Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Communication Management (PCM)

Cayenne

Porsche Communication Management (PCM)

PCM vormt het centrale brein en het communicatiesysteem van uw auto. Intelligent en veelzijdig, maar ondanks dat uiterst gebruiksvriendelijk.

Centraal in de middenconsole bevindt zich het 7 inch grote touchscreen met hoge resolutie. Zoals gewoonlijk zijn er ook draaidrukknoppen voor de bediening. Omdat elk scherm maximaal 5 items telt, is de bediening steeds overzichtelijk. Onderin het scherm is bovendien steeds een helpfunctie actief die u desgewenst verder helpt. De radio heeft 42 zendergeheugens, werkt met een dubbele FM-tuner met RDS Diversity functie, die op de achtergrond voortdurend de beste frequentie van het gekozen radiostation zoekt en verder onder meer over een dynamische autostorefunctie beschikt.

De cd-/dvd-speler is zowel geschikt voor de weergave van cd’s als audio-dvd’s en speelt daarnaast ook mp3-disks af. Daarbij kan ook het geluid van video-dvd’s worden afgespeeld. Via de als meeruitvoering leverbare universele audio-ingang kunt u ook maximaal 10.000 mp3-muziekbestanden op de interne harde schijf van het PCM opslaan en afspelen.*

De standaard navigatiemodule van het PCM beschikt over een snelle harddisk en biedt de keuze uit perspectiefweergave of tweedimensionale kaartweergave. Zelfs 3D-weergave van terreinen en gebouwen behoort in sommige gebieden tot de mogelijkheden. In de splitscreenfunctie kan bijvoorbeeld naast de actuele kaart een lijst met volgende manoeuvres worden weergegeven. Bij de routeberekening wordt rekening gehouden met officiële verkeersinformatie (TMC) en gegevens via extra verkeersstroomsensoren (TMC Pro).*/** Bovendien worden in de navigatiedatabase opgeslagen snelheidsbeperkingen in het PCM of op het tft-beeldscherm van het instrumentenpaneel weergegeven.

In combinatie met de tegen meerprijs leverbare onlinediensten kunnen ook onlinebestemmingen eenvoudig in de navigatie worden overgenomen.*

Standaard op de Cayenne Turbo. Als meeruitvoering leverbaar voor alle andere Cayenne modellen

TV-tuner.

Met de als meeruitvoering leverbare tv-tuner kunt u ongecodeerde analoge en digitale tv-signalen***ontvangen in uw auto. Voor uw eigen veiligheid worden tv-beelden alleen tijdens stilstand op het PCM weergegeven. In combinatie met het Porsche Rear Seat Entertainment kunt u ook tijdens het rijden tv-programma’s weergeven op de schermen achterin.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Cayenne modellen.

Telefoonmodule.

De tegen meerprijs leverbare quadband gsm-telefoonmodule kenmerkt zich door een hoog bedieningscomfort en optimale gesprekskwaliteit. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw eigen simkaart direct in de simkaartlezer van het PCM te plaatsen, waarna u direct al handsfree kunt bellen vanuit de auto. Maar het kan nog eenvoudiger: namelijk via de Bluetooth® verbinding van uw mobiele telefoon en met behulp van het SIMAccess Profile (SAP). Zodra de automatische koppeling tussen mobiele telefoon en module een feit is, wordt de antenne van uw telefoon uitgeschakeld om de accu te sparen en belt u via de buitenantenne. Afhankelijk van het type mobiele telefoon zijn dan niet alleen de telefoonnummers op uw eigen simkaart, maar ook die van uw telefoongeheugen beschikbaar. Afhankelijk van het type mobiele telefoon belt u via het PCM, het multifunctionele stuurwiel of via de spraakbediening. De mobiele telefoon kan daarbij gewoon in uw jaszak blijven zitten.

Daarnaast bestaat nog de optie om via de telefoonmodule en Bluetooth® bepaalde mobiele telefoons te koppelen die alleen het Handsfree Profile (HFP) ondersteunen. De gsm-verbinding wordt in dat geval standaard gelegd via de antenne van de mobiele telefoon, waarbij het PCM als handsfreesysteem werkt.

Verder is er ook een telefoonmodule met een draadloze telefoonhoorn leverbaar. Deze wordt opgeborgen in de middenconsole en beschikt over een display en bedieningstoetsen. Bij een verbinding via Bluetooth® in combinatie met het Handsfree Profile (HFP) is de losse hoorn echter niet te gebruiken.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Cayenne modellen.

Elektronische rittenadministratie.

Het PCM is tegen meerprijs leverbaar met een elektronische rittenadministratiemodule. Deze module registreert automatisch en per afzonderlijke rit de kilometerstand, de afgelegde afstand, datum, tijd en start en bestemming. Na het uitlezen van de rittengegevens uit het PCM met behulp van een USB- aansluiting of via Bluetooth®, zijn de gegevens met de bijgeleverde software thuis op de pc verder te analyseren en te bewerken.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Cayenne modellen.

Digitale radio.*

Deze optie maakt de ontvangst van digitale radiozenders in de formaten DAB, DAB+ en DMB Audio in duidelijk betere geluidskwaliteit mogelijk.****Een automatische omschakeling tussen digitaal en analoog garandeert een optimale ontvangst van de gekozen zender.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Cayenne modellen.

* Leverbaar vanaf 11/2012.

** TMC Pro wordt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ondersteund.

*** Voor de ontvangst van analoge en digitale tv-signalen (DVB-T in MPEG-2 standaard) – indien beschikbaar.

**** De ontvangst is afhankelijk van de beschikbaarheid van een lokaal digitaal netwerk.