Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Cayenne
Porsche - PTV Plus

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

PTV Plus is een systeem dat de rijdynamiek en de stabiliteit verbetert. Het werkt met een variabele momentverdeling op de achterwielen en een elektronisch geregeld achteras-sperdifferentieel. Afhankelijk van stuurinslag en -snelheid, gaspedaalstand, en giermoment en rijsnelheid verbetert PTV Plus het stuurgedrag en de stuurprecisie aanzienlijk door gericht afremmen van het linker- of rechterachterwiel.

Ter illustratie: bij een dynamische rijstijl wordt bij een stuurinslag het wiel dat in de binnenbocht loopt iets afgeremd. Daardoor komt er tijdelijk meer aandrijfkracht vrij op het wiel in de buitenbocht, waardoor er een extra draai-impuls volgt in de ingeslagen richting. Hierdoor stuurt de auto direct en dynamisch de bocht in.

Bij lage en middelmatige snelheden neemt de souplesse en de stuurprecisie dankzij PTV Plus beduidend toe. Bij hoge snelheden, in snel gereden bochten en bij doorslippende wielen zorgt het elektronisch aangestuurde achteras-sperdifferentieel daarbij voor extra rijstabiliteit. Ook op wisselend wegdek en bij regen en sneeuw blijken de voordelen die dit systeem in combinatie met Porsche Traction management (PTM) en Porsche Stability Management (PSM) biedt voor de rijstabiliteit overduidelijk.

Tijdens offroadgebruik, evenals bij het rijden met een aanhanger, beperkt PTV Plus het doorslippen van de achterwielen. Met de offroadschakelaar in de middenconsole kan het elektronisch gestuurde achteras-sperdifferentieel volledig worden gesperd.

Als meeruitvoering leverbaar voor de Cayenne, Cayenne S, Cayenne GTS en Cayenne Turbo.