Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Passieve veiligheid

Cayenne S
Porsche Cayenne S - Passieve veiligheid

Passieve veiligheid

Airbags

Standaard zijn alle Cayenne modellen voorzien van fullsize airbags voor bestuurder en bijrijder. Daarnaast zijn ze standaard uitgerust met het Porsche Side Impact Protection System (POSIP) dat de flanken van de auto beschermt.

Dit systeem omvat de zijairbags in de voorstoelen, gordijnairbags die de volledige dakconstructie en de zijramen van de A- tot de C-stijl bedekken én de dwarsbalken in de portieren. Tegen meerprijs zijn er ook zijairbags voor de achterpassagiers leverbaar.

2 extra sensoren in de voorbumper helpen het systeem anticiperen op frontale botsingen. De bestuurders- en bijrijdersairbag werken op basis van een gasgenerator met een organisch drijfmiddel. Ze zijn daardoor kleiner, lichter en beter geschikt voor recycling. Acceleratiesensoren registreren een dreigende koprol van de auto. Het systeem activeert daarop de gordijnairbags en de gordelspanners.

Gordelsysteem

De Cayenne modellen hebben driepuntsgordels op alle 5 zitplaatsen. Het gordelsysteem is voorzien van gordelspanners (voorin en buitenste zitplaatsen achterin) en gordelkrachtbegrenzers (voorin).

ISOFIX-bevestigingspunten

ISOFIX-bevestigingen voor kinderzitjes (pag. 89) op de buitenste zitplaatsen achterin behoren tot de standaarduitrusting. Voor de bijrijdersstoel zijn ze als optie leverbaar.

Carosserieconstructie

De consequente aandacht voor de verdere ontwikkeling van lichte staalconstructies levert een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid: de waarden voor de stijfheid van de carrosserie zijn voorbeeldig.

Bij een aanrijding verdeelt de langs- en dwarsdragerconstructie voorin de vrijkomende botsenergie. Daarbij beschikt de carrosserie over verstevigingsbalken van warmgewalst, zeer trekvast staal, die de inzittenden beschermen bij een aanrijding van opzij.

Hoge trekvastheid en gedefinieerd vervormingsgedrag. Twee eigenschappen die ook de toegepaste hightech staalsoorten gemeen hebben. De passagierskooi wordt volledig omgeven door warmgewalst profielstaal. Voor een extreem hoge mate van veiligheid.