Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

VarioCam Plus

Cayenne Diesel

VarioCam Plus

VarioCam Plus is een 2-in-1-motorconcept voor het verstellen van de inlaatnokkenassen en voor schakeling van de kleplichtin van de inlaatkleppen.

Het systeem maakt onderscheid tussen situaties waarin een normaal of maximum vermogen vereist is en stelt zich daarop in. De omschakeling verloopt ongemerkt dankzij het elektronische motormanagement voor spontane acceleratie en een uiterst rustig draaiende motor. De variatie van de inlaatkleptiming verloopt geheel traploos. Om bijvoorbeeld het oppakken van het gas tijdens de warmdraaifase bij lage temperaturen te optimaliseren, kiest VarioCam Plus een grote kleplichting en late kleptijden.

Bij matige toerentallen en geringe belasting reduceert het systeem door een kleine kleplichting en vroege kleptijden het brandstofverbruik en de uitstoot van uitlaatgas. Hoge koppelwaarden en maximaal vermogen komen vrij bij een grote kleplichting.

Wat u daarvan merkt? Buitengewoon acceleratievermogen en een relatief laag verbruik.

Standaard op de Cayenne S, Cayenne GTS en de Cayenne Turbo.

Variabele nokkenasverstelling

Bij de V6-motor van de Cayenne worden de in- en uitlaatnokkenassen versteld door volledig variabele vleugelpompverstellers. Continu. Een en ander wordt efficiënt aangestuurd door het elektronische motormanagement.

De nieuwe Cayenne S Hybrid werkt met een volledig variabele inlaatkleptiming.

Het resultaat: hoog specifiek vermogen en een dito koppel - ook bij lage toerentallen. Maar bovenal een lager brandstofverbruik en minder uitstoot.

Standaard op de nieuwe Cayenne en de nieuwe Cayenne S Hybrid.