Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Recycling

Cayenne
Porsche Cayenne - Recycling

Recycling

Onderhoud

Duurzame en slijtvaste materialen beperken het onderhoud tot een absoluut minimum. In plaats van het oliefilter in zijn geheel te vervangen, hoeft er tegenwoordig alleen nog maar een recyclebaar papieren filterelement zonder behuizing in geplaatst te worden.

De afstelling van de bewegende delen gebeurt automatisch. Bijvoorbeeld door de hydraulische klepspelingscompensatie.

Door de toepassing van een bobine per cilinder bij de benzinemotoren is de ontsteking met uitzondering v n de bougies slijtvast en onderhoudsvrij. Met dit als voordeel: wat niet wordt vervangen, levert ook geen afval op. Zo gaat uw auto verantwoord om met hulpbronnen en milieu. En het bespaart u tijd en geld.

De service-intervallen voor de verschillende Cayenne modellen worden bepaald door diverse factoren, waaronder de brandstofkwaliteit die per land verschilt. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de voor uw land geldende prijslijst of naar uw Porsche dealer.

Grondstoffen en recycling

Een Porsche betekent een leven lang plezier voor klant en milieu. Voor dit Porsche principe bestaat één woord: duurzaamheid. Een voorbeeld: het uitlaatsysteem van de Cayenne modellen is van zeer duurzaam roestvast staal, uitgevoerd in een consequent lichte constructie.

Onze auto’s zijn vrij van cfk’s – ze bevatten zelfs geen onderdelen waarbij tijdens de productie cfk’s vrijkomen. Ze zijn voor meer dan 95 % recyclebaar. Aan alle wettelijke recyclingeisen wordt probleemloos voldaan. Omdat we alle grondstoffen waarvan onze producten gemaakt zijn markeren, is het mogelijk om afval op een zodanige manier te scheiden dat een vergaande recycling tot de mogelijkheden behoort.

Maar met dat hergebruik hebben we voorlopig de tijd. Tweederde van alle ooit gebouwde Porsches rijdt nog steeds rond. Een betere methode om hulpbronnen te sparen bestaat eigenlijk nog niet.