Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De verlichting

Panamera GTS
Porsche Panamera GTS - De verlichting
Getoond model: Panamera Turbo

De verlichting

Standaard bij alle nieuwe Panamera modellen: bi-xenonkoplampen met automatische dynamische lichtbundelhoogteverstelling, koplampsproeiers en een in de koplampunits geïntegreerde dagrijverlichting met 4 led-spots per koplampunit. Bij de nieuwe Panamera GTS is het binnenwerk van de koplampen in zwart uitgevoerd.

Het Porsche Dynamic Light System (PDLS) is standaard bij de Panamera Turbo modellen en de Panamera GTS, tegen meerprijs is het systeem ook leverbaar voor de andere modellen.

Zijn dynamische bochtenverlichting laat de koplampen afhankelijk van de stuurinslag en de rijsnelheid, met de bocht meedraaien. De statische bochtenverlichting schakelt de extra koplampen in voor een betere verlichting in krappe bochten of bij het afslaan. Bovendien wordt de lichtverdeling continu aangepast op de snelheid en het omgevingslicht. Een andere functie van het PDLS is het slechtweerlicht. Het wordt tegelijk met het inschakelen van de mistachterlichten geactiveerd en zorgt voor meer veiligheid doordat het de zelfverblinding vermindert en de rijbaan beter uitlicht.

De rijlichtassistent is standaard in alle modellen en schakelt de verlichting automatisch aan als het donker wordt. Daarnaast is het verlichtingssysteem voorzien van een uitschakelautomaat. Bovendien is het voorzien van een coming-homeverlichting. De dagrijverlichting en de achterlichten blijven branden met een regelbaar interval, zodat u bijvoorbeeld de weg naar de voordeur gemakkelijk vindt.

De standaard adaptieve led-remlichten van de Panamera modellen knipperen automatisch bij een abrupte remingreep.

Daardoor wordt het achteropkomende verkeer snel en duidelijk geattendeerd op naderend gevaar.

De led-koplampen incl. Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus)

Een nieuwe optie die tegen meerprijs voor elke Panamera verkrijgbaar is, zijn de led-koplampen inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus). De binnenzijde van de koplampen bestaat uit 2 trapgewijs geplaatste lichtunits per zijde. Een designkenmerk dat de nieuwe Panamera modellen een nog markanter uiterlijk geeft.

Het led-licht is zeer helder en zorgt daarmee voor een perfecte verlichting van de weg. Dankzij de geoptimaliseerde verlichting dichtbij en veraf, en aan de zijkant van de auto en de daglichtachtige kleur raken de ogen minder snel vermoeid dan bij andere systemen het geval is.

Het Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) is gekoppeld aan de led-koplampen. Naast alle functies die PDLS biedt, beschikt het PDLS Plus bovendien over dynamisch grootlicht en een kruisingslicht-functie.

Het dynamische grootlicht word bij snelheden boven de 65 km/h ingeschakeld en herkent vooruitrijdende alsmede tegemoetkomende auto’s. Zo kan hij de intensiteit en reikwijdte van de verlichting aanpassen op de omstandigheden.

Bij de kruispuntverlichting worden kruisingen of T-splitsingen herkend met behulp van de navigatiegegevens van het PCM. Het systeem schakelt voor een optimale uitlichting van kruisingen de bochtverlichting links en rechts tegelijkertijd in. Bij een T-splitsing wordt alleen de statische bochtverlichting aan de zijde geactiveerd waar de zijweg zich bevindt.