Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Het verlichtingsconcept Cayman S

Porsche Cayman S - Het verlichtingsconcept

Het verlichtingsconcept

Design fascineert of functioneert. De voor- en achterverlichting van de Cayman modellen doen beide: bij de Cayman zijn halogeenkoplampen met helder glas standaard. De Cayman S is standaard voorzien van bi-xenonkoplampen terwijl de Cayman GTS standaard beschikt over bi-xenonkoplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS). De dagrijverlichting en de positieverlichting zijn bij de Cayman modellen in de luchtinlaten geïntegreerd en in led-techniek uitgevoerd. Ook standaard bij alle Cayman modellen: een rijverlichtingshulp die – afhankelijk van de omgevingsverlichting – automatisch omschakelt tussen dagrijverlichting en dimlicht.

De voordelen van de led-techniek: een hoge lichtopbrengst, een zeer snelle respons en een laag energieverbruik in combinatie met een lange levensduur. Ook bij de achterverlichting wordt de led-techniek toegepast. Voor meer veiligheid en een onmiskenbare look – dag en nacht.

Bi-xenonkoplampen incl. Porsche Dynamic Light System (PDLS)

Het in de Cayman GTS tot de standaarduitrusting behorende en voor de overige Cayman modellen als meeruitvoering leverbare Porsche Dynamic Light System (PDLS) bestaat uit bi-xenonkoplampen en extra halogeen verstralers, koplampsproeiers en een automatische dynamische lichtbundelhoogteverstelling. Het zorgt voor een gelijkmatige verlichting van de weg, zowel bij dimlicht als bij grootlicht. De dynamische bochtenverlichting beweegt de koplampen, afhankelijk van de stuurhoek en rijsnelheid, in de richting van de bocht. Bovendien past het PDLS de lichtverdeling aan de rijsnelheid aan. De slechtweerverlichting wordt samen met het mistachterlicht geactiveerd. Resultaat: meer veiligheid – niet alleen ’s nachts en in bochten.

Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+).

Het tegen meerprijs verkrijgbare Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) biedt een extra functie: het dynamische grootlicht herkent voor u rijdende en tegemoetkomende auto’s en past de reikwijdte van de lichtbundel automatisch aan op de rijsituatie. Het resultaat: een traploze overschakeling tussen dim- en grootlicht.