Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Cayman

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche is motorsport – vanaf het begin. Al sinds 1948 ligt onze identiteit op het racecircuit. En de ervaringen die we daar opdoen, brengen we over op de straat. Bijvoorbeeld met het tegen meerprijs verkrijgbare Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Deze remmen zijn ook in de racesport, bijvoorbeeld in de wagens van de Porsche Mobil 1 Supercup, bestand tegen de zwaarste omstandigheden.

De geperforeerde keramische remschijven van het PCCB hebben bij de Cayman modellen een diameter van 350 mm voor en achter – voor een nog hoger remvermogen.

De toegepaste vaste aluminium monobloc remzadels met 6 cilinders op de vooras en 4 cilinders op de achteras zorgen voor een zeer hoge en vooral constante remdruk tijdens het afremmen.

Vooral bij hoge belastingen zijn alle voorwaarden aanwezig om de remweg tot een minimum te beperken. Bovendien wordt afremmen bij hoge snelheden nog veiliger, dankzij de grote fadingvastheid van het PCCB.

Doorslaggevend voordeel: de remschijven wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren schijven van een vergelijkbaar type en afmeting. Deze gewichtsfactor werkt niet alleen positief op de rijprestaties en het verbruik, maar werkt bovendien beperkend op de ongeveerde en roterende massa. Het gevolg: een betere wegligging en extra rij- en afrolcomfort, vooral op oneffen wegen. Plus meer souplesse en een nog verder verbeterde handling.

Wanneer de auto wordt ingezet op het circuit of bij een geforceerde rijstijl, neemt de slijtage van remschijven en vooral remblokken aanzienlijk toe, ongeacht de uitvoering. Na een intensief weekeinde op het circuit is het, net zoals bij de gietijzeren high performance remmen, noodzakelijk de remmen aan een vakkundige inspectie te onderwerpen en dienen remonderdelen zo nodig vervangen te worden.