrisch verstelbare sportstoelen (14-voudig verstelbaar) zijn niet alleen comfortabel, maar bieden ook een goede steun aan de zijkant. Naast de stoelhoogte en rugleuning kunnen ook de langspositie, de lendensteun en de hoek en diepte van het zitkussen elektrisch worden versteld. Bovendien beschikken de stoelen over een omvangrijke geheugenfunctie. De hoofdsteunen hebben een ingeperst 'turbo' of 'turbo S' logo. De rugleuningen zijn voorzien van een doorgestikte middenbaan en hebben een met leder beklede achterzijde.

De 911 Turbo S modellen zijn standaard uitgerust met de adaptieve sportstoelen Plus (18-voudig verstelbaar). Ze bieden u optimale zijdelingse steun dankzij de sportief hard aanvoelende zijwangen en de extra schouderdelen. Eveneens leverbaar: de geheugenfunctie voor alle stoelinstellingen (met uitzondering van de zijwangen) aan bestuurderszijde. De hoofdsteunen hebben een ingeperst 'turbo’ resp. 'turbo S’ logo.

De als meeruitvoering leverbare volledige kuipstoelen zijn helemaal van koolstofvezelversterkte kunststof in siercarbon. Ze bieden een uitstekende ondersteuning van de zijkant bij een minimaal gewicht. De lengteverstelling is handmatig, de hoogteverstelling elektrisch. De stoelen zijn bekleed met zwart leder – de middenbaan van de stoelen met geperforeerd Race-Tex. Perfecte afwerking: het ingeperste Porsche embleem op de hoofdsteunen.

Porsche - Zitplaatsen achterin.
Zitplaatsen achterin.
Verrassend comfortabel voor een sportwagen: de zitplaatsen achterin. Net als bij de voorstoelen is de middenbaan van de rugleuningen doorgestikt. Het gedeelte erachter biedt nog extra opbergruimte. Dankzij de neerklapbare rugleuningen beschikken de 911 Turbo Coupé modellen achterin met 264 liter over genoeg opbergruimte. Bij de 911 Turbo Cabriolet modellen is dat 163 liter.

Soundsystemen.

BOSE® Surround Sound-System.

Het standaard BOSE® Surround Sound-System is optimaal afgestemd op de specifieke interieurakoestiek van de 911 Turbo modellen. Het audiosysteem beschikt over 12 luidsprekers en versterkerkanalen inclusief een gepatenteerde, in de carrosserie geïntegreerde 100 watt subwoofer. Dit volactieve systeem verandert de 911 Turbo in een concertzaal.

Burmester® High-End Surround Sound-System.

Samen met Burmester® – een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van high-end geluidsapparatuur – hebben we het optionele Burmester ® High-End Surround Sound-System ontwikkeld. Het resultaat: een klankperformance van het hoogste niveau, die in talrijke meet- en luistersessies precies is afgestemd op uw 911 Turbo.

Even ontspannen achteroverleunen? Alleen om vooruit te komen.

Porsche Connect.
Porsche Connect.
Porsche Connect verbindt u met uw Porsche en uw Porsche met de wereld. Het systeem breidt de bestaande digitale functies van uw 911 Turbo uit. Navigeer op de beste manier naar uw bestemmingen, synchroniseer persoonlijke contacten en adressen en gebruik uw agenda rechtstreeks in het PCM. Porsche Connect is uw slimme copiloot voor het dagelijks leven en zorgt voor een unieke sportwagenbeleving. Voor, tijdens en na de rit.
Met de Porsche Connect App kunt u bijvoorbeeld al voordat u instapt de volgende geplande route naar uw 911 Turbo sturen of de status van de auto controleren: van brandstofpeil en bandenspanning tot aan de huidige locatie van uw Porsche.
Tijdens het rijden kunt u in realtime op de hoogte worden gebracht van de actuele verkeerssituatie en het internationale nieuws.
En na de rit kunt u uw 911 Turbo in My Porsche beheren en uw Connect diensten geheel volgens uw wensen personaliseren. En het mooiste is: Porsche Connect is bij de aankoop van uw 911 Turbo voor een periode van 3 jaar gratis beschikbaar.
Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Porsche Connect

Porsche - Verlichtingssystemen.Porsche - Verlichtingssystemen.

Verlichtingssystemen.

Led-koplampen inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).

In de 911 Turbo wijzen de led-koplampen inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) u de weg. Ze zijn uitgerust met een grootlichtassistent, dynamische bochtenverlichting en snelheidsafhankelijke lichtbundelafstelling. Voor een betere verlichting dichtbij, veraf en aan de zijkant van de auto – en dus meer veiligheid.

Matrix led-koplampen inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).

Met de led-koplampen met matrixtechnologie en het extra high-performance grootlicht in de 911 Turbo S kijkt u nog verder vooruit. De matrix led-koplamp deactiveert gericht bepaalde segmenten van de permanente grootlichtbundel. 84 afzonderlijk aangestuurde leds passen zich door uitschakelen of dimmen voortdurend aan de situatie aan. Voorliggers en tegenliggers worden gericht gemaskeerd, terwijl de gebieden eromheen volledig verlicht blijven. Verder bevat PDLS Plus voor het eerst een extra elektronisch geregelde bochtenverlichting die de bocht door het inen uitschakelen van afzonderlijke leds optimaal verlicht.

Hulpsystemen.

Porsche Wet modus.¹

Dankzij sensoren in de voorste wielkuipen kan het systeem opwervelend spatwater detecteren en zo het wegdek op vocht beoordelen. Als een duidelijk nat wegdek wordt herkend, wordt de respons van PSM en PTM hierop voorbereid. De bestuurder wordt gewaarschuwd voor de natte omstandigheden en wordt aangeraden om de Wet-modus te activeren. In dat geval worden onder andere PSM, PTM, aerodynamica, PTV Plus en de respons van de aandrijving aangepast.

¹ De Porsche WET modus is geen vervanging voor een voorzichtige rijstijl die is afgestemd op het weer en het wegdek, maar dient alleen ter ondersteuning van de bestuurder.

Waarschuwings- en remassistent.

De standaard waarschuwings- en remassistent kan het gevaar voor aanrijdingen met voertuigen, voetgangers en fietsers binnen de systeemgrenzen verkleinen. Als het systeem met behulp van de frontcamera voertuigen, voetgangers of fietsers in het aanrijdingsgebied herkent, waarschuwt het de bestuurder in eerste instantie met optische en akoestische signalen.

Abstandsregeltempostat.

Das System regelt abhängig vom Abstand zum vorausfahrenden Fahrzeug und innerhalb der Systemgrenzen die Geschwindigkeit Ihres 911 Turbo völlig selbständig. Dazu überwacht ein Radarsensor im Bugteil den Bereich vor Ihrem Fahrzeug. Haben Sie ein bestimmtes Tempo eingestellt und wird auf derselben Fahrspur vor Ihnen ein Fahrzeug erkannt, das langsamer fährt, reduziert das System Ihre Geschwindigkeit durch Gaswegnahme oder sanftes Bremsen. Und zwar so lange, bis ein vorher einstellbarer Abstand erreicht ist.

Porsche InnoDrive inclusief adaptieve cruise control.¹

Porsche InnoDrive breidt de functies van de adaptieve cruise control uit met een tot 3 kilometer vooruitziende snelheidsregeling. Met behulp van nauwkeurige navigatiegegevens en informatie van de radar- en videosensoren van de wagen kan Porsche InnoDrive snelheidsbeperkingen en het verloop van de weg herkennen – al voordat uw 911 Turbo daar is.

Kortom: Porsche InnoDrive is de voor Porsche kenmerkende realisatie van efficiënt rijden – voor meer comfort en meer rijplezier.

¹ Porsche InnoDrive ondersteunt de bestuurder binnen de systeemgrenzen. De bestuurder moet het rijgedrag voortdurend in de gaten houden en bij twijfel ingrijpen. De besturing van de auto kan op elk willekeurig moment door de bestuurder worden overgenomen door het rempedaal of het gaspedaal in te trappen.

Lane Assist inclusief verkeerstekenherkenning.

Lane Assist herkent binnen de systeemgrenzen door middel van een camera de begrenzingslijnen van de rijstroken. Als de auto een herkende rijstrookmarkering nadert en de rijstrook dreigt te verlaten, helpt het systeem de bestuurder met een stuurcorrectie om de auto binnen de rijstrook te houden. De geïntegreerde verkeerstekenherkenning bepaalt op basis van camerabeelden en navigatiegegevens de snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en indirecte geboden zoals plaatsnaamborden, en geeft ze weer in het instrumentenpaneel.

Rijstrookwisselhulp met afslagassistent.

De rijstrookwisselhulp bewaakt binnen de systeemgrenzen met behulp van radarsensoren de dode hoek en het gebied achter uw 911 Turbo. Herkent het systeem een voertuig dat snel van achteren nadert of dat zich in de dode hoek bevindt waardoor het wisselen van rijstrook gevaarlijk lijkt, dan waarschuwt het systeem u met een optisch signaal in de buitenspiegels. Voor meer comfort en veiligheid, vooral op de snelweg. De afslagassistent ondersteunt u bij het afslaan met lage snelheden. Als u bij een kruising optrekt, waarschuwt de afslagassistent u optisch voor objecten in de dode hoek.

Nachtzichtassistent.

De nachtzichtassistent geeft de bestuurder bij het rijden in het donker informatie over mogelijke gevaren die zich buiten het bereik van de koplampen bevinden. Een infraroodcamera herkent voetgangers of grotere dieren al voordat ze in de lichtbundel verschijnen. Een warmtebeeld in het instrumentenpaneel informeert u hierover. Het waargenomen levende wezen wordt in geel weergegeven – bij een kritieke afstand voor de auto verandert de markering in rood en klinkt er een waarschuwingsgeluid. Tegelijkertijd wordt het systeem voor het verkorten van de remweg geactiveerd.

ParkAssistent voor en achter inclusief achteruitrijcamera.

Met de standaard achteruitrijcamera verloopt nauwkeurig achteruit inparkeren en manoeuvreren stukken eenvoudiger. Dat gebeurt met behulp van het camerabeeld en met de dynamische hulplijnen die op het beeldscherm van het PCM verschijnen en die het traject aanduiden dat de auto bij de actuele wielstand aflegt.

Remote ParkAssist.¹

Remote ParkAssist combineert een aantal slimme hulpsystemen die u het vinden van een geschikte parkeerplek en het parkeren zelf gemakkelijker maken. Dankzij de actieve inparkeerondersteuning is uw 911 Turbo bij geactiveerd systeem en aangepaste snelheid in staat om mogelijke parkeerplekken bij het passeren te meten en te beoordelen en neemt hij – onder toezicht van de bestuurder – automatisch de besturing en het voor- en achteruit rijden tijdens het parkeren over.

¹ Alleen ondersteund met Apple iPhones vanaf iPhone 7 en vanaf iOS 13.0. Lees de compatibiliteitsinformatie in de Car Configurator. Alle systemen werken binnen hun systeemgrenzen en vereisen dat de bestuurder voortdurend alert blijft.

Surround View.

Surround View voegt 3 hoge-resolutiecamera's – in het front en in de onderzijde van de buitenspiegels – toe aan de achteruitrijcamera. Uit de input van deze 4 camera's berekent het systeem een virtueel vogelperspectief voor de auto en geeft dit weer op het display van het PCM. U kunt tussen de verschillende cameraperspectieven wisselen, om bijvoorbeeld meer overzicht te hebben in moeilijke situaties.

Volgend hoofdstuk
Modellen & data

Brandstofverbruik en Uitstoot.

911 Turbo Modellen (WLTP)*
12,5 – 12,0
l/100 km
284 – 275
g/km
911 Turbo Modellen (NEDC)*
11,3 – 11,1
l/100km
257 – 254
g/km

911 Turbo model selecteren & configureren.

All
Coupé
Cabriolet
Geselecteerd
911 Turbo
Porsche 911 Turbo
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
TBA
NEDC*
11,1
l/100km
254
g/km
Vanaf 200.823,70 EUR incl. BTW
427 kW/580 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,8 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
320 km/u
Topsnelheid op circuit
Geselecteerd
911 Turbo Cabriolet
Porsche 911 Turbo Cabriolet
WLTP*
12,5 – 12,1
l/100 km
TBA
NEDC*
11,3
l/100km
257
g/km
Vanaf 214.762,90 EUR incl. BTW
427 kW/580 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,9 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
320 km/u
Topsnelheid op circuit
Geselecteerd
911 Turbo S
Porsche 911 Turbo S
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
TBA
NEDC*
11,1
l/100km
254
g/km
Vanaf 234.183,40 EUR incl. BTW
478 kW/650 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,7 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
330 km/u
Topsnelheid op circuit
Geselecteerd
911 Turbo S Cabriolet
Porsche 911 Turbo S Cabriolet
WLTP*
12,5 – 12,1
l/100 km
284 – 275
g/km
NEDC*
11,3
l/100km
257
g/km
Vanaf 247.983,45 EUR incl. BTW
478 kW/650 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,8 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
330 km/u
Topsnelheid op circuit
911 Turbo
Vanaf 200.823,70 EUR incl. BTW
Prijs
427 kW/580 pk
Vermogen (kW)/Vermogen (pk)
2,8 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket
320 km/u
Topsnelheid op circuit
WLTP*
12,3 – 12,0
l/100 km
TBA
NEDC*
11,1
l/100km
254
g/km
Hoogte
1.303 mm
Breedte (zonder buitenspiegels)
1.900 mm
Lengte
4.535 mm
Wielbasis
2.450 mm
Technische gegevens

Boring 102,0 mm
Slag 76,4 mm
Verplaatsing 3.745 cm³
Vermogen (kW) 427 kW
Vermogen (pk) 580 pk
RPM-punt maximaal vermogen 6.500 tr/min
Maximaal koppel 750 Nm
Maximaal koppel toerentalbereik 2.250 - 4.500 tr/min

Topsnelheid op circuit 320 km/u
Acceleratie van 0 tot 60 mph met Sport Chronopakket 2,7 s
Acceleratie van 0 tot 100 km/u met Sport Chronopakket 2,8 s
Acceleratie van 0 tot 160 km/u met Sport Chronopakket 6,3 s
Acceleratie van 0 tot 200 km/u met Sport Chronopakket 9,7 s
Acceleratie in versnelling van 80 tot 120 km/u met Sport Chronopakket 1,7 s

Lengte 4.535 mm
Breedte (zonder buitenspiegels) 1.900 mm
Breedte (met buitenspiegels) 2.024 mm
Hoogte 1.303 mm
Wielbasis 2.450 mm
Leeggewicht (DIN) 1.640 kg
Leeggewicht (EG) 1.715 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht 2.040 kg
Max. laadvermogen 400 kg
Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem 75 kg

Kofferruimtevolume vooraan 128 l
Brandstoftankvolume 67 l

Garantieperiode 2 jaar zonder kilometerlimiet
Groot onderhoud interval 30.000 km
Lakgarantie 3 jaar
Anti-roestgarantie 12 jaar

Verbruik : laag (gemiddeld binnen model) 20,6 - 20,2 l/100 km
Verbruik : medium (gemiddeld binnen model) 12,1 - 11,7 l/100 km
Verbruik : hoog (gemiddeld binnen model) 10,3 - 10,0 l/100 km
Verbruik : extra hoog (gemiddeld binnen model) 11,0 - 10,7 l/100 km
Verbruik : gecombineerd (gemiddeld binnen model) 12,3 - 12,0 l/100 km

Brandstofverbruik - in stadscyclus 15,3 l/100km
Brandstofverbruik - buiten de stad 8,7 l/100km
Brandstofverbruik - gecombineerd 11,1 l/100km
CO2 uitstoot - gecombineerd 254 g/km
NOx uitstoot 0,01 g/km
Standaarduitrusting

6-cilinder boxermotor met VTG twin turbo, cilinderinhoud : 3,8 liter, maximaal vermogen : 427 kW (580 pk), maximaal koppel : 750 Nm
Aluminium blok en cilinderkoppen
Watergekoeld met thermisch beheer
4 kleppen per cilinder
2 turbocompressoren met variabele turbinegeometrie (VTG), 2 intercoolers
VarioCam Plus variabele kleptiming en lift
Geïntegreerde dry-sump-smering met een on-demand gecontroleerde oliepomp
Directe brandstofinspuiting (DFI) met piëzo-injectoren
Twee driewegkatalysatoren en ingebouwde diagnostiek voor monitoring van het emissiecontrolesysteem 2 gasoline particle filters (GPF)
Lichtgewicht startaccu LFP Expansie-inlaatspruitstuk
Uitlaatsysteem met 2 dubbele uitlaatpijpen
Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) incl. elektronisch geregeld differentieelslot achter en volledig variabele koppelverdeling
Porsche Traction Management (PTM)
Auto start / stop functie
Stationair beheer met HOLD-functie
8-speed Porsche Doppelkupplung (PDK) met dubbel massa vliegwiel
Porsche Stability Management (PSM) incl. ABS met uitgebreide remfuncties
Porsche Active Suspension Management (PASM)
Elektromechanische stuurbekrachtiging met variabele stuurverhouding en stuurpulsgenerator
Multi-link achteras met anti-roll bar en achterasbesturing
McPherson-vooras met anti-roll bar
Sport Chrono-pakket incl. modusschakelaar,
Porsche Track Precision-app en bandtemperatuurweergave
GT sportstuurwiel met modusschakelaar voor het selecteren van rijmodi Normaal, SPORT, SPORT PLUS, Individual, WET en SPORT Response-knop SPORT PLUS-modus voor een prestatiegerichte configuratie van motor, transmissie, vierwielaandrijving, chassis, achterasbesturing en actieve aerodynamica Individual modus voor een gepersonaliseerde selectie van sportieve voertuiginstellingen
SPORT Response-knop voor een prestatiegerichte motor en transmissie-setup met één druk op de knop 'Launch Control'-functie en van de motorsport afgeleide versnellingsstrategie in SPORT PLUS-modus en SPORT Response-knop Porsche Stability Management in SPORT-modus
Dynamische motorsteunen
Analoge en digitale stopwatch

9J x 20-inch 911 Turbo velgen met 255/35 ZR20 banden vooraan en 11,5J x 21-inch 911 Turbo velgen met 315/30 ZR21 banden achteraan
Bandenspanningscontrole (TPM)

2 + 2-zits coupé met brede 911 Turbo body en motor achteraan
Intelligente lichtgewicht constructie in aluminium en staalcomposiet
Porsche Active Aerodynamics (PAA) met automatisch inzetbare voorspoiler, actieve koelluchtkleppen en vleugel
Voorschort met zij-luchtinlaten incl. actieve koelluchtkleppen en luchtschoepen in zwart
Achterpaneel met luchtinlaten voor de motor
Kleprooster achteraan met verticale lamellen met sierlijsten in zilverkleur (hoogglans)
Achterschort en achterschort onderaan met geïntegreerde eindpijpen en intercooler-luchtuitlaten (4-voudig)
Sierlijsten voor zijruiten en side skirts in zwart
Onderste sierlijsten buitenspiegels in koetswerkkleur
Intrekbare deurgrepen
2 dubbele uitlaatpijpen in 911 Turbo-ontwerp van roestvrij staal in zilverkleur
Metaalkleur
Modelaanduiding '911 Turbo' in zilverkleur (hoogglans) achteraan en achterlichtstrip met geïntegreerde 'PORSCHE' opschrift

LED koplampen inclusief dagrijverlichting met 4-punts LED-spots en Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus)
Dubbele koplampen incl. positielichten en richtingaanwijzers voort op LED-technologie
Driedimensionale achterlichten met remlicht, achteruitrijlicht en richtingaanwijzer evenals geïntegreerd derde remlicht, allemaal gebaseerd op LED-technologie
Achterlichtstrip inclusief geïntegreerde parkeerlichten en mistachterlicht
Automatische koplampactivering inclusief ‘Welcome Home’ verlichting
Leeslampen, contactslot, bagageruimte, beenruimte, handschoenkastje en deurverlichting allemaal gebaseerd op LED-technologie
Verlichte make-upspiegel in de zonnekleppen (bestuurders- en passagierszijde)
Buitenspiegels elektrisch verstelbaar en verwarmbaar, asferisch aan bestuurderszijde
Automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels met geïntegreerde regensensor
Ruitensproeiersysteem met aerodynamische ruitenwisserbladen en ruitensproeiers

Automatische klimaatregeling met 2 zones met afzonderlijke temperatuurinstellingen voor bestuurder en passagier, automatische luchtrecirculatiemodus inclusief luchtkwaliteitssensor
Particle- / pollenfilter met actieve koolstoffilter
Elektrische ruiten met one-touch bediening en deurafdichting
Elektrisch bedienbare zijruiten achteraan
Groen getint thermisch geïsoleerd glas
Voorruit met grijze toptint
Verwarmd achterruit
Bevestigingspunten op passagiersstoel voor ISOFIX-systeem voor kinderstoelen
Porsche Side Impact Protection System (POSIP) bestaande uit zijbeschermingselementen in de deuren en zijairbags (coupé: thoraxairbags geïntegreerd in de zijwangen van de stoelen vooraan en Curtainairbags voor bestuurder en passagier geïntegreerd in het dak)
Full-airbags (tweetraps) voor bestuurder en passagier vooraan
EU eCall-systeem
Motorblokkering met centrale vergrendeling op afstand en alarmsysteem met ultrasoon geluidgebaseerd interieurbewaking
Automatisch inzetbaar roll-over beveiligingssysteem
Sport Chrono klok
Instrumentenpaneel met centrale toerenteller en twee 7-inch TFT-schermen
Toerenteller met digitaal display voor geselecteerde versnelling en voertuigsnelheid en verlicht 'Turbo'-logo
Porsche Communication Management (PCM) met 10,9-inch touchscreen met hoge resolutie
Lederen interieur met decoratieve stiksels in Crayon en quilting op stoelcentra en deurpaneel
Deurgrepen, trimstrips op dashboard en deurpaneel en middenconsolebekleding in Lightsilver, decoratieve inlays in Diamar darksilver
Set van vier vloertapijten
Instaplijsten in geborsteld aluminium met '911 Turbo' logo in reliëf
2 USB-poorten in het centrale opbergvak van de middenconsole, 12 volt aansluiting in voetruimte (passagier)
Elektrisch verstelbare multifunctioneel GT sportstuurwiel met schakelpeddels en modusschakelaar Vlak leder in interieurkleur op stuurwielrand en airbagmodule, schakelpeddels in Darksilver

Sport stoelen (14-way)
Elektrische verstelling van de rugleuning, zithoogte, voor/achter positie, squab hoek en lengte van het zitkussen, zit- en zijwangen en lendensteun.
Hoofdsteunen met 'Turbo'-logo in reliëf vooraan en rugleuning met gewatteerde zitplaatsen (quilting voor- en achteraan)
Split-inklapbare achterbank

Porsche WET-modus
Warn and Brake Assist met geïntegreerde camera vooraan
Bandenspanning en temperatuurweergave
Keyless Go
ParkAssist (voor- en achteraan) inclusief achteruitrijcamera
Cruise control
Afstandsbediening voor centrale vergrendeling en ontgrendeling van de bagageruimte
Geheugenfunctie voor beide buitenspiegels, stuurkolom en stoelpositie (bestuurderszijde) en andere gepersonaliseerde instellingen

Porsche Communication Management (PCM) incl. online navigatie, mobiele telefoonvoorbereiding, audio-interfaces en spraakbedieningssysteem
Porsche Connect Plus, Apple® CarPlay® en Android Auto, LTE-telefoonmodule met simkaartlezer, draadloze internettoegang en andere Porsche Connect-services
BOSE® Surround Sound-systeem met 12 luidsprekers incl. subwoofer, 12 versterkerkanalen met een totaal vermogen van 570 Watt, evenals AudioPilot® Noise Compenstion Technology en SoundTrue Enhancement Technology
Digitale radio

Standaard uni buitenkleuren : Wit, Zwart, Guards Red, Racing Yellow
Standaard metaalkleuren : Carrara White Metallic, Jet Black Metallic, Agate Grey Metallic, Dolomite Silver Metallic, GT Silver Metallic, Gentian Blue Metallic, Night Blue Metallic

PDK Vanaf 200.823,70 EUR incl. BTW

Configurator.

Porsche - Volgende stappen.

Volgende stappen.

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Centrum.