Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Cayenne
Porsche Cayenne - Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

PASM is een elektronische verstelling van het schokdempersysteem. Afhankelijk van de toestand van het wegdek en de rijstijl regelt het actief en continu de schokdemperkracht.

Bij een zeer dynamische rijstijl met sterke acceleratie- en remfasen of in het terrein zal een auto normaliter voelbaar ‘meedeinen’. In deze situaties grijpt het PASM in en stabiliseert het deze beweging. De bestuurder heeft de keuze uit 3 programma’s: ‘Comfort’, ‘Normaal’ en ‘Sport’.

Sensoren registreren de carrosseriebewegingen. Ook met waarden als dwarsversnelling, stuurhoek, remdruk en motorkoppel wordt rekening gehouden. Het regelapparaat berekent het actuele rijgedrag en past de demping van het onderstel aan op het gekozen programma.

Het PASM blijft altijd actief. Het past zich automatisch aan op de rijsituatie van het moment. Hierdoor worden de rijstabiliteit, de rijveiligheid en het comfort verder vergroot.

De nieuwe Cayenne GTS beschikt exclusief over een 24 mm verlaagd onderstel met stalen veren inclusief PASM. Dit zorgt voor een lager zwaartepunt – en daarmee voor nog meer sportiviteit op geasfalteerde wegen.

Als meeruitvoering leverbaar voor de Cayenne, Cayenne Diesel, Cayenne S, Cayenne S Hybrid. Standaard op de Cayenne GTS en Cayenne Turbo: luchtvering inclusief PASM.