Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De verlichting Macan S

Porsche Macan S - De verlichting

De verlichting

Bi-xenonkoplampen inclusief Porsche Dynamic Light System (PDLS)

De bi-xenonkoplampen beschikken over een automatische dynamische lichtbundelhoogteverstelling. Voor een gelijkmatige verlichting van de rijbaan bij dimlicht en bij grootlicht. De dynamische bochtenverlichting laat de koplampen, afhankelijk van de stuurhoek en de rijsnelheid, met de bocht meedraaien, terwijl de statische bochtenverlichting speciale lampen inschakelt om in scherpe bochten of bij het afslaan bij te lichten. Kortom, zodra u de bocht in gaat, is het licht er al.

Bovendien verandert PDLS de reikwijdte van het dimlicht bij hogere snelheden. Het slechtweerlicht beperkt reflecties bij slecht zicht.

Standaard bij de Macan Turbo. Als meeruitvoering leverbaar voor alle andere Macan modellen.

Porsche Dynamic Light System (PDLS+)

Het als meeruitvoering leverbare PDLS+ biedt u 2 extra functies. Het dynamische grootlicht past de lichtbundel traploos aan het tegemoetkomende en voor u rijdende verkeer aan. Wanneer u een kruising nadert, schakelt de kruispuntverlichting de statische bochtenverlichting aan de rechter- en linkerkant in. Hierdoor wordt de lichtbundel breder. Het resultaat: een betere verlichting van de directe omgeving. U herkent sneller wat er rondom u gebeurt.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

Dagrijverlichting

Standaard bij alle modellen: de dagrijverlichting. Bij auto’s met halogeenkoplampen neemt de binnenste koplamp de dagrijverlichtingsfunctie over. Bij auto’s met bi-xenonkoplampen dienen 4 led-spots in elke koplamp als markante lichtbron. Het voordeel voor u: meer veiligheid overdag doordat andere weggebruikers u beter zien.

Achterlichten

Het driedimensionale design van de achterlichten in led-techniek is ontleend aan de supersportwagen 918 Spyder en zorgt voor een bijzondere dieptewerking. De responstijd is erg kort en de lichtopbrengst hoog. Voor meer veiligheid. De adaptieve led-remlichten laten bij een noodstop hun lichtsterkte pulseren. Zo herkent het achteropkomend verkeer eerder een gevaarlijke situatie. Het derde remlicht is in de dakspoiler geïntegreerd.