Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Automatische start-stopfunctie

Cayenne Diesel
Porsche - Auto start/stop function

Automatische start-stopfunctie

Verbruik/emissie* Cayenne modellen: Stadsverkeer in l/100 km 15,9-8,4; Buitenwegen in l/100 km 8,5-6,5; Totaal in l/100 km 11,5-7,2; CO2-emissie in g/km 270-189.

De Cayenne modellen die zijn uitgerust met de 8-traps Tiptronic S beschikken over de automatische start-stopfunctie. Deze functie schakelt de motor uit als u bijvoorbeeld op groen licht moet wachten en de voet op het rempedaal houdt. De audio- en communicatiesystemen blijven ook bij uitgeschakelde motor ingeschakeld en de automatische airconditioning houdt de ingestelde binnentemperatuur constant. Het enige wat u opvalt zijn absolute stilte en een lager verbruik.

In bepaalde situaties wordt deze functie uitgeschakeld, bijvoorbeeld bij een extreem hoge buitentemperatuur of bij een lage accuspanning. De startmotor werd speciaal aangepast aan de hogere eisen; de laadtoestand en accukwaliteit wordt permanent bewaakt. Accu en startmotor zijn onderhevig aan slijtage en kunnen bij veelvuldig gebruik van de start-stopfunctie sneller aan vervanging toe zijn.

Standaard op de Cayenne Diesel, Cayenne S, Cayenne S Hybrid, Cayenne GTS en Cayenne Turbo. Beschikbaar voor de Cayenne in combinatie met de optionele Tiptronic S.