Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De motoren Panamera S E-Hybrid

Porsche Panamera S E-Hybrid - De motoren

De motoren

Verbruik/emissie* Panamera modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,7-7,7; Buitenwegen in l/100 km 7,8-5,6; Gemiddeld in l/100 km 10.7-3,1; CO2-emissie in g/km 249-71.
Verbruik/Emissiewaarden* Panamera S E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 3,1; CO2-emissie g/km 71; Totaal in kWh/100 km 16,2.

De Panamera S E-Hybrid is een parallelle plug-in hybride. Hij kan dus zowel uitsluitend door de verbrandingsmotor of de elektromotor worden aangedreven, als door beide motoren tegelijk. Zo kan hij het vermogen van beide motoren gebruiken. Sinds 2011 een vertrouwd concept. De hoogvoltaccu wordt in ca. 3,8 uur opgeladen via het reguliere stroomnet. Of tijdens het rijden door recuperatie – de terugwinning van remenergie. Dankzij innovatieve lithium-ionentechniek slaat hij met 9,4 kWh bovendien veel meer energie op. De accu is onderhoudsvrij en biedt 6 jaar garantie.

De 3,0-liter V6 motor met compressor levert 245 kW (333 pk), de elektromotor 70 kW (95 pk), beide motoren leveren samen bij 5.500 1/min een vermogen van 306 kW (416 pk). Samen zorgen de motoren van de Panamera S E-Hybrid voor een acceleratietijd van slechts 5,5 s voor de sprint van 0 naar 100 km/h. Het verbruik volgens de NETC is met gemiddeld 3,1 l/100 km bijzonder laag, net als de CO2-emissie van 71 g/km.

Het spectrum van het hybride-aandrijfsysteem reikt van emissievrij en stil rijden tot een maximale snelheid van 135 km/h en een actieradius van 36 km (NETC). De verbrandingmotor wordt indien benodigd automatisch of desgewenst door de bestuurder ingeschakeld: via het hiervoor ingestelde drukpunt in het gaspedaal. De kickdown van het gaspedaal daarentegen maakt het mogelijk om het maximale vermogen van beide motoren aan te spreken – gericht en op elk moment. Bij de e-boost functie wordt de verbrandingsmotor geassisteerd door de elektromotor – voor een sportieve duw voorwaarts richting de toekomst.

Bij de functie ‘zeilen’ wordt de motor uitgeschakeld en kan de auto over een langere afstand rollen – voor een verdere verlaging van het verbruik.

Het E-Hybrid concept zorgt vooral voor één ding: sportieve prestaties in combinatie met een hoge efficiency. Daarbij synchroniseert het elektronische motormanagement de verbrandingsmotor, de elektromotor en de hoogvoltaccu. Alle processen verlopen comfortabel en harmonieus. Zo kunt u zich op het wezenlijke concentreren: het rijplezier.

Idee

Laadinfrastructuur

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Techniek

Belangrijkste standaarduitrusting

De motoren

Informatieweergave

Rijmodi

De directe benzine-inspuiting (DFI)

8-Gang Tiptronic S

Het VarioCam Plus systeem

De variabele nokkenasverstelling

Het zeilen

Het uitlaatsysteem

Sport knop met Sport Chrono

Stuurinrichting en Servotronic Plus

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De adaptieve luchtvering

De wielen en het bandenspanningscontrolesysteem (RDK)

Porsche Stability Management (PSM)

De verlichting

De remmen

De carrosserieconstructie

Airbags en gordelsysteem

De diefstalbeveiliging

Comfort

De stoelen

De stuurwielen

De hulpsystemen

Entry & Drive

Porsche Car Connect (PCC)

Bagageruimte

E-mobility services

Informatieweergave

Het audiosysteem CDR

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Rear Seat Entertainment

Telefoonmodule en Mobiele-telefoonvoorbereiding

BOSE® Surround Sound-System

De uitlaatgasreiniging

Lichte constructie en recycling