Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De motoren

Panamera S E-Hybrid
Porsche Panamera S E-Hybrid - De motoren

De motoren

Verbruik/emissie* Panamera modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,7-7,7; Buitenwegen in l/100 km 7,8-5,6; Gemiddeld in l/100 km 10.7-3,1; CO2-emissie in g/km 249-71.
Verbruik/Emissiewaarden* Panamera S Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 3,1; CO2-emissie g/km 71; Totaal in kWh/100 km 16,2.

De Panamera S E-Hybrid is een parallel-plug- in hybride. Hij kan dus zowel uitsluitend door de verbrandingsmotor worden aangedreven, of uitsluitend door de elektromotor als door beide motoren samen. Zo kan hij het vermogen van beide motoren gebruiken. Sinds 2011 een vertrouwd concept. Nieuw daarentegen: de hoogvolt accu wordt in ca. 3,8 uur opgeladen via het reguliere stroomnet. Of tijdens het rijden door recuperatie – de terugwinning van remenergie. Dankzij innovatieve lithium-ion- techniek slaat hij met 9,4 kWh bovendien veel meer energie op. De accu is onderhoudsvrij en heeft 6 jaar garantie.

De 3,0-liter V6 motor met compressor levert 245 kW (333 pk), de elektromotor 70 kW (95 pk), beide motoren leveren samen een vermogen van 306 kW (416 pk) bij 5.500 1/min. Samen zorgen de motoren van de nieuwe Panamera S E-Hybrid voor een acceleratietijd van slechts 5,5 s voor de sprint van 0 naar 100 km/h. Het verbruik volgens de NETC is met gemiddeld 3,1 l/100 km bijzonder laag, net als de CO2-emissie van 71 g/km.

Het spectrum van het hybride-aandrijfsysteem reikt van emissievrij en stil rijden tot een maximale snelheid van ca. 135 km/h (elektrisch) en een actieradius van 36 km (NETC).

De verbrandingmotor wordt indien benodigd automatisch of desgewenst door de bestuurder ingeschakeld: via het hiervoor ingestelde drukpunt in het gaspedaal. De ‘kickdown’ van het gaspedaal daarentegen maakt het mogelijk om het maximale vermogen van beide motoren aan te spreken – gericht en op elk moment. Bij de E-Boost-functie wordt de verbrandingsmotor geassisteerd door de elektromotor – voor een sportieve duw voorwaarts richting de toekomst. Bij de functie ‘zeilen’ wordt de motor automatisch uitgeschakeld als de bestuurder het gaspedaal loslaat – voor een verdere verlaging van het verbruik.

Het hybrideconcept zorgt vooral voor één ding: sportieve prestaties in combinatie met een hoge efficiency. Daarbij synchroniseert het elektronische motormanagement de verbrandingsmotor, de elektromotor en de hoogvolt accu. Alle processen verlopen comfortabel en harmonieus. Zo kunt u zich op het wezenlijke concentreren: het rijplezier.