Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Interieur Design

Cayenne
Porsche Cayenne - Interieur Design

Interieur Design

U opent het portier en ziet het meteen – overduidelijk Porsche. Het contactslot zit nog steeds links van het stuur. In de motorsport van weleer een vinding die bij de start enkele hectische tienden van seconden scheelde.

Gelukkig kunt u nu iets langer en i alle rust genieten van het interieur van de Cayenne modellen.

Eyecatcher: de naar voren oplopende middenconsole. Een citaat uit de Carrera GT. Met één ingreep wint het interieur aan structuur. Krachtig en geaccentueerd design laat het exterieur doorlopen in het interieur.

De zitpositie en het sportieve stuurwiel maken de bestuurder één met de auto voor nog meer sportwagengevoel.

Een vertrouwd beeld voor een Porsche: de 5 ronde klokken in het instrumentenpaneel lijken zich optisch los te maken van het dashboard. Het 4,8 inch grote tft-display met hoge resolutie geeft de informatie van de boordcomputer weer of toont in samenspel met het PCM inclusief navigatiemodule de route naar uw bestemming. Verder worden er op het tft-display parameters van de optionele afstandsregeling of meldingen van bijvoorbeeld het tegen meerprijs leverbare bandenspanningscontrolesysteem (RDK) weergegeven. In de Cayenne S Hybrid geeft het display verder informatie over de aandrijfmodus van de auto.

Zaken als oliedruk, olie- en watertemperatuur en brandstofreserve worden analoog aangeduid – de laaddrukindicatie van de Cayenne Turbo wordt digitaal weergegeven. Tegen meerprijs is in combinatie met PCM een dashboardkompas leverbaar, waarop u naast de vier windstreken op een aparte kompasroos ook het aantal graden en de actuele hoogte van uw positie kunt aflezen.

De stuurkolom is handmatig verstelbaar in de hoogte- en lengterichting (de Cayenne Turbo heeft een elektrisch verstelbare stuurkolom). De stuurwielkrans is uitgevoerd in glad leder. In dezelfde uitvoering is ook een – in de nieuwe Cayenne GTS standaard – SportDesig stuurwiel met schakelpaddles leverbaar. Voor een nog sportiever karakter. Vanaf het tegen meerprijs leverbare multifunctionele stuurwiel zijn tal van functies zoals radio en telefoon comfortabel te bedienen.

Alle bedieningselementen zijn volledig binnen handbereik van bestuurder en passagiers geplaatst. Voor comfort en ergonomie van het hoogste niveau. De veelgebruikte bedieningselementen zijn op de middenconsole ondergebracht in overzichtelijke groepen. Daarmee zijn specifieke functies altijd binnen handbereik.

Al even praktisch zijn de opbergmogelijkheden voor grote flessen in de voor- en achterportieren.

De achterbank laat zich handmatig verstellen en is bovendien in delen neerklapbaar met een verhouding van 40 : 20 : 40. Ook de rugleuning is verstelbaar. Zo kunt u over nog meer ruimte beschikken op de tweede rij of het laadvolume modelafhankelijk vergroten van 580 tot maximaal 1.780 liter.

Standaard zijn onder meer de elektrisch bedienbare ramen voor en achter, een automatische airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en de comfortvergrendeling.

Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden om het interieur van de Cayenne geheel volgens uw persoonlijke smaak vorm te geven.