Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De airbags Cayman S

Porsche Cayman S - De airbags

De airbags

Ter bescherming van bestuurder en bijrijder zijn de Cayman modellen standaard uitgerust met fullsize airbags. Afhankelijk van kracht en soort van de impact (bijvoorbeeld frontaal of schuin van voren) worden ze in twee trappen geactiveerd. Bij een relatief lichte aanrijding worden de inzittenden met de eerste trap beschermd. De airbag blijft wat zachter en is minder belastend voor de inzittenden.

Om de kracht en richting van een botsing te bepalen zijn bovendien, in aanvulling op de centrale eenheid op de tunnel, 2 extra sensoren bij de koplampen gemonteerd. Een botsing wordt hier beduidend eerder en nauwkeuriger herkend en geanalyseerd.

Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

De Cayman modellen beschikken standaard over het Porsche Side Impact Protection System (POSIP). Dit bestaat uit 2 zij-airbags per kant. In de buitenste zijwang van elke stoel is een thoraxairbag geïntegreerd, in de portierbekleding een hoofdairbag die zich van onder naar boven ontvouwt. Met een volume van 10 liter per thoraxairbag en 15 liter per hoofdairbag bieden ze een grote bescherming bij aanrijdingen van opzij. Een ander onderdeel van POSIP is de bescherming tegen aanrijdingen van opzij door extra versterkt staal in de portieren.