Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Burmester® High-End Surround Sound System

Cayenne S Hybrid
Burmester® High-End Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound System

De Cayenne modellen zijn echte multitalenten. Maar is het niet wat overdreven om te stellen dat ze misschien zelfs kunnen concurreren met echte concertzalen? Toegegeven, een beetje dan – met dank aan het merk Burmester®, de Berlijnse topfabrikant die wereldwijd bekend staat als een van de meest vermaarde aanbieders van high-end geluidsapparatuur. We hebben het dan over het High-End Surround Sound System van Burmester®, dat tegen meerprijs leverbaar is voor alle Cayenne modellen die uitgerust zijn met het audiosysteem CDR of met PCM.

Over de technologie die toegepast wordt kunnen we kort zijn: precies dezelfde toptechnologie die Burmester® ook inzet voor de high-end audiosystemen voor thuis. State-of-the-art en nu dus voor het eerst in een auto van deze klasse. De prestaties laten zelfs niet de kleinste concessie toe. De afwerking is in één woord uitmuntend. De sound? Fenomenaal. De kracht van het systeem zit hem in de vele kleine details – dat alles met één doel: perfectie in geluid.

De cijfers geven een goede indruk van het klankbeeld: een 16-kanaals versterker met een totaal vermogen van ruim 1.000 watt; 16 luidsprekers inclusief een actieve subwoofer en een 300 watt D-klasseversterker, een totaal membraanoppervlak van meer dan 2.400 cm² en een frequentiebereik van 30 Hz tot 20 kHz.

De toegepaste frequentiefiltertechniek werd praktisch 1 op 1 afgeleid van de technologie die het merk inzet voor zijn home-audiosystemen. De analoge en digitale filtersystemen werden beiden specifiek en optimaal bepaald voor de toepassing in een auto en tijdens lange luistersessies verder geperfectioneerd. Daarbij is de keuze gevallen op elektrostatische hogetonenluidsprekers (Air Motion Transformer, AMT). Ze leveren onmiskenbaar fijne, zuivere en onvervormde hoge tonen – zelfs in de hoogste frequentiebereiken.

Het elegante, puristische ontwerp dat gekenmerkt wordt door gegalvaniseerde luidsprekerfronten en Burmester® logo’s op geselecteerde luidsprekers onderstreept de eisen die Burmester® stelt aan zijn High-End Surround Sound System ook zichtbaar eens temeer. Sound en design zonder concessie. Typisch Porsche.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Cayenne modellen.