Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De stoelen

Panamera Turbo S
Porsche Panamera Turbo S - De stoelen
Links: Standaard sportstoel; Midden: Volledig elektrisch verstelbare sportstoel; Rechts: Adaptieve sportstoel Plus

De stoelen

De voorstoelen

De voorstoelen hebben geïntegreerde hoofdsteunen en zitten uiterst comfortabel – zelfs in snel gereden bochten. Ze zijn standaard volledig elektrisch verstelbaar uitgevoerd: zowel de zithoogte als de positie van zitting, rugleuning en de lengterichting is instelbaar. Zowel voor de bestuurders- als de bijrijderszijde. Als meeruitvoering is het bestuurdersstoelgeheugen dat de stoel en de zijspiegels automatisch in de geprogrammeerde voorkeurstand plaatst leverbaar.

Het tegen meerprijs leverbare Comfort Memory Pakket (standaard op de Panamera Turbo modellen) voor bestuurders- en bijrijdersstoel omvat behalve een elektrische stuurkolomverstelling een elektrische 4-traps lendensteun, een elektrische zitkussenlengteverstelling en een geheugenfunctie voor de instellingen van stoel, stuurwiel, spiegels en PCM-instellingen.

De omgevingsverlichting (led-verlichting in de zijspiegels) maakt onderdeel uit van de geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel en het Comfort Memory Pakket. Voor de bijrijdersstoel is een ISOFIX-bevestiging voor kinderzitjes in combinatie met een buiten werking te stellen bijrijdersairbag verkrijgbaar.

De adaptieve sportstoelen

De tegen meerprijs leverbare adaptieve sportstoelen zijn voorzien van een iets stuggere en toch comfortabele bekleding en bieden nog meer zijdelingse steun omdat de zijwangen van zitkussens en rugleuningen iets verhoogd zijn.

De tegen meerprijs leverbare adaptieve sportstoelen zijn voorzien van een iets stuggere en toch comfortabele bekleding en bieden nog meer zijdelingse steun omdat de zijwangen van zitkussens en rugleuningen iets verhoogd zijn.aMet het 18-voudige verstelmechanisme zijn deze stoelen volledig aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren door de zithoogte, de zitkussens en rugleuningen, de zitlengte of de lengtepositie en de in 4 standen verstelbare lendensteunen in te stellen. De stuurkolom is elektrisch te verstellen. Bovendien zijn de zijwangen van zitkussen en rugleuning individueel verstelbaar voor nog meer comfort tijdens lange ritten, of voor optimale zijdelingse steun op bochtige wegen. Eveneens standaard: stoelgeheugen voor bestuurder en bijrijder inclusief lendensteunpositie en geheugenstand voor stuurwiel- en zijspiegelstanden voor de bestuurder.

De zitplaatsen achterin

Belangrijkste kenmerk: het zijn er 2. Met zelfs voor lange passagiers veel beenen hoofdruimte en een goede zijdelingse steun zelfs in snel gereden bochten. Zonder aan comfort te verliezen. Tussen de stoelen in: een opklapbare middenarmsteun met opbergvak. De rugleuning is in delen neerklapbaar in de verhouding 40:60. Voor meer bagageruimte of plek voor lange voorwerpen. Met de als meeruitvoering leverbare skizak is deze verhouding 40:20:40. In combinatie met de tegen meerprijs leverbare grote versie van de middenconsole zijn de rugleuningen aan weerszijden van de console individueel neer te klappen, waarbij de console zelf op zijn plaats blijft.

Tegen meerprijs zijn alle Panamera modellen eveneens leverbaar met comfortstoelen achterin. Met elektrisch verstelbare rugleuningen, verstelbare zittingen, lendensteunen – en zelfs de mogelijkheid om de bijrijdersstoel vanuit het achtercompartiment te verstellen. Als uw keuze uitgaat naar comfortstoelen met stoelventilatie achter, dan worden die geleverd inclusief comforthoofdsteunen. In combinatie met adaptieve sportstoelen voor worden ook de stoelen achterin uitgevoerd als sportstoelen – ze hebben een sportief naadpatroon en hogere zijwangen.

Standaard op alle Panamera modellen en op beide achterstoelen: veilige ISOFIX-bevestigingen voor de montage van een kinderzitje.

Stoelverwarming en stoelventilatie

De voorstoelen van de Panamera S modellen, de Panamera GTS en de Panamera Turbo modellen zijn standaard voorzien van stoelverwarming (tegen meerprijs voor de Panamera en Panamera 4). Deze brengt de zitting en de rugleuning van de stoel op een aangename temperatuur. In de Panamera Turbo zijn ook de zitplaatsen achterin standaard voorzien van stoelverwarming (tegen meerprijs ook voor alle andere modellen).

Tegen meerprijs zijn de voorstoelen of zelfs alle 4 de zitplaatsen leverbaar met stoelventilatie (echter alleen in combinatie met stoelverwarming). De actieve ventilatie van de geperforeerde middenbanen van zitkussens en leuningen en de passieve ventilatie van de zijwangen brengen een luchtstroming tot stand. Transpiratievocht wordt zo afgevoerd. Voor een aangenaam droog zitklimaat – zelfs bij extreem hoge temperaturen. De stoelverwarming en -ventilatie van elke zitplaats is te regelen met een 3-standenschakelaar.