Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Cayman

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Cruise control

Tegen meerprijs is er voor de Cayman modellen een automatische snelheidsregeling voor snelheden van 30 tot 240 km/h. De bestuurder activeert deze met een schakelaar op een aparte stuurkolomhendel. Het voordeel is duidelijk: de cruise control helpt u om altijd op de juiste snelheid te blijven – en om met deze gelijkmatige snelheid tegelijkertijd brandstof te besparen.

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Deze is tegen meerprijs verkrijgbaar en regelt de snelheid afhankelijk van de afstand tot uw voorligger. Een radarsensor controleert de rijbaan tot 200 m voor u. Stel: u heeft een bepaalde snelheid ingesteld en nadert een auto voor u, die langzamer rijdt. De radarsensor detecteert deze wagen. Nu vermindert het systeem uw snelheid door gas weg te nemen of zacht te remmen. Totdat er een – van te voren ingestelde – afstand is ontstaan.

Uw wagen blijft nu met lagere snelheid achter de voorligger rijden. Remt deze nog verder af, dan verlaagt de adaptieve cruise control ook uw snelheid – tot aan stilstand.

Voor extra veiligheid verhoogt het systeem bij een herkende nadering van een voorligger bovendien de paraatheid van de remmen. Stevigere remingrepen moet de bestuurder echter zelf uitvoeren.

Als de rijbaan weer vrij is, accelereert uw wagen weer naar de oorspronkelijk ingestelde snelheid.

Wanneer u een voorligger te snel nadert, waarschuwt het Porsche Active Safe (PAS) u met zowel een akoestisch als een optisch signaal. Bovendien wordt een korte rempuls gegeven en zo nodig een zogenaamde remingreep gestart – daarbij wordt een remactie van de bestuurder binnen bepaalde systeemgrenzen tot een maximale remkracht versterkt.