Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp Cayman S

Porsche - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Verbruik/emissie* Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

De voorzijde wordt gedomineerd door de typische Porsche spatschermen met kenmerkend vormgegeven koplampen. Een verwijzing naar de Porsche racesport uit de jaren ‘60 en ‘70. Het front met de grote, dynamische luchtinlaten weerspiegelt zijn kracht en felheid. Typisch Cayman: de in de luchtinlaten geïntegreerde ronde frontverlichting met dagrij- en positieverlichting in led-techniek, voor een actieve veiligheid.

Voor een dynamische uitstraling zorgen het vlakke silhouet, de lange wielbasis en de grote wielen – desgewenst verkrijgbaar tot 20 inch. De smalle zijruiten en de ver naar achteren doorlopende daklijn onderstrepen eveneens het karakter van de Cayman. Net zoals het portierdesign. De dynamische vorm verbetert de luchtstroom voor de zij-inlaten en daarmee ook de koeling en ventilatie van de boxermotor.

De achterzijde oogt – in combinatie met de grote spoorbreedte – strak en afgetraind. Meer dan alleen een blikvanger: de achterspoiler. Bij 120 km/h schuift deze automatisch uit. Zijn aerodynamische werking wordt hierdoor vergroot, de opwaartse kracht verminderd. In ingeschoven toestand sluiten de randen van de spoiler mooi aan op de vorm van de karakteristieke achterlichtunits met led-verlichting. De hierin geïntegreerde knipperlichten zijn smal en liggen in lijn met de spoiler. Geïntegreerd in de grote achterruit: het brede remlicht.

De krachtige afsluiting wordt gevormd door de onderzijde van de achterkant met in het midden de roestvaststalen eindpijp, die dubbel is uitgevoerd bij de Cayman S en bij de Cayman GTS.

Waar de Cayman modellen heen willen, wordt op het eerste gezicht reeds duidelijk. Elke lijn en elk detail wil naar voren. Alles illustreert hetzelfde verhaal: dat van karakter en van een ongekende drang naar voren.