Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verbruik en recycling Cayman S

Porsche Cayman S - Verbruik en recycling

Verbruik en recycling

Een intelligente lichte bouwwijze is bij Porsche niet meer dan logisch. Altijd al. Om technische redenen. En ecologische. Deze combinatie is onze basis voor lage verbruikswaarden in combinatie met hoge rijprestaties. Over de techniek: we gebruiken veel aluminium, magnesium, kunststof en staalplaat van hoge treksterkte in diverse bouwgroepen. De toegepaste materialen zijn zorgvuldig voor hun functie geselecteerd en in totaal aanzienlijk lichter dan conventioneel staal. Zo bestaat de ruwe carrosserie van de Cayman modellen voor ca. 44% uit lichtmetaal.

Wat betreft ecologie: alle basismaterialen worden doelbewust geselecteerd. Alleen de modernste en zo milieuvriendelijk mogelijk vervaardigde componenten worden toegepast. Alle materialen voor een lichte bouwwijze zijn zeer goed recyclebaar. Alle kunststof onderdelen zijn speciaal gemarkeerd zodat ze aan het einde van de levensduur gescheiden te recyclen zijn, mede doordat het aantal verschillende kunststoffen flink is teruggebracht. Overal waar gerecyclede kunststofmaterialen aan onze hoge technische eisen voldoen, worden ze toegepast.

Kortom: de Cayman is tegenwoordig voor ongeveer 95% recyclebaar.

Porsche past hoofdzakelijk milieuvriendelijke lakken op waterbasis toe. Want voor Porsche begint de zorg voor een beter milieu niet pas als de auto van de band rolt. Maar al bij de planning en de ontwikkeling ervan.