Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Traction Management (PTM)

Cayenne S Hybrid

Porsche Traction Management (PTM)

Verbruik/emissie* Cayenne modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,9-8,4; Buitenwegen in l/100 km 8,5-6,5; Totaal in l/100 km 11,5-7,2; CO2-emissie in g/km 270-189.

De Cayenne Diesel en de Cayenne S Hybrid beschikken over een permanente 4-wielaandrijving met zelfsperrend middendifferentieel. Hiermee komt gewoonlijk 60 % van de aandrijfkracht op de achteras en 40 % op de vooras. Als een wiel van een as doorslipt, dan zorgt het zelfsperrende middendifferentieel er automatisch voor dat de aandrijfkracht wordt overgebracht op de as die op dat moment de meeste tractie heeft. Het ASR en het ABD werken bij de Cayenne, de Cayenne S en de Cayenne Turbo analoog aan het PTM.

Daarnaast beschikt het PTM van de Cayenne Diesel en de Cayenne S Hybrid, voor nog meer stuurprecisie en rijdynamisch gedrag, over variabele momentverdeling op de achteras. Bij een dynamische rijstijl wordt bij een stuurinslag het wiel dat in de binnenbocht loopt iets afgeremd. Daardoor krijgt de auto een extra draai-impuls in de ingeslagen richting. Met als resultaat dat het sturen nog directer en nog dynamischer wordt.

Standaard op Cayenne Diesel en Cayenne S Hybrid.