Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Lichte constructies

Cayenne S
Porsche Cayenne S - Lichte constructies

Lichte constructies

De basisgedachte achter elke Porsche is vermogen. Al sinds 1948. Maar er bestaat nog een ander principe: efficiency. Ook dat hanteren we al sinds 1948. Tot op heden combineren we beide principes. En dat doen we consequent.

Het bewijs: efficiënte motortechniek als DFI, VarioCam Plus, de automatische start-stopfunctie, onze Parallel-Full-Hybrid-uitvoering en consequent lichte constructies.

Nu we het toch over lichte constructies hebben: Porsche heeft naam gemaakt in de motorsport. Ons motorsportontwikkelingscentrum ligt in het Duitse Weissach. Overigens op hetzelfde terrein, waar ook het uitstootresearchcentrum voor de auto-industrie gevestigd is. Toeval bestaat niet. Symbiose wel.

Dit is wat lichte constructie in de praktijk voorstelt: de Cayenne weegt afhankelijk van het model tegenwoordig tot wel 185 kg minder dan voorheen.*

Hoe dat kan? Dankzij de toepassing van innovatieve, lichte materialen, nieuwe productietechnieken, een consequente functionele doorontwikkeling en voortdurende conceptaanpassingen. Ook voor de asconstructie worden innovatieve materialen ingezet: voor zover mogelijk is het staal door aluminium vervangen en wordt zelfs hier en daar kunststof toegepast.

En wat betekent dit voor u als bestuurder? Meer souplesse en dynamiek – bij minder verbruik. Efficiency dus.

* Vergeleken met het voorgaande model.