Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De remmen Cayman S

Porsche - De remmen

De remmen

Verbruik/emissie* Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

Een uiting van performance zijn de sublieme acceleratiewaarden. Wij denken daarbij aan versnelling – maar zeker ook aan vertraging. Daarom hanteert Porsche van oudsher ook strikte normen voor vertraging en stabiliteit: het remvermogen is vele malen hoger dan het motorvermogen.

In de Cayman modellen worden vaste aluminium monobloc remzadels met 4 zuigers toegepast. Deze constructie wordt gekenmerkt door een hoge vormvastheid en een laag gewicht. Voor een bijzonder snel en licht remgedrag. Ook bij intensief gebruik. Het remventilatiesysteem met remluchtspoiler op de voor- en achteras optimaliseert de remkoeling nog eens extra.

De van binnenuit geventileerde remschijven zijn ook afgestemd op de voorwaartse drang van de Cayman modellen: de diameter van de remschijven op de vooras is bij de Cayman S en de Cayman GTS met 330 mm 15 mm groter dan bij de Cayman. Op de achteras bedraagt de diameter bij alle modellen 299 mm. Voor een beter remgedrag op nat wegdek zijn de remschijven geperforeerd.

Elektronische parkeerrem.

De elektronische parkeerrem, die u handmatig kunt activeren en deactiveren, gaat bij het wegrijden – met vastgeklikte veiligheidsgordel – vanzelf los. Een Hold-functie is standaard. Deze maakt het mogelijk om op een helling soepel en comfortabel weg te rijden.