Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Stoelen

Cayenne
Porsche Cayenne - Stoelen
Afbeelding links: Adaptieve sportstoel met Comfort Memory pakket in leder platinagrijs; Afbeelding rechts: Comfortstoel in natuurnappa espresso

Stoelen

Comfortstoelen

Doordacht, comfortabel en sportief. Net zoals het interieur mogen ook de stoelen van de Cayenne modellen er zijn. Alle stoeltypes zijn uitgerust met 2-weg hoofdsteunen en opbergvakken in de rugleuningen van de voorstoelen.

Voor ontspannen reizen en volop praktisch nut zijn er de comfortstoelen met elektrische 8-voudige verstelling. Ze zijn in de lengte en hoogte verstelbaar, hebben verstelbare zitkussens en een verstelbare rugleuning.

Standaard op de Cayenne, Cayenne Diesel, Cayenne S en Cayenne S Hybrid.

GTS sportstoelen

De 8-voudig verstelbare GTS sportstoelen en middenbanen van alcantara zorgen voor een lage zit, net als in een sportwagen. Ze bieden veel steun en zijn uiterst comfortabel. De stoelen zijn in de lengterichting en hoogte verstelbaar, maar u kunt ook de hoek van de zitting en rugleuning verstellen.

Standaard op de Cayenne GTS.

Memory Pakket voor comfortstoel bestuurder en GTS sportstoelen

Even praktisch als comfortabel als u vaak van bestuurder wisselt: het Memory Pakket voor de bestuurder, een geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel, de instelling van de buitenspiegels en een extra omgevingsverlichting in de spiegels.

Als meeruitvoering leverbaar voor de Cayenne, Cayenne Diesel, Cayenne S, Cayenne S Hybrid en Cayenne GTS.

Comfortstoelen met Comfort Memory Pakket

Naast de 8 verstelfuncties van de comfortstoelen, hebben de comfortstoelen met Comfort Memory Pakket nog een aantal andere verstelmogelijkheden. Zo zijn de lendensteunen, de zittingverlenging en de stuurkolom verstelbaar. Individuele instellingen als de zitpositie aan bestuurders- en bijrijderszijde inclusief de lendensteuninstellingen kunnen in het stoelgeheugen worden opgeslagen – evenals de positie van het stuurwiel en de buitenspiegels.

Optioneel zonder meerprijs leverbaar voor de Cayenne Turbo. Als meeruitvoering leverbaar voor alle andere Cayenne modellen.

Adaptieve sportstoelen

Nog meer comfort en sportiviteit bieden de adaptieve sportstoelen met Comfort Memory Pakket. De zijwangen zijn hoger en bieden nog meer zijdelingse steun. De stoelen zijn elektrisch op 18 manieren te verstellen, waardoor zij volledig aangepast kunnen worden aan uw persoonlijke voorkeuren. Door de verstelbare zithoogte, zitkussens, rugleuning, zittinglengte en zelfs de lengtepositie alsmede de 4-voudig verstelbare lendensteunen, bieden deze stoelen altijd een perfecte zithouding. De stuurkolom is elektrisch verstelbaar. De volgende functies kunnen in het stoelgeheugen worden opgeslagen: de zitpositie van bestuurder en bijrijder, inclusief de lendensteun en de positie van stuurwiel en buitenspiegels.

Standaard op de Cayenne Turbo. Als meeruitvoering leverbaar voor alle andere Cayenne modellen.

Stoel- en stuurwielverwarming

Alle typen stoelen zijn leverbaar met stoelverwarming voor de voorstoelen of – als interieurpakket – voor de stoelen voor- en achterin. Op verzoek is stuurwielverwarming leverbaar, die de stuurwielkrans op een aangename temperatuur houdt.

Standaard op de Cayenne Turbo. Als meeruitvoering leverbaar voor alle andere Cayenne modellen.

Stoelventilatie

Nog meer zitcomfort tijdens lange ritten en bij zomerse temperaturen biedt de als meeruitvoering beschikbare stoelventilatie in de voorstoelen (uitsluitend leverbaar in combinatie met stoelverwarming, Comfort Memory Pakket of adaptieve sportstoelen).

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Cayenne modellen.

De achterbank

De achterbank biedt met gemak plaats aan 3 personen. Voor wat betreft vormgeving lijkt de achterbank als 2 druppels water op de comfort- of sportstoelen voorin. Bijzonder praktisch: de bank kan in lengterichting 160 mm verschoven worden en is in delen neerklapbaar in de verhouding 40 : 20 : 40. Het neerklapbare middendeel doet dienst als bagageluik en biedt plaats aan lange voorwerpen en aan de tegen meerprijs leverbare skizak. In het middendeel van de rugleuning is overigens ook de neerklapbare middenarmsteun geïntegreerd. De achterbank is met het grootste gemak te verplaatsen: ontgrendelen, omklappen en klaar. De neigingshoek van de rugleuning kan maximaal 6 graden versteld worden: vanuit de uitgangspositie 3 graden naar voren en 3 graden naar achteren. U ziet het: ook als het gaat om gebruiksvriendelijkheid zijn de Cayenne modellen to-the-point – even snel als eenvoudig.

Kinderzitjes

De Porsche kinderzitjes hebben een individueel ontwerp en voldoen aan de hoge veiligheidsnormen. Ze zijn leverbaar via Porsche Tequipment en ze zijn speciaal getest voor gebruik in een Porsche en goedgekeurd. Ze bieden veiligheid en comfort aan inzittenden tot de leeftijd van 12 jaar. De toegepaste stoffen hebben goede ventilerende eigenschappen en zijn huid- en onderhoudsvriendelijk. De bekleding is afneembaar en wasbaar. Voor nog meer veiligheid zijn de Porsche Baby- en de Porsche Junior Seat ISOFIX-zitjes uitgevoerd met een eigen vijfpuntsgordelsysteem met centrale gordelverstelling.

De buitenste zitplaatsen achterin de Cayenne modellen zijn standaard voorzien van ISOFIX-bevestigingspunten. Als optie is een ISOFIX-bevestiging leverbaar voor de bijrijdersstoel. De bijrijdersairbag kan bij montage van een kinderzitje aan bijrijderszijde met behulp van een schakelaar buiten werking worden gesteld. Hierdoor zijn de ISOFIX-kinderzitjes van Porsche eenvoudig en veilig te monteren. Verder zijn ze ook met behulp van de driepuntsgordels in de auto te fixeren.