Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

SPORT knop en Sport Chrono Pakket Cayman

Porsche - SPORT knop en Sport Chrono Pakket

SPORT knop en Sport Chrono Pakket

Verbruik/emissie* Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

SPORT knop

Met de standaard SPORT knop in de middenconsole wordt de sportmodus geactiveerd. Een druk op die knop vergroot de reactie en het rijplezier aanmerkelijk. De motor reageert nog directer op het gaspedaal, de toerentalbegrenzer wordt harder afgesteld en de motordynamiek wordt zoals die in de racesport. Tegelijkertijd wordt de automatische start-stopfunctie gedeactiveerd.

Bij de als meeruitvoering leverbare Porsche Doppelkupplung (PDK) verschuiven bovendien de schakelmomenten naar een hoger, nog sportiever toerentalbereik. De schakeltijden worden korter, de schakelbewegingen strakker en directer – bij terugschakelen met tussengas zelfs met een nog diepere motorsound. De zeilmodus (pag. 42) wordt automatisch gedeactiveerd.

Sport Chrono Pakket

Een betere performance bereikt u normaal gesproken alleen met intensieve training. Bij de Cayman modellen lukt dat ook met een druk op de knop: met het voor de Cayman en de Cayman S als meeruitvoering leverbare en bij de Cayman GTS tot de standaarduitrusting behorende Sport Chrono Pakket. Dit maakt een nog sportievere afstelling van onderstel, motor en versnellingsbak mogelijk – begeleid door een nog passionelere sound.

Naast de performance-indicatie alsmede een digitale en analoge stopwatch omvat het pakket ook dynamische versnellingsbaksteunen (zie pag. 60). Een ander onderdeel van het Sport Chrono Pakket: de SPORT PLUS knop. Als deze wordt ingedrukt, schakelt het als meeruitvoering leverbare Porsche Active Suspension Management (PASM) - standaard bij de Cayman GTS – in de sportmodus voor een strakkere demping en directer insturen. En een nog intensiever contact met de weg.

Het PSM grijpt nu later in. Het inremmen van bochten verloopt voelbaar soepeler: PSM laat nu een nog sportievere rijstijl bij het inremmen en uitaccelereren toe. Nog meer souplesse wordt verkregen in de SPORT PLUS modus bij uitgeschakeld PSM. Voor de veiligheid blijft het echter op de achtergrond wel steeds beschikbaar. Het grijpt in zodra de wagen zich in het ABS-regelbereik bevindt.

Om nog sportiever te kunnen schakelen wordt de tussengasfunctie geactiveerd. Een geregelde gasstoot zorgt voor een zachte lastwissel. Voor meer stabiliteit en nog enthousiaster schakelen. In combinatie met de als meeruitvoering leverbare PDK beschikt het Sport Chrono Pakket over 2 extra functies. Voor sportiviteit die grenst aan de racesport. De eerste functie ‘Launch Control’ zorgt voor een supersnelle start die in de racesport niet zou misstaan.

De tweede functie is ‘Schakelschema circuit’. De PDK is nu ingesteld op zeer korte schakeltijden, optimale schakelmomenten en een piekkoppel tijdens het schakelen voor maximale acceleratie. Met deceleratieschakeling en tussengas voor compromisloos rijplezier met merkbaar actieve schakelingen.

Een extra weergave in het stuurwiel en instrumentenpaneel laat zien of de SPORT knop, en bij PDK de Launch Control, zijn geactiveerd. Voor de weergave, opslag en analyse van rondetijden en tijden van andere afstanden is het als meeruitvoering leverbare Porsche Communication Management (PCM) uitgebreid met een extra optie. Deze geeft de totale rijtijd, gereden afstand van de actuele ronde alsmede het aantal gereden rondes met bijbehorende rondetijden aan.

Idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Karakter

Vermogen

Het zeilen

De nieuwe 6 versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het uitlaatsysteem

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Het VarioCam Plus systeem

Middenmotor concept

De geïntegreerde dry-sumpsmering

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

De stuurinrichting

SPORT knop en Sport Chrono Pakket

De dynamische versnellingsbaksteunen

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De wielen + RDK

De remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Het verlichtingsconcept

Porsche Stability Management (PSM)

De airbags

De constructie

De diefstalbeveiliging

Het interieur

Porsche Communication Management (PCM)

Burmester® High-End Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound-System

De stuurwielen

De stoelen

Lederpakket

De airconditioning

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Telefoonmodule en Mobiele-telefoonvoorbereiding

Het audiosysteem CDR

Overige comfortuitrustingen

Transport

De uitlaatgasreiniging

Verbruik en recycling

De brandstof