Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Traction Management (PTM)

Cayenne

Porsche Traction Management (PTM)

Verbruik/emissie* Cayenne modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,9-8,4; Buitenwegen in l/100 km 8,5-6,5; Totaal in l/100 km 11,5-7,2; CO2-emissie in g/km 270-189.

Het Porsche Traction Management (PTM) is een combinatie van een actieve 4-wielaandrijving met elektronisch geregelde kenveldgestuurde lamellenkoppeling, een automatisch remdifferentieel (ABD) en aandrijfslipregeling (ASR).

De elektronisch geregelde lamellenkoppeling verdeelt de aandrijfkracht over de achteras en de vooras. Tijdens zwaar terreinwerk kan de lamellenkoppeling volledig buiten werking worden gesteld met een druk op de offroadschakelaar in de middenconsole. Dankzij permanente bewaking van de rijsituatie kan het systeem inspelen op tal van verschillende situaties: sensoren bewaken voortdurend het toerental van de 4 wielen, de lengteen de dwarsversnelling van de auto en de stuurinslag.

Als de achterwielen bijvoorbeeld tijdens accelereren dreigen door te slippen, dan grijpt de lamellenkoppeling direct krachtiger in en komt er meer aandrijfkracht op de voorwielen. Daarnaast voorkomt de ASR doorslippen van de wielen. Tijdens het rijden van bochten wordt steeds precies zoveel aandrijfkracht op de voorwielen overgebracht, dat de spoortrouwheid steeds optimaal blijft.

Op die manier zorgt het PTM in combinatie met het doorontwikkelde Porsche Stability Management (PSM) in elke denkbare situatie voor de juiste krachtverdeling en excellente tractie. Op lange, rechte wegen, maar ook in krappe bochten en op ondergronden met uiteenlopende wrijvingswaarden. In laatstgenoemde situatie verhoogt het ABD de tractie. Dreigt een wiel door te slippen, dan remt het PTM dit wiel via het ABD af en brengt het meer aandrijfkoppel over op het andere wiel van dezelfde as. Als beide wielen van een as doorslippen, dan grijpt ASR in en wordt het motorvermogen op de situatie aangepast. Naast tractie en rijveiligheid draagt het Porsche Traction Management (PTM) bij aan een soepel rijgedrag met uitstekende handlingeigenschappen en hoge dynamiek.

Standaard op de Cayenne, Cayenne S, Cayenne GTS en de Cayenne Turbo.