Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Remmen

Cayenne
Porsche - Braking system

Remmen

Remmen

Porsche remmen zijn wereldwijd normbepalend voor topwaarden in vertraging en stabiliteit. Ook die van de Cayenne modellen leveren daar het bewijs voor. De remsystemen zijn ruimer bemeten voor nog betere prestaties. Zelfs met 5 personen en bagage aan boord en met een geremde aanhanger van maximaal 3.500 kg (2.700 kg voor de Cayenne met schakelbak).

De remschijven van alle modellen zijn inwendig geventileerd. Dat zorgt voor constant hoge remprestaties – ook bij langdurige belasting. De vooras van de Cayenne en de Cayenne Diesel is voorzien van remschijven met een diameter van 350 mm en een dikte van 34 mm. Bij de Cayenne S, de Cayenne S Hybrid en bij de nieuwe Cayenne GTS geldt de maatvoering van 360 mm/ 36 mm. Die van de Cayenne Turbo hebben zelfs een diameter van 390 mm en een dikte van 38 mm. Alle modellen zijn uitgerust met vaste aluminium monobloc remzadels met 6 remzuigers voor en 4 remzuigers achter.

De remzadels van de Cayenne en de Cayenne Diesel zijn zwart gespoten. Die van de Cayenne S en de Cayenne S Hybrid zilverkleurig. De remzadels van de nieuwe Cayenne GTS en Cayenne Turbo zijn uitgevoerd in rood.

Een tandemrembekrachtiger zorgt samen met een grotere hoofdremcilinder voor een nog beter remgedrag. Het PSM (pag. 70) draagt verder bij aan de verbeterde remprestaties.

Een remvoeringslijtage-indicatie informeert u per wiel, wanneer de remblokken moeten worden vervangen. Voor meer veiligheid.

Elektrische parkeerrem

De elektrische parkeerrem, die handmatig in- en uit te schakelen is, ontgrendelt vanzelf bij het wegrijden.

Auto-Hold functie

Dankzij de Auto-Hold functie is het mogelijk om op vlakke en hellende rijbaan weg te rijden zonder dat de auto achteruit rolt. In combinatie met het PSM zorgt het systeem ervoor dat de remdruk ook op een helling kortstondig op alle 4 de wielen werkt, om te voorkomen dat de auto in tegengestelde richting rolt.

Recuperatie

Het elektronische motormanagement van de Cayenne S Hybrid regelt het remproces zodanig dat bij de bediening van het rempedaal een maximum van remenergie via de generator van de elektromotor terug gewonnen wordt om deze te bufferen in de 288 volt nikkelmetaalhydrideaccu. Deze vorm van energie-terugwinning wordt ook aangeduid met de term recuperatie. Hiervoor stelt het elektronische motormanagement afhankelijk van de rempedaalstand de stroomsterkte van de dynamo in en recupereert een deel van de bewegingsenergie in de accu. Zodra een bepaalde pedaalkracht wordt overschreden, wordt het remsysteem in werking gesteld.