Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

CO2-emissie

Cayenne Diesel
Porsche Cayenne Diesel - CO2-emissie

CO2-emissie

De Cayenne modellen kenmerken zich door vooruitstrevende uitlaatgastechnologie. Ze voldoen aan de uitlaatgasnorm EU 5.

De balans is voorbeeldig: de auto’s van Porsche bewijzen in elke categorie dat zelfs de meest krachtige sportwagens betrekkelijk bescheiden emissiewaarden kunnen bereiken. Dat komt mede door het ultramoderne motorconcept. Van hybride- en dieseluitvoering tot aan de benzineversies. Door de snelle opwarming van het katalysatorsysteem wordt de optimale bedrijfstemperatuur na de start al snel bereikt, waardoor nog minder schadelijke uitlaatgassen vrijkomen.

De benzinemodellen en de Hybrid zijn daarbij voorzien van een stereo- lambdaregeling. Elk van de 2 cilinderrijen heeft een eigen lambadaregeling. Ze bepaalt samen met het elektronische motormanagement de optimale hoeveelheid brandstof. Op die manier verloopt de uitlaatgasreiniging zo efficiënt mogelijk.

De van de Cayenne Diesel sluist een deel van het uitlaatgas terug in de verbrandingskamers. Met als resultaat een daling van de maximale verbrandingstemperatuur en bijgevolg een lagere uitstoot van stikstofoxide. De toepassing van een oxidatiekatalysator spreekt daarbij net zo voor zich als de inzet van een speciaal roetfilter.