Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

8-traps Tiptronic S

Cayenne S Hybrid
Porsche - Tiptronic S

8-traps Tiptronic S

Verbruik/emissie* Cayenne modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,9-8,4; Buitenwegen in l/100 km 8,5-6,5; Totaal in l/100 km 11,5-7,2; CO2-emissie in g/km 270-189.

Kenmerkend voor de 8-traps Tiptronic S: de brede spreiding van de versnellingen. De eerste versnelling zorgt voor goedeacceleratiewaarden bij wegrijden uit stilstand en levert daarbij hoge prestaties tijdens het bergop rijden en een imposant trekvermogen bij offroad-gebruik. De topsnelheid wordt in de 6e versnelling bereikt - bij de Cayenne Diesel in de 7e versnelling. De overige versnellingen hebben de functie van overdrive bij hogere snelheden. Een en ander verlaagt niet alleen het brandstofverbruik, ook het comfort neemt toe. Want juist tijdens een rit op de snelweg neemt het geluidsniveau in het interieur af door de lagere toerentallen.

De bestuurder kan met de bediening van het gas- en rempedaal het automatische schakelgedrag van de Tiptronic S beïnvloeden. Een dynamische rijstijl vraagt om dynamisch schakelen – net zoals een ingetogen, defensieve rijstijl resulteert in een economisch schakelgedrag van de Tiptronic S versnellingsbak. Ook in het andere geval – tijdens remmen – reageert de Tiptronic S op adequate wijze: bij krachtig afremmen schakelt de Tiptronic S onmiddellijk over naar een lagere versnelling.

Om de oliedruk in de versnellingsbak daarbij te garanderen, zoals dat bijvoorbeeld noodzakelijk is bij de overbrenging van hoge koppels bij lage toerentallen, wordt er een extra elektrische oliepomp ingezet.

Het standaard sportstuurwiel beschikt bij modellen uitgerust met Tiptronic S over 2 ergonomische schuiftoetsen, waarmee de versnellingen met de hand gekozen kunnen worden. Een keer duwen met de duim en de Tiptronic S schakelt op. Met een beweging van de wijsvinger schakelt de Tiptronic S terug. Ongeacht of u de toetsen met uw linker- of rechterhand bedient. Het effect: nog sportiever schakelen.

Standaard op de Cayenne Diesel, Cayenne S, Cayenne S Hybrid, Cayenne GTS en Cayenne Turbo. Als meeruitvoering verkrijgbaar op de Cayenne.