Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Communication Management (PCM)

Cayman
Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Communication Management (PCM)

Verbruik/emissie* Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

Het als meeruitvoering leverbare PCM is het centrale informatie- en communicatiesysteesm. Krachtig, veelzijdig – en desondanks eenvoudig te bedienen. De blikvanger is het 7 inch grote touchscreen, dat zich intuïtief laat bedienen. Natuurlijk kunt u ook de draai-/druk-knop gebruiken.

De radio heeft 42 geheugenplaatsen, een dubbele FM-tuner met RDS-diversityfunctie die op de achtergrond continu naar de beste frequentie van de gekozen zender zoekt, plus bijvoorbeeld een dynamische autostore.

De cd-/dvd-speler speelt cd’s en audiodvd’s af en is mp3-compatibel.

Op de standaard universele audio-ingang (USB) in het dashboardkastje kunt u uw iPod® of een andere audio-bron aansluiten – ook om op te laden. De iPod® of USB-stick is gemakkelijk en betrouwbaar te bedienen via het PCM, het als meeruitvoering leverbare multifunctionele stuurwiel of de als meeruitvoering leverbare spraakbediening.

Via de USB-aansluiting kunnen overigens ook de gegevens van de performanceindicatie van het Sport Chrono Pakket alsmede van de elektronische rittenadministratie worden uitgelezen. Bovendien kunt u tot 10.000 titels in mp3-formaat op de interne harde schijf van het PCM zetten (Jukebox) – en daar vanaf afspelen. Podcasts en luisterboeken worden herkend en afgespeeld, cover-art wordt weergegeven.

De navigatiemodule van het PCM met snelle harde schijf biedt u de keuze tussen een tweedimensionale kaartweergave of een weergave in perspectief. Ook 3Dweergave van terreinen met satellietkaarten en 3D-weergave van gebouwen is in enkele gebieden mogelijk. In de splitscreen-functie kan bijvoorbeeld naast de actuele deelkaart een lijst staan met pictogrammen die de volgende navigatieaanwijzingen geven.

Bovendien beschikt de navigatiemodule over een dynamische routeberekening die rekening houdt met officiële verkeersinformatie (TMC) en extra verkeersstroom sensoren (TMC Pro**).

Elektronische rittenadministratie

Voor het PCM is tegen meerprijs een elektronische rittenadministratie verkrijgbaar. Deze legt automatisch bij elke rit de kilometerstand, afstand, datum en tijd, alsmede start- en eindpunt vast. U kunt de elektronische rittenadministratie in het PCM via de USB- of Bluetooth®-aansluiting uitlezen en de gegevens met de meegeleverde software thuis op uw pc bewerken.

Tv-tuner***

Tegen meerprijs is er een tuner voor de ontvangst van ongecodeerde digitale tv-signalen (DVB-T) leverbaar. Zelfs als uw Cayman eens niet in beweging zou zijn, zorgt hij voor vermaak. Voor uw eigen veiligheid worden er tijdens het rijden overigens geen tv-beelden weergegeven.

Spraakbediening

U zegt graag direct wat u wilt. Ga uw gang: praktisch alle functies van het PCM zijn te bedienen met de als meeruitvoering leverbare spraakbediening die werkt met herkenning van hele woorden. Over het algemeen geldt dat elke menufunctie oproepbaar is, zoals die op het scherm wordt weergegeven. De spraakbediening begrijpt de commando’s voor navigatieadressen, telefoonboekvermeldingen en radiozendernamen. Ook kunt u met spraakcommando’s door de lijsten bladeren

Sound Package Plus

Voor kritische muziekgenieters is er het tegen meerprijs leverbare Sound Package Plus. Met een nominaal muziekvermogen van 235 watt levert dit een perfect op het interieur afgestemde geluidsbeleving op via de 9 luidsprekers. Uw persoonlijke geluidsvoorkeuren regelt u in met het audiosysteem CDR of het als meeruitvoering leverbare Porsche Communication Management (PCM).

** TMC Pro is beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

*** Voor de ontvangst van digitale televisiesignalen (DVB-T en in MPEG-2 codering), indien beschikbaar.