Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Middenmotor concept Cayman S

Porsche - Middenmotor concept

Middenmotor concept

Verbruik/emissie* Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

Innerlijke kracht, de drang om vooruit te gaan en een duidelijk standpunt: belangrijke vereisten om een sportwagen te bouwen. En precies de juiste eisen voor de aandrijving daarvan.

Daarom worden de Cayman modellen aangedreven door compacte boxermotoren in middenmotorconfiguratie – nog geen 30 cm achter de bestuurder. De kracht van deze bijzondere positie: een groot deel van het gewicht van de auto ligt in het midden van de wagen. Het zwaartepunt ligt laag en centraal, het gewicht is gelijkmatig verdeeld over de voor- en achteras. Dit uit zich in een uitgebalanceerd rijgedrag en een hoge beweeglijkheid, vooral in bochten.

Innerlijke waarden: groot vermogen bij relatief lage verbruiks- en emissiewaarden. Mogelijk gemaakt door technieken uit de racesport – voor op straat.

De motoren beschikken standaard over VarioCam Plus en directe benzine-inspuiting (DFI). En over efficiency verhogende technologieën zoals automatische startstopfunctie, boordnetrecuperatie of het verder ontwikkelde thermomanagement.

En de rijsensatie? Directe reactie op elke gasstoot. Dynamiek in elke bocht. En een spijtig afscheid na elke rit.