Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Adaptive cruise control with Porsche Active Safe (PAS) Cayman S

Porsche Cayman S - Adaptive cruise control with Porsche Active Safe (PAS)

Adaptive cruise control with Porsche Active Safe (PAS)

Cruise control

De tegen meerprijs verkrijgbare cruise control helpt u om altijd op de juiste snelheid te blijven – en om met deze gelijkmatige snelheid tegelijkertijd brandstof te besparen.

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Deze is tegen meerprijs verkrijgbaar in combinatie met Porsche Doppelkupplung (PDK) en regelt de snelheid afhankelijk van de afstand tot uw voorligger. Een radarsensor controleert de rijbaan tot 200 m voor u.

Stel: u heeft een bepaalde snelheid ingesteld en nadert een auto voor u, die langzamer rijdt. De radarsensor detecteert deze wagen. Nu vermindert het systeem uw snelheid door gas weg te nemen of zacht te remmen. Totdat er een – van te voren ingestelde – afstand is ontstaan. Uw auto blijft nu met lagere snelheid achter de voorligger rijden. Remt deze nog verder af, dan verlaagt de adaptieve cruise control ook uw snelheid – zo nodig tot stilstand.

Voor extra veiligheid verhoogt het systeem bij een herkende nadering van een voorligger bovendien de paraatheid van de remmen. Stevigere remingrepen moet de bestuurder echter zelf uitvoeren. Als de rijbaan weer vrij is, accelereert uw auto weer naar de oorspronkelijk ingestelde snelheid.

Wanneer u een voorligger te snel nadert, waarschuwt het Porsche Active Safe (PAS) u met zowel een akoestisch als een optisch signaal. Bovendien wordt een korte rempuls gegeven en zo nodig een remingreep gestart – daarbij wordt een remactie van de bestuurder binnen bepaalde systeemgrenzen tot een maximale remkracht versterkt.