Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp

Cayenne S Hybrid

Exterieurontwerp

Het lijnenspel van het front trekt onmiddellijk de aandacht van elke toeschouwer. Pure dynamiek. In één oogopslag. De langgerekte motorkap bepaalt de indruk die het front maakt: 1 op 1 afgeleid van de Porsche racewagens uit de jaren ’60. De voorspatborden zetten een duidelijk accent, de powerdome op de motorkap onderstreept die vastberaden eerste indruk eens temeer – vooral die van de Cayenne Turbo oogt bijzonder imposant. Een absolute eyecatcher is de getailleerde lijn van de flanken.

Het profiel is nog scherper gesneden, maar goed in balans. De achterspatborden houden de gespierde voorkant in balans. De achterspoiler heeft 2 welvende lijnen en is geïnspireerd op de Carrera GT. Het is niet meer dan een stille hint naar de harmonie tussen vermogensgedachte en designfilosofie. Maar wél een die als een rode draad door het hele modellengamma loopt.

De naar onderen smal toelopende achterruit en de ranke achterzijde benadrukken de sterk aangezette achterspatborden. Designelementen die bijdragen aan het zo kenmerkende achteraanzicht van een echte Porsche.